Ухвала
від 04.02.2019 по справі 384/332/17
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

№ 384/332/17

№пр. 8-а/384/1/2019

04 лютого 2019 року смт. Вільшанка

Суддя Вільшанського районного суду Кіровоградської області Галицький В.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами постанови Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 27.12.2017 року по справі про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами постанови Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 27.12.2017 року по справі про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

За ч. 1 ст. 361 Кодексу адміністративного судочинства України, судове рішення, яким закінчено розгляд справи і яке набрало законної сили, може бути переглянуто за нововиявленими або виключними обставинами.

Відповідно до ч. 3 ст. 366 Кодексу адміністративного судочинства України, протягом п'яти днів з дня після надходження заяви до адміністративного суду суддя (суддя-доповідач) перевіряє її відповідність вимогам ст. 364 КАС України і вирішує питання про відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами.

Статтею 364 КАС України визначено форму та зміст заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами.

Заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами подано з додержанням вимог ст. 368 КАС України.

Крім того, заявник подав клопотання про поновлення строку на подання заяви, у зв'язку з нововиявленими обставинами, мотивуючи тим, що позивач не брав участі у розгляді касаційної скарги, що відбувся 18.12.2018 року, а копію постанови Верховного Суду отримав поштою 29.12.2018 року, що підтверджується поштовим конвертом та роздруківкою з сайту Укрпошти. Просить визнати поважними причини пропущення строку на подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами та поновити його.

Суд причини пропуску строку звернення до суду вважає поважними, а відтак, підстави, які б перешкоджали відкриттю провадження за нововиявленими обставинами відсутні.

Підстав, які б перешкоджали відкриттю провадження за нововиявленими обставинами не вбачається.

Відповідно до частини другої статті 368 Кодексу адміністративного судочинства України, справа розглядається за правилами, встановленими цим Кодексом для провадження у суді тієї інстанції, яка здійснює перегляд. В суді першої інстанції справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи. Неявка заявника або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами до розгляду, поновлення строку звернення та відкриття провадження у справі, керуючись ст.ст. 364-366 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Поновити строк на подання заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами постанови Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 27.12.2017 року по справі про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Відкрити провадження у справі за заявою про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами постанови Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 27.12.2017 року по справі про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Судовий розгляд справи призначити на 21.03.2019 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Вільшанського районного суду Кіровоградської області за адресою: смт. Вільшанка, вул.Лагонди, 5, Кіровоградська область.

Роз'яснити учасникам справи, що у відповідності до ч. 2 ст. 368 КАС України , неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає судовому розгляду.

Запропонувати відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали, надати (надіслати) суду відзив на заяву.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/sud1102/.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності, протягом п'ятнадцяти днів з моменту отримання ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень КАС України - апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя:

СудВільшанський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено06.02.2019
Номер документу79613478
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —384/332/17

Постанова від 21.03.2019

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Постанова від 19.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 08.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 28.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Постанова від 27.12.2017

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні