Ухвала
від 12.01.2018 по справі 817/2270/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

12 січня 2018 року м. Рівне №817/2270/17 Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискін С.А., після одержання позовної заяви

ОСОБА_1 до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області провизнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинення певних дій, В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області про визнання бездіяльності відповідача, що полягала в ненаданні дозволу позивачу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду строком на 5 років, для ведення особистого селянського господарства в урочищі "Заровече" Моквинської сільської ради протиправною, зобов'язання відповідача надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду строком на 5 років, для ведення особистого селянського господарства в урочищі "Заровече" Моквинської сільської ради.

Ухвалою судді від 29 грудня 2017 року позовна заява залишалася без руху. Позивачу встановлювався строк для усунення недоліків протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. У вказаний строк позивач допущені недоліки усунув, відтак позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленими статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства і вона подана з дотриманням правил підсудності.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені цим Кодексом, відсутні.

Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до вимог статей 12, 257 КАС України суд дійшов висновку, що адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області є справою незначної складності та підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні.

Керуючись статтями 12,171, 257-261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1, ідентифікаційний НОМЕР_1 ) до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області ( вул.Надслучанська,4, с.Моквин, Березнівський район, Рівненська область, 34634, код ЄДРПОУ 04387830 ) про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинення певних дій.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження.

Визначити відповідачу строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не пізніше 5 днів з дня отримання ухвали.

Розгляд справи по суті призначити у відкритому судовому засіданні на "02" лютого 2018 р. о 10:00 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення.

У відповідності до вимог ч. 3 ст. 162, 163, 164 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечень до суду, їхні копії та доданих до них документів повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 80 КАС України зобов'язати надати суду у строк до початку судового засідання:

позивача: -докази на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод та інтересів, зокрема докази звернення до Моквинської сільської ради з проханням надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,2141 га в оренду строком 5 років для ведення особистого селянського господарства в урочищі "Заровече" Моквинської сільської ради

-заяву на підтвердження поважності причин пропуску строку звернення до адміністративного суду з позовною заявою або докази того, що строк не пропущено.

Звернути увагу сторін, що відповідно до ч.9 ст.79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Копії даної ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення до суду апеляційної інстанції через Рівненський окружний адміністративний суд.

Заперечення на ухвалу з інших підстав можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Борискін С.А.

Дата ухвалення рішення12.01.2018
Оприлюднено15.01.2018
Номер документу71536290
СудочинствоАдміністративне
Сутьприйняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі 12 січня 2018 року м. Рівне №817/2270/17 Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискін С.А., після одержання позовної заяви ОСОБА_1 до Моквинської сільської ради Березнівського району Рівненської області провизнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —817/2270/17

Рішення від 19.02.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 12.01.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 29.12.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні