Ухвала
від 27.12.2017 по справі 384/332/17
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

№ 384/332/17

№пр. 2-а/384/7/2017

27 грудня 2017 року

Вільшанський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого - судді Галицького В.В.,

за участю секретаря Лалаяна А.С.,

розглянувши у судовому засіданні в смт. Вільшанка матеріали адміністративної позовної заяви ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до начальника відділу - старшого державного інспектора з контролю за використанням та охороною земель у Вільшанському, Новоархангельському, Добровеличківському районах Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області ОСОБА_3 про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

До суду з адміністративною позовною заявою звернувся ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до начальника відділу - старшого державного інспектора з контролю за використанням та охороною земель у Вільшанському, Новоархангельському, Добровеличківському районах Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області ОСОБА_3 про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

26.12.2017 року представник позивача ОСОБА_1 подав до суду клопотання про зупинення провадження у даній справі, у зв'язку з тим, що у провадженні Касаційного господарського суду у складі Верховного суду перебуває справа за касаційною скаргою ФГ Хинку на рішення Господарського суду Кіровоградської області від 11.09.2017 року та постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 14.11.2017 року у справі №912/2020/17 за позовом ФГ Хинку до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 районна державна адміністрація, Сухоташлицька сільська рада Вільшанського району, про визнання договору оренди землі поновленим та про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі. Просить зупинити провадження у справі №384/332/17 за позовом ОСОБА_2 до начальника відділу - старшого державного інспектора з контролю за використанням та охороною земель у Вільшанському, Новоархангельському, Добровеличківському районах Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області ОСОБА_3 про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення до набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції у справі №912/2020/17 за позовом ФГ Хинку до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 районна державна адміністрація, Сухоташлицька сільська рада Вільшанського району, про визнання договору оренди землі поновленим та про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі. Станом на 27.12.2017 року Касаційним господарським судом рішення по суті у справі №912/2020/17 не прийнято. Просить розглянути клопотання без участі позивача та його представника.

Позивач та його представник в судове засідання не з'явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належно, проте в клопотанні про зупинення провадження просить розглянути клопотання без їх участі.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належно, про причини неявки суд не повідомив.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належно, надав суду клопотання в якому просить в задоволенні позовних вимог відмовити, розгляд справи здійснити за його відсутності.

Ухвалою Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 09.11.2017 року провадження у адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до начальника відділу - старшого державного інспектора з контролю за використанням та охороною земель у Вільшанському, Новоархангельському, Добровеличківському районах Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області ОСОБА_3 про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення зупинено до набрання законної сили судовим рішенням Дніпропетровського апеляційного господарського суду та Господарського суду Кіровоградської області по господарській справі №912/2020/17 за позовом ФГ Хинку до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання договору оренди землі поновленим та про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 14.11.2017 року у справі №912/2020/17 за позовом ФГ Хинку до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 районна державна адміністрація, Сухоташлицька сільська рада Вільшанського району, про визнання договору оренди землі поновленим та про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі апеляційну скаргу ФГ Хинку на рішення Господарського суду Кіровоградської області від 11.09.2017 року у справі №912/2020/17 залишено без задоволення (а.с. 148-156).

Разом з тим рішення Господарського суду Кіровоградської області від 11.09.2017 року у справі №912/2020/17 за позовом ФГ Хинку до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 районна державна адміністрація, Сухоташлицька сільська рада Вільшанського району, про визнання договору оренди землі поновленим та про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі набрало законної сили 14.11.2017 року (а.с. 138-143).

Зважаючи на те, що на даний час відпали обставини, які були підставою для зупинення провадження у справі, тому ухвалою Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 13 грудня 2017 року поновлено провадження у справі за адміністративною позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до начальника відділу - старшого державного інспектора з контролю за використанням та охороною земель у Вільшанському, Новоархангельському, Добровеличківському районах Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області ОСОБА_3 про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та призначено до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 27 грудня 2017 року на 10 год. 00 хв. в Вільшанському районному суді.

В силу частини 4 статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Розглянувши клопотання представника позивача, суд приходить до висновку про відмову в його задоволенні, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі: об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Згідно ст. 85 ГПК України, рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Таким чином, у задоволенні клопотання представника позивача слід відмовити, оскільки рішення Господарського суду Кіровоградської області від 11.09.2017 року у справі №912/2020/17 набрало законної сили.

Враховуючи викладене, керуючись п. 10 ч. 1 розділу VII Перехідні положення КАС України, ст.ст. 29, 131, 173, 179-181, 205, 236 КАС України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі відмовити.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

СудВільшанський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.12.2017
Оприлюднено10.01.2018
Номер документу71452229
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —384/332/17

Постанова від 21.03.2019

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Постанова від 19.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 08.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 28.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Постанова від 27.12.2017

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні