Ухвала
від 25.01.2018 по справі 372/50/18
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/50/18

Провадження 1-кс-82/18

ухвала

Іменем України

25 січня 2018 року м. Обухів

Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням у кримінальному провадженні № 12017110230000518 від 22 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України, яке погоджено прокурором Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 ..

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що до Обухівського ВП ГУНП в Київській області надійшов лист начальника Обухівського МВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_5 , щодо внесення недостовірних даних до Декларації про готовність до експлуатації об`єкта, який належить до І-ІІІ категорії складності.

Вказане повідомлення було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110230000518 та розпочате досудове розслідування за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою будівництва багатоквартирних житлових будинків в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 невідомими особами внесена недостовірна інформація до Декларацій про готовність до експлуатації об`єкта, який належить до І-ІІІ категорії складності.

Підставою для отримання декларацій про початок виконання будівельних робіт та готовність об`єктів до експлуатації, стали відомості щодо відносин ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 з суб`єктами господарювання, які здійснювали роботи з технічного та авторського нагляду, проектування та будівництва.

При цьому, згідно з офіційними даними, вказані суб`єкти господарювання не розробляли проектів та не виконували підрядних робіт з будівництва багатоповерхових житлових будинків розташованих за адресами: АДРЕСА_2 , АДРЕСА_1 , АДРЕСА_3 .

Крім того, з метою введення в експлуатацію вказаних житлових будинків, невідомими особами внесено недостовірну інформацію до Декларації про готовність об`єкта до експлуатації, зареєстровану 23.06.2014 в Державній архітектурно-будівельній інспекції України № ІУ143141740671, про визначення головним архітектором проекту директора ПП «Кагарлицьке архітектурно-планувальне бюро» ОСОБА_9 та про генерального проектувальника будівництва ПП «Кагарлицьке архітектурно-планувальне бюро».

Допитаний в якості свідка ОСОБА_9 , зазначив, що він з 2012 року, являється директором ПП «Кагарлицьке архітектурно-планувальне бюро» (ЄДРПОУ: 38442348, площа Незалежності, буд. № 1, м. Кагарлик, Київська область), з ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_6 , особисто не знайомий. Однак в 2013 році до ОСОБА_9 , підходив незнайомий чоловік на імя ОСОБА_11 , який висловив пропозицію з укладання договору по розробці ряду проектів та здійснення авторського нагляду за будівництвом багатоповерхових житлових будинків в м. Обухів, Київської області. Вказана особа на імя ОСОБА_11 повідомила, що фактично розробляти проект та здійснювати авторський нагляд не потрібно, а лише потрібно виступити в якості розробника вже існуючого типового проекту. Також ОСОБА_9 , в ході допиту зазначив, що ніяких офіційних договорів з приводу виконання робіт з розробки, прив`язки, погодження проектів в м. Обухів, Київської області він не укладав. Окрім того ПП «Кагарлицьке архітектурно-планувальне бюро» не виконувало роботи з розробки, погодження, затвердження проектів будівництва багатоквартирних житлових будинків та не здійснювало авторського або технічного нагляду за проектами в м. Обухів, Київської області. Таким чином, в декларації про готовність об`єктів до експлуатації від 24.12.2015 зареєстрованої в Департаменті державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області № КС14315358231 міститься недостовірна інформація щодо відповідального за авторський нагляд ( ОСОБА_9 ).

Допитаний в якості свідка ОСОБА_12 , зазначив, що з 2008 року, являється директором ФОП « ОСОБА_12 », з ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_6 , особисто не знайомий. Однак в 2013 році до ОСОБА_12 , телефонував незнайомий та пропонував укласти договір на здійснення технічного нагляду за будівництвом багатоквартирних житлових будинків в м. Обухів, Київської області. Перед укладанням договору у ОСОБА_12 , запросили наказ про призначення інженера з технічного нагляду, на що він надав заказнику номер наказа в електронному вигляді, при цьому до укладання офіційного договору зазначений наказ не є дійсним. Також ОСОБА_12 , зазначив, що він не укладав жодного офіційного договору щодо здійснення технічного нагляду за будівництвом багатоквартирних житлових будинків в м. Обухів, Київської області. Таким чином, в декларації про готовність об`єктів до експлуатації зареєстрованої 24.12.2015 в Департаменті державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області № КС14315358231 міститься недостовірна інформація про інженера з технічного нагляду ( ОСОБА_12 ).

12.01.2018 в порядку ст. 40 КПК України, працівникам Обухівського МРВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області, було надано доручення щодо встановлення місць можливого знаходження оригіналів Декларацій про готовність до експлуатації об`єктів, які належать до І-ІІІ категорії складності, а також інших речей та документів які можуть мати суттєва значення.

23.01.2018 від працівників Обухівського МРВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області, на виконання вище вказаного доручення, надійшла інформація, про те, що встановлено місця реєстрації та проживання громадян, в яких, за отриманою інформацією, можуть зберігатися речові докази (оригінали документів, договорів, розписки, платіжні доручення), що мають значення для подальшого документування вказаного кримінального правопорушення. Зокрема встановлено, що документальні матеріали (в паперовому вигляді та на електронних носіях), можуть зберігатися у ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за місцем реєстрації та фактичного проживання останнього: АДРЕСА_4 .

Таким чином в ході досудового розслідування наявні обґрунтовані підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_4 , наявні речі та документи, які є речовими доказами у даному кримінальному провадженні, та які можуть бути використані при доказуванні вини осіб у вчиненні кримінального правопорушення.

Під час досудового розслідування вказаного провадження виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_4 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у даному кримінальному провадженні, а також вилучення речей та документів, а саме: документів як в паперовій, так і в електронній формі, електронних носіїв інформації (флеш накопичувачів, планшетів, телефонів, ноутбуків, компютерів), а також чорнових записів, блокнотів, нотаток та інших рукописних і друкованих носіїв інформації, інших документів і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному провадженні.

Здобуття інформації про місце знаходження зазначених речей та документів (шляхом тимчасового доступу чи витребування інформації), може призвести до їх знищення, спотворення чи заміни заінтересованими особами, з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень.

Відповідно до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, речей та документів або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Під час обшуку необхідно відшукати:Оригіналів Декларацій про готовність до експлуатації об`єктів, які належать до І-ІІІ категорії складності щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 .Оригіналів договорів купівлі-продажу, додаткових угод, платіжних доручень, розписок, накладних пов`язаних з багатоквартирними житловими будинками розташованими в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 .Документів як в паперовому, так і в електронному вигляді, електронні носії інформації (флеш накопичувачі, планшети, телефони, ноутбуки, компютера), а також чорнові записи, блокноти, нотатки та інші рукописні і друковані носії інформації, на яких міститься інформація відносно будівництва багатоквартирних житлових будинків в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 та продажу квартир у зазначених будинках.

Таким чином, планується відшукати та вилучити зазначені речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у них, можуть бути використанні, як докази під час судового розгляду та щодо яких надалі будуть проведенні відповідні слідчі дії та експертні дослідження.

На розгляд клопотання слідчий не з`явився, в клопотанні зазначив про розгляд клопотання слідчим суддею у судовому засіданні без участі слідчого та прокурора та просив задовольнити його.

Згідно норми ч. 1ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 234 КПК України, матеріалами клопотання, а також слідчим доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального провадження з матеріалів якого вбачається наявність достатніх підстав вважати, з метою встановлення всіх важливих обставин вчинення зазначеного кримінального правопорушення, яке має суттєве значення для повного, всебічного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження, а також враховуючи, що обшук житла чи іншого володіння особи проводиться лише за вмотивованою постановою слідчого судді, слідчий суддя приходить до висновку, наявність підстав для задоволення клопотання.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст. 234 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 223, 234, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Обухівського ВП ГУ НП України в Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, старшому лейтенанту поліції, ОСОБА_3 ; слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, старшому лейтенанту поліції, ОСОБА_13 ; слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, старшому лейтенанту поліції, ОСОБА_14 ; слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, капітану поліції, ОСОБА_15 ; слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, майору поліції, ОСОБА_16 ; слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, лейтенанту поліції, ОСОБА_17 ; слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, лейтенанту поліції, ОСОБА_18 ; старшому слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, капітану поліції ОСОБА_19 , Т.в.о начальника слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_20 , прокурору Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , прокурору Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_21 , заступнику керівника Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_22 , керівнику Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_23 на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_4 , з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні документів та речових доказів, які мають значення для проведення подальшого досудового розслідування та визначення кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення, а саме:Оригіналів Декларацій про готовність до експлуатації об`єктів, які належать до І-ІІІ категорії складності щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 .Оригіналів договорів купівлі-продажу, додаткових угод, платіжних доручень, розписок, накладних пов`язаних з багатоквартирними житловими будинками розташованими в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 .Документів як в паперовому, так і в електронному вигляді, електронні носії інформації (флеш накопичувачі, планшети, телефони, ноутбуки, компютера), а також чорнові записи, блокноти, нотатки та інші рукописні і друковані носії інформації, на яких міститься інформація відносно будівництва багатоквартирних житлових будинків в АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 та продажу квартир у зазначених будинках.

Строк дії ухвали визначити до 23 лютого 2018 року включно.

Відповідно до ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав зазначених у клопотанні прокурора, слідчого надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71791374
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —372/50/18

Ухвала від 14.08.2020

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Зіміна В. Б.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Зіміна В. Б.

Ухвала від 21.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Авраменко М. Г.

Ухвала від 21.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Авраменко М. Г.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Авраменко М. Г.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Авраменко М. Г.

Ухвала від 25.01.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 25.01.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 25.01.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні