Постанова
від 26.01.2010 по справі 1-п-1/10
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

м. Дніпропетровськ, пр. Пушкіна, 29, 49101, (0562) 33-50-26

справа № 1п-1/10

П О С Т А Н О В А

26 січня 2010 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого - судді Гончарова О.В.

при секретарі - Рябенькій А.А.

за участю прокурора - Голота С.В.

попередньо розглянувши у залі суду в місті Дніпропетровську постанову слідчого СВ ЛВ на станції Дніпропетровськ ЛУ на Придніпровській залізниці погоджену із заступником Дніпропетровського транспортного прокурора про направлення кримінальної справи № 35295 порушеної за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ за ч.4 ст. 185 КК України, до суду для вирішення питання про закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла кримінальна справа за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ, із постановою слідчого СВ ЛВ на станції Дніпропетровськ ЛУ на Придніпровській залізниці погодженою із заступником Дніпропетровського транспортного прокурора, про направлення до суду кримінальної справи № 32295, порушеної за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ за ч.4 ст. 185 КК України, для вирішення питання про закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності.

Прокурор у судовому засіданні просив суд закрити провадження у справі за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ за ч.4 ст. 185 КК України, оскільки у ході досудового слідства встановити осіб, що скоїли даний злочин, немає можливості, а також враховуючи те, що із дня вчинення даного злочину минуло більше десяти років, у зв'язку із чим на даний момент сплив строк притягнення до кримінальної відповідальності за даний злочин, а отже провадження у справі підлягає закриттю.

Суд, вислухавши прокурора, дослідивши матеріали кримінальної справи за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ за ч.4 ст. 185 КК України , вважає, що дана кримінальна справа підлягає закриттю у зв'язку із спливом строку притягнення до кримінальної відповідальності, при цьому виходить із наступних підстав.

Як вбачається із матеріалів кримінальної справи, остання порушена 24 листопада 1994 року за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ за ч.4 ст. 185 КК України, яка мала місце 05 листопада 1994 року.

Оскільки, за скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України, передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років із конфіскацією майна, такий злочин відповідно до ч.5 ст. 12 КК України є тяжким злочином.

Разом із тим, п. 4 ч. 1 ст. 49 КК України передбачено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло десять років - у разі вчинення тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 3 ст. 11-1 КПК України, якщо у ході дізнання та досудового слідства протягом строків, зазначених у ч. 1 ст. 49 КК України, не встановлено особу, яка вчинила злочин, прокурор або слідчий за згодою прокурора направляє кримінальну справу до суду для вирішення питання про її закриття за підставою, передбаченою частиною другою цієї статті.

Таким чином, з урахуванням викладеного, суд приходить до висновку, що зазначена кримінальна справа підпадає під дію п. 4 ч. 1 ст. 49 КК України, у зв'язку із чим підлягає закриттю у зв'язку із закінченням строків давності.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 11-1, 237, 244, 248 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у кримінальній справі порушеної за фактом крадіжки з приміщення пункту паралельного з'єднання дистанції електропостачання станції Дніпропетровськ за ч.4 ст. 185 КК України - закрити, у зв'язку із закінченням строків давності.

Постанова може бути оскаржена в судову палату з кримінальних справ апеляційного суду Дніпропетровської області протягом семи діб з моменту її проголошення.

Головуючий О.В. Гончаров

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення26.01.2010
Оприлюднено26.06.2018
Номер документу74905477
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-п-1/10

Постанова від 26.01.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Постанова від 09.04.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Постанова від 09.03.2010

Кримінальне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Чаплицький В. В.

Постанова від 12.02.2010

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Нечепоренко Л. М.

Постанова від 08.02.2010

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Постанова від 22.03.2010

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Єфименко В. І.

Постанова від 13.01.2010

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мелешко С. І.

Постанова від 28.10.2009

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні