Постанова
від 09.04.2010 по справі 1-п-1/10
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-п-1/10

ПОСТАНОВА

Іменем України

"09" квітня 2010 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі: головуючої судді Ігнатової Г.В.

при секретарі Лежигубської О.В.

за участю прокурора Юсипів Р.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі в місті Підгайці справу по звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченню ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, уроженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2 місто вул. Утратниця,51 Підгаєцького району Тернопільської області, гр-н України, українець, з освітою середньо-спеціальною, одруженого, працюючого директором КП „ Підгаєцьке", не судимого - за ч. 1 ст. 175 КК України

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 обвинувачується в тому, що будучи директором Підгаєцького комунальногопідприємства „Підгаєцьке" та будучи наділений організаційно-розпорядчими функціями в період з жовтня 2009 р. по 31 січня 2009 року при наявності готівкових коштів по касі підприємства безпідставно, умисно не провів виплату заробітної плати працівникам даного підприємства, в зв'язку з чим утворилась заборгованість по виплаті зарплати.

В судовому засіданні підсудній вину свою у вчиненні злочину визнав повністю при цьому вказав, що в даний час він погасив всю заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам підприємсва тим самим на сьогодні відсутні правові підстави злочину, шкоди заподіяної не немає в зв'язку з цим заявив клопотання в якому просить провадження по справі закрити на підставі ст. 45 КК України у зв'язку з дійовим каяттям та дає згоду на звільнення його від кримінаьної відповідальності за ч. 1 ст. 175 КК України та закриття провадження в кримінальній справі з цих підстав.

Прокурор, підтримав постанову про звільнення залуцького Б.Б. від кримінальної відповідальності передбаченої ст. 175 ч. 1 КК України та вважає дане клопотання підставним, просить задоволити його, так як це не суперечить нормам закону, при цьому вважає за доцільним закрити справу на підставі ст. 45 КК України за дійовим каяттям ОСОБА_1, щодо скоєного ним злочину. .

Суд, вислухавши учасників процесу, вивчивши матеріали справи, вважає що клопотання підлягає до задоволення.

Як убачається з матеріалів справи, ОСОБА_1 обвинувачувався у вчиненні злочину , передбаченого ч.1 ст.175 КК України, який відповідно до ст. 12 цього Кодексу належить до злочинів невеликої тяжкості.

З пояснень ОСОБА_1, які підтверджені документально вбачається, що на підприємстві Підгаєцького комунального підприємства „Підгаєцьке" проведено виплату заборгованої заробітної плати всім працівникам. В зв'язку з чим на день эозгляду справи погашено заборгованість.

Згідно зі ст. 45 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої яжкості, або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної іідповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялась, активно прияла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Оскільки ОСОБА_1 вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, діяння, яке закинуто в обвинувачення втратило суспільну небезпечність внаслідок та він щиро розкаявся в скоєному, сприяв досудовому слідству у розкриттю злочину з цих підстав суд дійшов висновку про можливість звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого у зв'язку з його дійовим каяттям

ОСОБА_1 дав свою згоду на закриття справи із зазначеної підстави.

Виходячи з викладеного, кримінальну справу про обвинувачення його за ч.1 ст.296 КК України слід закрити звільнивши ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України зу звязку з дійовим каяттям.

На підставі ст.45 КК України, ст..7-1, 7-2, 248 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 богдановича звільнити від кримінальної відповідальності передбаченої ст.175 ч.1 КК України на підставі ст. 45 КК України у зв'язку з дійовим каяттям і кримінальну справу закрити згідно ст. 7-1, 7-2 КПК України.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1 підписку про невиїзд з постійного місця проживання скасувати.

Постанова може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду через Підгаєцький районнийьеуд на протязі 7 днів.

Суддя: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення09.04.2010
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу74013594
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-п-1/10

Постанова від 26.01.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Постанова від 09.04.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Постанова від 09.03.2010

Кримінальне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Чаплицький В. В.

Постанова від 12.02.2010

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Нечепоренко Л. М.

Постанова від 08.02.2010

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Постанова від 22.03.2010

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Єфименко В. І.

Постанова від 13.01.2010

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мелешко С. І.

Постанова від 28.10.2009

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні