Ухвала
від 16.01.2018 по справі 906/588/17
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

"16" січня 2018 р. Справа № 906/588/17

Рівненський апеляційний господарський суд у складі колегії:

Судді-доповідача (головуючого судді) Філіпова Т.Л.

судді Василишин А.Р.

судді Бучинська Г.Б.

секретар судового засідання: Гладка Л.А.

за участю представників:

прокурор - Кондратюк А.В.

позивача 1 - не з'явився

позивача 2 - не з'явився

позивача 3 - не з'явився

третьої особи - не з'явився

відповідача - не з'явився

розглянувши апеляційну скаргу Фізичної особи-підприємця Рашевця Максима Руслановича на рішення господарського суду Житомирської області від 21.09.17 р. у справі №906/588/17

за позовом Першого заступника керівника Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі:

1) Житомирської міської ради (м. Житомир)

2) Комунального підприємства "Регулювання орендних відносин" Житомирської міської ради (м. Житомир)

3) Комунального підприємства "Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №16" Житомирської міської ради (м. Житомир)

за участю третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство "Агентство з управління майном" (м.Житомир)

до Фізичної особи-підприємця Рашевця Максима Руслановича (м. Житомир)

про стягнення 12755,40 грн., розірвання договору оренди нерухомого майна №2026 від 30.12.2015, зобов'язання звільнення та повернення нежитлового приміщення

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Рівненського апеляційного господарського суду перебуває апеляційна скарга Фізичної особи-підприємця Рашевця Максима Руслановича на рішення господарського суду Житомирської області від 21.09.17 р. у справі №906/588/17 за позовом Першого заступника керівника Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської міської ради, Комунального підприємства "Регулювання орендних відносин" Житомирської міської ради, Комунального підприємства "Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №16" Житомирської міської ради за участю третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство "Агентство з управління майном" до Фізичної особи-підприємця Рашевця Максима Руслановича про стягнення 12755,40 грн., розірвання договору оренди нерухомого майна №2026 від 30.12.2015, зобов'язання звільнення та повернення нежитлового приміщення.

У зв'язку із вступом в дію 15.12.2017 року нового Господарського процесуального кодексу України відбулося запровадження кардинально нового процесу та інших правил подання учасниками справи заяв та клопотань.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до підпункту 9 пункту 1 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України справи у судах апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Водночас, відповідно до вимог нової редакції Господарського процесуального кодексу всі заяви і клопотання учасників справи мають бути заявленими та вирішеними судом за новими правилами.

В судове засідання представники Житомирської міської ради, Комунального підприємства "Регулювання орендних відносин" Житомирської міської ради, Комунального підприємства "Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №16" Житомирської міської ради, Комунального підприємства "Агентство з управління майном" та фізичної особи-підприємця Рашевця Максима Руслановича не прибули. Однак від Комунального підприємства "Регулювання орендних відносин" Житомирської міської ради, Комунального підприємства "Агентство з управління майном", Житомирської міської ради та Рашевця Максима Руслановича надійшли клопотання про відкладення розгляду справи.

Прокурор - Кондратюк А.В. в судовому засіданні не заперечила щодо поданих клопотань про відкладення розгляду справи.

Відтак, з метою повного, всебічного та об'єктивного встановлення обставин справи, повної та всесторонньої перевірки законності і обґрунтованості рішення суду першої інстанції, колегія суддів апеляційного суду, вважає за можливе визнати поважними причини неявки учасників судового процесу та відкласти розгляд справи на іншу дату в межах процесуальних строків.

За правилами ст. 202 ГПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого строку зокрема, у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

На підставі викладеного, керуючись ст. 202, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Розгляд справи відкласти на "30" січня 2018 р. об 15:00 год. у приміщенні Рівненського апеляційного господарського суду за адресою: 33001, м. Рівне, вул. Яворницького,59 у залі судових засідань № 2.

2. Неявка сторін або інших учасників справи, належних чином повідомлених про дату час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Суддя - доповідач (головуючий суддя) Філіпова Т.Л.

Суддя Василишин А.Р.

Суддя Бучинська Г.Б.

СудРівненський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення16.01.2018
Оприлюднено18.01.2018
Номер документу71634346
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/588/17

Ухвала від 28.02.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 28.02.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 08.02.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 16.01.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Рішення від 21.09.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 04.09.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 17.07.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні