Рішення
від 18.01.2018 по справі п/811/1072/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 січня 2018 року м. Кропивницький справа № П/811/1072/17

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Хилько Л.І., розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом приватного підприємства "Діброва-ЛВГ" (позивач) до Голованівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (відповідач) про скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство "Діброва-ЛВГ" звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до Голованівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області в якому просить суд визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення №0000241400 від 11.11.2016 року.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що спірне рішення було винесене на підставі акту перевірки від 27.10.2016 року № 13/11-04-14-00/38401385, в ході проведення якої нібито виявлені порушення податкового законодавства України. Зокрема, підставою для незаконних висновків акту про порушення підприємством норм п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України стали дані, які посадовою особою відповідача визначено самостійно виходячи із суб'єктивного бачення (тлумачення) ним норм чинного законодавства, а також дані, які містяться в узагальненій "податковій інформації" відносно контрагентів - ТОВ "Саєр Україна плюс", ПП "Виктория-В", ТОВ "Лайт Брагс", ПП "Олівде" та ТОВ "Лідер-оптторг".

Натомість, позивач вказує, що господарські операції з наведеними контрагентами, які відповідач поставив під сумнів, підтверджені належним чином складеними і оформленими первинними документами, тому висновки перевірки, на підставі яких було винесено спірне рішення, є необґрунтованими.

Представник відповідача, заперечуючи проти позову, посилався на те, що перевіркою встановлено, що первинні бухгалтерські та податкові документи отримані позивачем по взаємовідносинах за січень-серпень 2016 року не мають юридичної сили та доказовості в зв'язку з тим, що діяльність контрагентів - постачальників була спрамована на надання податкових вигод. Отже, в ході проведення перевірки встановлено дефектність наданих до перевірки документів, зкладених з порушенням норм Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітніст в Україні". Таким чином, ПП "Діброва ЛВГ" порушено ст.198 Податкового кодексу України та завищено суму податкового кредиту з податку на додану вартість за лютий - серпень 2016 року в сумі на 1 735 426,00 грн.

Відповідно до усної ухвали від 18.01.2018 року занесеної до протоколу судового засідання справу розглянуто у порядку письмового провадження.

Дослідивши наявні в справі документи та матеріали, всебічно й повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи та вирішення спору по суті, суд дійшов наступних висновків.

Приватне підприємство "Діброва-ЛВГ" (код 38401385) зареєстроване 25.04.2013 р. як юридична особа та перебуває на обліку як платник податків, зокрема, податку на додану вартість (т.1 а.с.13, 21-22). Так. основним видом діяльності підприємства є перероблення молока, виробництво масла та сиру.

В період з 25.10.2016 р. по 27.10.2016 р. посадовою особою Голованівської ОДПІ була проведена позапланова виїзна перевірка ПП "Діброва-ЛВГ" (код 38401385) з питань правильності нарахування, обчислення та сплати податку на додану вартість при взаємовідносинах з ТОВ "Саєр Україна плюс", ПП "Виктория-В", ТОВ "Лайт Брагс", ПП "Олівде" та ТОВ "Лідер-оптторг" за період з 01.01.2016 по 31.08.2016 р., за результатами якої 27.10.2016 р. складено Акт № 13/11-04-14-00/38401385 (т.1 а.с.25-41).

Перевіркою встановлено, що в порушення п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України позивачем завищено податковий кредит за лютий - серпень 2016 р. в сумі 1 735 426,00 грн.

На підставі вищевказаних висновків винесено податкове повідомлення-рішення №0000421400 від 11.11.2016 р., яким позивачу збільшено грошове зобов'язання за платежем: податок на додану вартість, у сумі 2 603 139,00 грн., в тому числі 1 735 426,00 грн. - за основним платежем, 867713,00 грн. - за штрафними (фінансовими) санкціями (т.1 а.с.45).

Надаючи оцінку спірним правовідносинам, суд зазначає наступні фактичні обставини у справі.

Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно із ч.2 ст.2 КАС України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони, в т.ч., на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Отже, перевіркою встановлено, що ПП "Діброва-ЛВГ" до складу податкового кредиту за лютий - серпень 2016 року включено суми податку на додану вартість по отриманих послугах по збору молока від ТОВ "Саєр Україна плюс", ПП "Виктория-В", ТОВ "Лайт Брагс", ПП "Олівде" та ТОВ "Лідер-оптторг" на загальну суму ПДВ - 1 735 426,00 грн.

Дослідивши подані докази, зя'сувавши всі фактичні обставини справи, суд зазначає наступне.

Згідно до ст.1 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.99 №996-XIV (далі Закон №996-XIV) первинний документ - це документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення.

Відповідно ч.ч.1, 2 ст.9 Закону №996-XIV підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи. Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов'язкові реквізити: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Відповідно п.п.14.1.181 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України податковий кредит - сума, на яку платник податку на додану вартість має право зменшити податкове зобов'язання звітного (податкового) періоду, визначена згідно з розділом V цього Кодексу.

Згідно до вимог п.198.3 ст.198 Податкового кодексу України податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв'язку з: придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг; придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті.

Нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

Отже, аналіз наведених вище норм дає підстави вважати, що для віднесення платником податку до податкового кредиту суми податку на додану вартість необхідно, зокрема, підтвердити відповідними бухгалтерськими документами факти отримання товару, його оплати, також наявність мети отримання товару, пов'язаної із подальшим використанням отриманих товарів в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

При цьому, у відповідності до п. 198.6 ст. 198 Податкового кодексу України не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними / розрахунками коригування до таких податкових накладних чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу.

Відтак, підприємство не має права на податковий кредит у разі відсутності податкової накладної чи митної декларації, що позбавляє платника податку права на включення до податкового кредиту сплачених (нарахованих сум податків у звітному періоді у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг).

Згідно п.198.2 ст.198 Податкового кодексу України датою віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг.

Ст. 201 Податкового кодексу України встановлено порядок складання та вимоги до податкових накладних.

Відповідно до вимог п.201.8 ст.201 Податкового кодексу України право на нарахування податку та складання податкових накладних надається виключно особам, зареєстрованим як платники податку в порядку, передбаченому статтею 183 цього Кодексу.

Згідно до п.201.10 статті 201 Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою. Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Статус позивача та його контрагента як платників ПДВ не заперечувався.

Позивачем відображено в податковому обліку, а саме віднесено до складу податкового кредиту операції з придбання послуг по сприянню, заготівлі та організації збору молочної сировини від:

- ТОВ "Саєр Україна плюс" на загальну суму 990055,50 грн., в т.ч. ПДВ - 165009,25 грн.;

- ТОВ "Лідер-оптторг" на загальну суму 1180196 грн., в т.ч. ПДВ - 196699,33 грн.;

- ПП "Виктория В" на загальну суму 2374671,30 грн., в т.ч. ПДВ - 395778,55 грн.;

- ТОВ "Лайт Брагс" на загальну суму 603162 грн., в т.ч. ПДВ - 100527 грн.;

- ТОВ "Олівде" на загальну суму 4158652,06 грн., в т.ч. ПДВ - 693108,68 грн.

Встановлено, що 15.06.2016 року між ПП "Діброва-ЛВГ" (Замовник) та ТОВ "Саєр Україна Плюс" (Виконавець) укладено Договір про надання послуг перевезення молока №15/06-4 (т.1 а.с.148-149), згідно якого ТОВ "Саєр Україна Плюс" взяло на себе зобов'язання в порядку та на умовах Договору здійснювати перевезення вантажів (молоко коров'яче), а ПП "Діброва-ЛВГ" зобов'язувалось оплачувати надані послуги.

Факт виконання у червні 2016 року сторонами взятих на себе зобов'язань підтверджується:

1) актом виконаних робіт №2 від 29.06.2016 р. на суму 990055,50 грн., в т.ч. ПДВ 165009,25 грн. (т.1 а.с.152);

2) платіжними дорученнями: №179 від 14.07.2016 р. на суму 510055,50 грн., в т.ч. ПДВ 85 009,25 грн., №177 від 12.07.2016 р. на суму 480 000,00 грн., в т.ч. ПДВ 80 000,00 грн. (т.1 а.с.150-151);

3) спеціалізованими товарними накладними на перевезення молочної сировини (т.1, а.с.73-147).

Також, ТОВ "Саєр Україна Плюс" виписано ПП "Діброва-ЛВГ" податкову накладну №7 від 29.06.2016 року на загальну суму 990 055,50 грн., в т.ч. ПДВ - 165 009,25 грн. (т.1 а.с.153).

31.03.2016 року між ПП "Діброва-ЛВГ" (Замовник) та ТОВ "Лайт Брагс" (Виконавець) укладено Договір про надання послуг перевезення №1 (т.1 а.с.154-155), згідно якого ТОВ "Лайт Брагс" взяло на себе зобов'язання в порядку та на умовах Договору здійснювати перевезення вантажів (молоко коров'яче), а ПП "Діброва-ЛВГ" зобов'язувалось оплачувати надані послуги.

Факт виконання у квітні 2016 року сторонами взятих на себе зобов'язань підтверджується:

1) актом виконаних робіт №1 від 15.04.2016 р. на суму 603162,00 грн., в т.ч. ПДВ 100527,00 грн. (т.1 а.с.158);

2) платіжними дорученнями: №100 від 29.04.2016 року та №111 від 11.05.2016 року (т.1 а.с.156-157);

3) спеціалізованими товарними накладними на перевезення молочної сировини (т.1, а.с.160-204).

ТОВ "Лайт Брагс" виписано ПП "Діброва-ЛВГ" податкову накладну №1 від 15.04.2016 року на загальну суму 603162,00 грн., в т.ч. ПДВ - 100527,00 грн. (т.1 а.с.159).

Також судом втановлено, що 12.01.2016 року між ПП "Діброва-ЛВГ" (Замовник) та ПП "Олівде" (Виконавець) укладено Договір про надання послуг перевезення молока від фізичних осіб №12/01 (т.2 а.с.1-3), згідно якого ПП "Олівде" взяло на себе зобов'язання в порядку та на умовах Договору здійснювати перевезення вантажів (молоко коров'яче), а ПП "Діброва-ЛВГ" зобов'язувалось оплачувати надані послуги.

Факт виконання у лютому, березні, травні, червні та липні 2016 року сторонами взятих на себе зобов'язань підтверджується:

1) актами виконаних робіт №12 від 24.02.2016 року, №14 від 26.02.2016 року, №53 від 31.07.2016 року, №49 від 15.06.2016 року, №42 від 31.05.2016 року, №22 від 16.03.2016 року (т.2, а.с.4, 6, 28, 45, 139; т.3, а.с.47);

2) платіжними дорученнями: №55 від 17.03.2016 року на суму 339120,00 грн., №30 від 15.08.2016 р. на суму 120846,00 грн., №160 від 22.06.2016 року на суму 600000,00 грн., №162 від 23.06.2016 року на суму 80000,00 грн., №180 від 15.07.2016 року на суму 535096,76 грн., №149 від 13.06.2016 року на суму 800000,00 грн., №150 від 15.06.2016 року на суму 718159,30 грн., №71 від 01.04.2016 року на суму 478110,00 грн., №83 від 12.04.2016 року на суму 450000,00 грн., №84 від 12.04.2016 року на суму 37320,00 грн. (т.2 а.с.8, 30, 47-49, 141-142; т.3, а.с. 51-53);

3) спеціалізованими товарними накладними на перевезення молочної сировини (т.2, а.с.9-27, 31-138, 143-250; т.3, а.с.1-46, 54-83).

ПП "Олівде" виписано ПП "Діброва-ЛВГ" податкові накладні №5 від 24.02.2016 року на загальну суму 170874,00 грн., в т.ч. ПДВ - 28479,00 грн., №6 від 26.02.2016 року на загальну суму 168246,00 грн., в т.ч. ПДВ - 28041,00 грн., №33 від 31.07.2016 року на загальну суму 120846,00 грн., в т.ч. ПДВ - 20141,00 грн., №28 від 15.06.2016 року на загальну суму 1215096,76 грн., в т.ч. ПДВ - 202516,13 грн., №16 від 31.05.2016 року на загальну суму 1518159,30 грн., в т.ч. ПДВ - 253026,55 грн., №2 від 15.03.2016 року на загальну суму 478110,00 грн., в т.ч. ПДВ - 79685,00 грн., (т.2 а.с.5, 7, 29, 46, 140; т.3, а.с.48).

Також судом втановлено, що 01.07.2016 року між ПП "Діброва-ЛВГ" (Замовник) та ТОВ "Лідер Оптторг" (Виконавець) укладено Договір про надання послуг по організації заготівлі та збору молочної сировини №01/07-16 (т.3 а.с.242-243), згідно якого ТОВ "Лідер Оптторг" взяло на себе зобов'язання в порядку та на умовах Договору здійснювати перевезення вантажів (молоко коров'яче), а ПП "Діброва-ЛВГ" зобов'язувалось оплачувати надані послуги.

Факт виконання у липні та серпні 2016 року сторонами взятих на себе зобов'язань підтверджується:

1) актами виконаних робіт №35 від 21.07.2016 року, №38 від 31.07.2016 року, №42 від 15.07.2016 року (т.3, а.с.244, 246, 248);

2) платіжними дорученнями: №202 від 08.08.2016 року на суму 142000,00 грн., №203 від 09.08.2016 р. на суму 458000,00 грн., №210 від 15.08.2016 року на суму 350000,00 грн., №213 від 17.08.2016 року на суму 230196,00 грн., №223 від 25.08.2016 року на суму 280000,80 грн., №228 від 29.08.2016 року на суму 290000,00 грн., №246 від 15.09.2016 року на суму 460000,00 грн., №250 від 19.09.2016 року на суму 75824,00 грн. (т.2 а.с.250; т.3, а.с.1-7);

3) спеціалізованими товарними накладними на перевезення молочної сировини (т.2, а.с.84-241).

ТОВ "Лідер Оптторг" виписано ПП "Діброва-ЛВГ" податкові накладні №2 від 21.07.2016 року на загальну суму 179000,00 грн., в т.ч. ПДВ - 29833,33 грн., №3 від 31.07.2016 року на загальну суму 1001196,00 грн., в т.ч. ПДВ - 166866,00 грн., №21 від 15.08.2016 року на загальну суму 1105824,00 грн., в т.ч. ПДВ - 184304,00 грн. (т.3 а.с.245, 247, 249).

Судом втановлено, що 15.04.2016 року між ПП "Діброва-ЛВГ" (Замовник) та ПП "Виктория-В" (Виконавець) укладено Договір про надання послуг перевезення №15/04-16 (т.4 а.с.53-54), згідно якого ПП "Виктория-В" взяло на себе зобов'язання в порядку та на умовах Договору здійснювати перевезення вантажів (молоко коров'яче), а ПП "Діброва-ЛВГ" зобов'язувалось оплачувати надані послуги.

Факт виконання у квітні - липні 2016 року сторонами взятих на себе зобов'язань підтверджується:

1) актами виконаних робіт №14 від 30.04.2016 року, №38 від 17.05.2016 року, №21 від 30.06.2016 року, №21 від 30.06.2016 року, №28 від 15.07.2016 року (т.4, а.с.57, 128, 133, 196);

2) платіжними дорученнями: №114 від 16.05.2016 року на суму 648252,00 грн., №152 від 17.06.2016 р. на суму 148823,00 грн., №151 від 16.06.2016 року на суму 385000,00 грн., №132 від 03.06.2016 року на суму 360000,00 грн., №181 від 18.07.2016 року на суму 208484,30 грн., №196 від 03.08.2016 року на суму 179102,00 грн., №194 від 02.08.2016 року на суму 300000,00 грн., №193 від 01.08.2016 року на суму 145000,00 грн. (т.4 а.с.59, 130-132, 135, 198-200);

3) спеціалізованими товарними накладними на перевезення молочної сировини (т.4, а.с.8-52, 60-127, 136-195).

ПП "Виктория-В" виписано ПП "Діброва-ЛВГ" податкові накладні №13 від 15.07.2016 року, №44 від 30.042016 року, №38 від 17.05.2016 року, №42 від 30.06.2016 року, №11 від 15.07.2016 року (т.4 а.с.55-56, 129, 134, 197).

Отримані від ТОВ "Саєр Україна плюс", ПП "Виктория-В", ТОВ "Лайт Брагс", ПП "Олівде" та ТОВ "Лідер-оптторг" транспортні послуги по перевезенню молочної продукції використано для виконання взятих на себе зобов'язань по договорам укладених з ПАТ "Золотоніський маслоробний комбінат", ТОВ "Терра Фуд" (т.5 а.с.137-151).

Виконання зобов'язань по договорам уденим між ПП "Діброва-ЛВГ" та ПАТ "Золотоніський маслоробний комбінат", ТОВ "Терра Фуд" підтверджується наявними у матеріалах справи копіями актів приймання - передачі виконаних робіт (наданих послуг), податкових накладних, актів звірки та банківських виписок (т.4, а.с.201-205; т.5, а.с.1-112).

Таким чином, з аналізу наведених вище норм законодавства та правовідносин ПП "Діброва-ЛВГ" із контрагентами ТОВ "Саєр Україна плюс", ПП "Виктория-В", ТОВ "Лайт Брагс", ПП "Олівде" та ТОВ "Лідер-оптторг" вбачається, що окрім декларування податкового кредиту з ПДВ позивачем дотримано всіх обов'язкових вимог чинного законодавства, пов'язаних з формуванням податкового кредиту та виникненням податкового зобов'язання, оскільки єдиною підставою для цього являється наявність у платника належним чином оформленої податкової накладної, яка зареєстрована у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Суд також враховує те, що наявність вказаних законодавчо визначених обставин для формування податкового кредиту є обов'язковою, але, не безумовною підставою для визнання правомірності такого формування за умови, якщо податковий орган доведе, що відомості у документах, на підставі яких вони сформовані, не відповідають дійсності, в т.ч., коли господарські операції з придбання товарів (робіт чи послуг) не мали реального характеру.

Відповідно п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України право платника податку на податковий кредит ставиться в залежність від отримання податкової накладної, а не від сплати його контрагентами податку до бюджету та їх знаходження за юридичними адресами після здійснення господарських операцій.

Відповідачем не надано до суду жодних доказів на підтвердження того, що позивач, як платник податків, діяв без належної обачності й обережності і йому було відомо про можливі порушення, які допускали його контрагенти, або, що діловою метою здійснення господарських взаємовідносин із даним суб'єктом господарювання є лише одержання позивачем податкової вигоди. Також, відповідачем не наведено доказів того, що договори, сторонами якого є ПП "Діброва-ЛВГ" та ТОВ "Саєр Україна плюс", ПП "Виктория-В", ТОВ "Лайт Брагс", ПП "Олівде" та ТОВ "Лідер-оптторг" укладені з метою, що завідомо суперечить інтересам держави, в т.ч., в частині ухилення від сплати податків в передбаченому законом обсязі та отримання незаконної податкової вигоди.

Крім того, відповідачем не доведено, що згадані юридичні особи створені з відома або за участі позивача з метою ухилення від сплати податків, порушення економічних інтересів держави.

Також, за правовою позицією, викладеною у постанові Верховного Суду України № 21-47а10 від 31.01.2011 р., чинне законодавство України не ставить в залежність виникнення у платника податку на додану вартість права на податковий кредит від дотримання вимог податкового законодавства іншими суб'єктами господарювання, зокрема, тими, які не були постачальниками товарів (послуг), на вартість яких нарахований податок на додану вартість, що включений платником податку до податкового кредиту.

Відтак, отримані позивачем послуги використано у власній господарській діяльності, а тому суд вважає безпідставними і необґрунтованими висновки відповідача щодо завищення податкового кредиту по податку на додану вартість за лютий - серпень 2016 року в сумі 1735426,00 грн.

Відповідачем, як суб'єктом владних повноважень, не виконано покладеного на нього обов'язку по доказуванню правомірності прийняття спірного рішення, тому суд вважає його такими, що винесене не на підставі, не в межах повноважень та не у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 139 КАС України при задоволенні позову сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

При зверненні до суду позивачем сплачено судовий збір у сумі 39047,00 грн. (т.1, а.с.4).

Отже, понесені позивачем судові витрати у вигляді сплаченого судового збору підлягають відшкодуванню на його користь за рахунок бюджетних асигнувань Голованівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області.

Керуючись ст.ст. 9, 14, 73 - 78, 90, 139, 143, 242 - 246, 250, 255 КАС України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення - рішення від 11.11.2016 року №0000241400 винесене Голованівською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області.

Присудити на користь приватного підприємства "Діброва - ЛВГ" ( код 38401385, вул. Пушкіна, 14, с. Перегонівка, Голованівський район, Кіровоградська область) понесені ним витрати по сплаті судового збору у розмірі 39047,00 грн. (тридцять дев'ять тисяч сорок сім гривень) за рахунок бюджетних асигнувань Голованівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (код - 38857943, вул. Паркова, 11, смт. Голованівськ, 26500).

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.01.2018
Оприлюднено24.01.2018
Номер документу71763363
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/1072/17

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 06.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Постанова від 22.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 16.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 05.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Рішення від 18.01.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 22.09.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні