Ухвала
від 09.01.2018 по справі 920/969/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

09 січня 2018 року Справа № 920/969/17

м.Харків Провадження №31/913/899/17

Господарський суд Луганської області в складі головуючого судді Марченко Ю.І.

при секретарі Сокруті Н.М.

за участю позивача - ОСОБА_1, директор на підставі наказу №2 від 16.01.2017;

відповідача - представник не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сумжитлобуд» , м.Суми,

до відповідача ОСОБА_2 підприємство «Пром - Пласт» , м.Новодружеськ, м.Лисичанськ Луганської області,

про стягнення 27 833 грн. 19 коп.

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сумжитлобуд» звернулося до Господарського суду Луганської області з позовом до Приватного підприємства «Пром - Пласт» про стягнення заборгованості за договором №210-Т-3 від 15.10.2013 про надання послуг з технічного централізованого опалення в розмірі 27 833 грн. 19 коп., в тому числі: основний борг в сумі 22 169 грн. 61 коп., 3 % річних в сумі 476 грн. 26 коп., інфляційні нарахування в сумі 2 285 грн. 68 коп., пеню в сумі 2 901 грн. 64 коп.

Позовні вимоги обґрунтовані, з посиланням на ст.ст. 526, 527, 530, 536, 610, 611, 625, 759, 762, 782 Цивільного кодексу України, ст. 193, 216, 230, 286 Господарського кодексу України, порушенням відповідачем зобов'язань зі своєчасної оплати заборгованості за договором про надання послуг з технічного забезпечення централізованого опалення №210-Т-3 від 15.10.2013.

Ухвалою Господарського суду Луганської області від 16.11.2017 було порушено провадження по справі №920/969/17 та призначено до розгляду на 05.12.2017.

Відповідач правом на участь свого представника у судовому засіданні не скористався, хоча про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином, будь-яких клопотань або пояснень до суду не надав.

Від позивача до канцелярії Господарського суду Луганської області надійшли додаткові письмові пояснення №74 від 27.12.2017, за якими останнім зазначено, що на теперішній час ані відзив, ані акт звірення розрахунків відповідачем на адресу позивача надіслано не було.

Разом з цим, позивачем зазначено, що розподіл теплової енергії відповідачу розподілявся на підставі рахунку і акту ТОВ Сумитеплоенерго на постачання теплової енергії та додатку №2 до договору про надання послуг з технічного забезпечення централізованого опалення від 15.10.2013 №210-Т-3 в узгоджених 12,5% від показань лічильника.

Судом, надані позивачем додаткові пояснення, прийняті до розгляду та долучені до матеріалів справи.

Разом з цим, господарський суд звертає увагу сторін, що 15.12.2017 набув чинності Закон України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" №2147-VIII від 03.10.2017, котрим ГПК України викладено в новій редакції.

У відповідності до п.п.9 п.1 Розділу XI Перехідних Положень ГПК України в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу. Таким чином, подальший розгляд цієї справи відбувається за правилами, що передбачені новою редакцією ГПК України.

Відповідно до частини 3 ст. 3 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Так, у судовому засіданні 05.12.2017 р. суд перейшов до розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 194 Господарського процесуального кодексу України, завданням розгляду справи по суті є розгляд та вирішення спору на підставі зібраних у підготовчому провадженні матеріалів, а також розподіл судових витрат.

Частиною 5 ст. 216 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у випадку відкладення розгляду справи під час її розгляду по суті суд може почати розгляд справи по суті спочатку.

Вирішуючи питання про належну стадію загального позовного провадження, суд виходить з того, що за своїм змістом стадія розгляду справи по суті за ГПК України в редакції закону № 2147-VIII від 03.10.2017 істотно відрізняється від однойменної стадії провадження за Господарським процесуальним кодексом України в попередній редакції. Коло процесуальних прав та можливостей учасників судового процесу є значно вужчим, а наслідки не вчинення (несвоєчасного вчинення) окремих процесуальних дій - значно жорстокішими. Тому з метою забезпечення права доступу до правосуддя суд вбачає за необхідне здійснювати подальший розгляд справи зі стадії розгляду справи по суті. Перехід на цю стадію гарантує сторонам можливість користування усіма належними їм процесуальними правами без виключень, викликаних відсутністю перехідного періоду.

Оскільки відповідно до приписів статті 195 Господарського процесуального кодексу України суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті, беручи до уваги неможливість повернення до стадії підготовчого провадження у справі з огляду на приписи п.п.9 п.1 Розділу XI Перехідних Положень Господарського процесуального кодексу України, суд для забезпечення принципів змагальності сторін, диспозитивності та пропорційності у господарському судочинстві, керуючись приписами статей 194, 195 Господарського процесуального кодексу України, вважає за необхідне призначити справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.2 ст. 216 ГПК України, суд відкладає розгляд справи, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та об'єктивного вирішення спору, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 3, 12, 80, 194 - 196, 207, 216, 234, п.п.9 п.1 Розділу XI Перехідних Положень ГПК України ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Розгляд справи відкласти на 23.01.2018 о 12 годині 00 хвилин.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, пр-т. Науки, 5, в каб. № 205 /суддя Марченко Ю.І./ .

3. Повідомити учасників справи про відкладення розгляду справи.

Явка у судове засідання повноважних та компетентних представників учасників процесу на їх розсуд.

Не з'явлення повноважних та компетентних представників учасників процесу у судове засідання Господарського суду Луганської області не перешкоджає розгляду справи по суті.

Суд звертає увагу сторін, що відповідно до частини 8 статті 80 Господарського процесуального кодексу України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з частиною 2 статті 207 Господарського процесуального кодексу України суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Суд повідомляє сторін про відсутність технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Звертаємо увагу учасників судового процесу , що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені. Крім того, п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщену на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені паспортом, довіреністю фізичної особи або юридичної особи, свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна. Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність .

Суд доводить до відома учасників судового процесу, що вони можуть отримувати інформацію по справі, що розглядається за офіційною веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - https://court.gov.ua/fair/

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.І.Марченко

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення09.01.2018
Оприлюднено12.01.2018
Номер документу71524901
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/969/17

Рішення від 23.01.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 09.01.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 05.12.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 16.11.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 07.11.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 18.10.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні