Постанова
від 12.02.2010 по справі 1-п-1/10
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-п-1/10

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2010 року Рокитнянський районний суд Київської області в складі головуючого судді Нечепоренка Л.М., при секретарі Киричок В.В., за участю прокурора Сахно Л.В., слідчого Болгової І.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Рокитне постанову слідчого Рокитнянського РВГУ МВС України в Київській області про направлення кримінальної справи до Рокитнянського райсуду для вирішення питання про звільнення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, українки, громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженої, працюючої техпрацівником ВАТ Рокитнянський спецкар єр , мешканки ІНФОРМАЦІЯ_4

обвинуваченої по ст.128 КК України від кримінальної відповідальності,-

в с т а н о в и в:

Досудовим слідством ОСОБА_1 обвинувачується у тому, що 03 вересня 2009 року близько 18 год. за місцем свого проживання в ІНФОРМАЦІЯ_5, під час сварки з чоловіком ОСОБА_2 вдарила останнього в живіт кухонним ножем, який був у неї в руці, чим спричинила останньому необережне тілесне ушкодження у вигляді колото-різаної рани, яка по ступеню тяжкості відноситься до категорії тяжкого тілесного ушкодження, як небезпечного для життя в момент його заподіяння.

29 січня 2010 року за згодою прокурора слідчий виніс постанову про направлення кримінальної справи до Рокитнянського райсуду для вирішення питання про звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності мотивуючи тим, що ОСОБА_1 вчинила злочин вперше, злочин є невеликої тяжкості, що потерпілий примирився з обвинуваченою та звернувся із заявою про звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності та що ОСОБА_1 не заперечує проти закриття відносно неї кримінальної справи.

В судовому засіданні ОСОБА_1 показала, що 03 вересня 2009 року вона знаходилася на кухні свого будинку, коли туди зайшов чоловін ОСОБА_2, який схватив її за шию і вона, не чекаючи цього, обернулася до чоловіка та необережно вдарила того кухонним ножем, яким чистила картоплю і держала в руці, у живіт, спричинивши тілесне ушкодження. Не заперечує проти закриття кримінальної справи відносно неї за примиренням з потерпілим.

Заслухавши слідчого, яка підтримала постанову, думку прокурора, який не заперечує проти звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності в зв язку із примиренням з потерпілим, заслухавши показання ОСОБА_1, потерпілого ОСОБА_2, який не заперечує проти закриття кримінальної справи так як примирився з обвинуваченою, вважаю, що є підстави для звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_1 у зв язку з примиренням з потерпілим та закриття кримінальної справи.

Згідно ст.46 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Ст.8 КПК України передбачено винесення постанови слідчого за згодою прокурора за наявності підстав, передбачених ст.46 КК України про направлення справи до суду для вирішення питання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

Як вбачається із матеріалів кримінальної справи ОСОБА_1 на досудовому слідстві щиро розкаялася та дала правдиві показання. В суді вона також визнала свою вину повністю, характеризується позитивно. Потерпілий ОСОБА_2 в судовому засіданні підтвердив своє примирення з обвинуваченою ОСОБА_1, претензій до неї не має. Злочин, вчинений ОСОБА_1, є злочином невеликої тяжкості, за який передбачено максимальне покарання у виді обмеження волі на строк до двох років і таким чином ОСОБА_1 підпадає під дію ст.46 КК України та 8 КПК України.

Керуючись ст.ст.7-1, 8 КПК України, ст.46 КК України, суд

п о с т а н о в и в:

Звільнити від кримінальної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 на підставі ст.46 КК України - у зв»язку з примиренням обвинуваченого з потерпілим.

Справу провадженням закрити.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Київської області протягом п ятнадцяти діб з дня її постановлення через Рокитнянський районний суд.

Суддя

Дата ухвалення рішення12.02.2010
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71474005
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-п-1/10

Постанова від 26.01.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Постанова від 09.04.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Постанова від 09.03.2010

Кримінальне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Чаплицький В. В.

Постанова від 12.02.2010

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Нечепоренко Л. М.

Постанова від 08.02.2010

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Постанова від 22.03.2010

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Єфименко В. І.

Постанова від 13.01.2010

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мелешко С. І.

Постанова від 28.10.2009

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні