Ухвала
від 08.01.2018 по справі 390/1906/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1906/17

Провадження №2-п/390/1/18

УХВАЛА

про прийняття заяви про перегляд заочного рішення до розгляду

"08" січня 2018 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Бойко І.А., розглянувши заяву Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про перегляд заочного рішення від 17 листопада 2017 року по цивільній справі № 390/1906/17 за позовом ОСОБА_1, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ? Соколівська сільська рада Кіровоградського району Кіровоградської області, до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ? ОСОБА_2, про визнання рішення протиправним, скасування рішення та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

11.12.2017 до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла заява Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про перегляд заочного рішення від 17 листопада 2017 року по цивільній справі № 390/1906/17, в якій відповідач просить скасувати вказане заочне рішення суду, справу призначити до розгляду в загальному порядку та звільнити Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області від сплати судового збору за подання даної заяви.

Ухвалою суду від 14 грудня 2017 року у задоволенні клопотання Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про звільнення від сплати судового збору відмовлено та заяву про перегляд заочного рішення залишено без руху, з наданням строку заявнику усунути недоліки заяви, а саме: надати до суду документ, що підтверджує сплату судового збору за реквізитами Кіровоградського районного суду Кіровоградської області.

На виконання даної ухвали суду, у строк встановлений судом - 04.01.2018 року до суду надійшло клопотання від представника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області від 29.12.2017 року, в якій заявник просить відстрочити йому сплату судового збору за подання заяви про перегляд заочного рішення суду.

В обґрунтування клопотання зазначено, що Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області не є прибутковою організацією і кошти на сплату судового збору відсутні. Крім того, згідно повідомлення Державної казначейської служби з Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області за наказом господарського суду Кіровоградської області та виконавчими листами районних судів Кіровоградської області підлягають стягненню кошти в сумі 79 893,58 грн., а проведення платежів здійснюються лише за захищеним витаками.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10. 2017.

Згідно з пп. 11 п.1 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України заяви і скарги подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно ч.1 ст.136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

На даний час заява про перегляд заочного рішення подана з додержанням вимог ст.ст. 284, 285 ЦПК України.

Заява про перегляд заочного рішення підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області, підстав для відмови у прийнятті заяви до провадження у справі, немає.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання про відстрочення сплати судового збору за подання Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області заяви про перегляд заочного рішення суду підлягає задоволенню, а заява про перегляд заочного рішення, відповідно до вимог ст.286 ЦПК України, - прийняттю до розгляду.

Керуючись ст.ст. 127, 284, 285, 286 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про відстрочення сплати судового збору за подання заяви про перегляд заочного рішення - задовольнити.

Відстрочити Головному управлінню Держгеокадастру у Кіровоградській області сплату судового сбору за подання заяви про перегляд заочного рішення до ухвалення судового рішення у справі.

Прийняти заяву Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про перегляд заочного рішення Кіровоградського районного суду Кіровоградської від 17 листопада 2017 року по цивільній справі № 390/1906/17 за позовом ОСОБА_1, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ? Соколівська сільська рада Кіровоградського району Кіровоградської області, до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ? ОСОБА_2, про визнання рішення протиправним, скасування рішення та зобов'язання вчинити дії, - до розгляду.

Призначити судове засідання по розгляду заяви про перегляд заочного рішення на 15.00 год. 19 січня 2018 року.

Направити сторонам у справі копію даної ухвали з копіями доданих до неї матеріалів, та повідомити про час та місце розгляду зазначеної заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудКіровоградський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення08.01.2018
Оприлюднено15.01.2018
Номер документу71546310
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —390/1906/17

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Ухвала від 26.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Ухвала від 19.01.2018

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 08.01.2018

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Рішення від 17.11.2017

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Рішення від 17.11.2017

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 01.11.2017

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 25.10.2017

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні