Ухвала
від 29.12.2017 по справі 817/2270/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 грудня 2017 року м. Рівне №817/2270/17 Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискін С.А., після одержання позовної заяви

ОСОБА_1 до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області пропро визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинення певних дій, В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області, третя особа без самостійних вимог ТзОВ "Березне-землемір" про визнання бездіяльності відповідача, що полягала в ненаданні дозволу позивачу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду строком на 5 років, для ведення особистого селянського господарства в урочищі "Заровече" Моквинської сільської ради протиправною, зобов'язання відповідача надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду строком на 5 років, для ведення особистого селянського господарства в урочищі "Заровече" Моквинської сільської ради.

Згідно з п.3 ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160,161 цього Кодексу.

Перевіривши відповідність позовної заяви статтям 160,161 КАС України, суддя встановив наступне.

Частиною 3 статті 161 КАС України передбачено, що до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року №3674-VI, судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

За змістом пункту 3 частини другої статті 4 Закону, за подання до адміністративного суду фізичною особою адміністративного позову немайнового характеру ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Абзацом 4 статті 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" від 26.12.2016 року №1801-VIII установлено з 01.01.2017 року прожитковий мінімум для працездатних осіб на рівні 1600,00 грн. на одну особу.

Частиною 3 статті 6 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року №3674-VI визначено, що в разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається з матеріалів адміністративного позову, у ньому міститься дві самостійні позовні вимоги немайнового характеру. Відтак, позивачу належало сплатити судовий збір у сумі 1280,00 грн.

Водночас, позивачем до позовної заяви додано квитанцію про сплату судового збору у розмірі 640,00 грн., тобто не у повному обсязі.

Крім того, відповідно до пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України в позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Всупереч вказаним вимогам позивачем не зазначено ідентифікаційних кодів юридичних осіб відповідача та третьої особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України та номера і серії паспорта позивача чи реєстраційного номеру облікової картки платника податків позивача за його наявності.

Відповідно до п. 11 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначаються: власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В порушення п.11 ч.5 ст.160 КАСУ позивачем не надано власного письмового підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, згідно з ч.1 ст.161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Позивач у переліку додатків до позовної заяви вказує "заяву ОСОБА_1 та 2 її копії". Проте, в матеріалах адміністративного позову вона відсутня, що підтверджується актом Рівненського окружного адміністративного суду від 28.12.2017 №100.

Відповідно до ч.1,2 ст.169 КАСУ суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позовну заяву слід залишити без руху.

Позивачу недоліки позовної заяви слід усунути шляхом подання до суду: документу про сплату судового збору у розмірі 640,00 грн., належним чином оформленої позовної заяви (з копіями для відповідача і третьої особи) у відповідності до вимог п.2 ч.5 ст.160 КАС України, власного письмового підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, а також зазначеної в додатках до позову заяви ОСОБА_1 з її копіями відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись статтями 169, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву залишити без руху.

Позивачу усунути зазначені в ухвалі суду недоліки протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Борискін С.А.

Дата ухвалення рішення29.12.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71348920
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалишення позовної заяви без руху 29 грудня 2017 року м. Рівне №817/2270/17 Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискін С.А., після одержання позовної заяви ОСОБА_1 до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області пропро визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —817/2270/17

Рішення від 19.02.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 12.01.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 29.12.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні