Ухвала
від 24.01.2018 по справі 547/1462/17
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37

Справа №547/1462/17

Провадження №2/547/132/18

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

24 січня 2018 року смт Семенівка, Полтавська область

Суддя Семенівського районного суду Полтавської області В.Ф.Харченко, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовною заявою Лубенської місцевої прокуратури Полтавської області (Полтавська обл., м. Лубни, вул. Старо-Троїцька, 13) в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області (Полтавська обл., м. Полтава, вул. Уютна, 23), ОСОБА_1 (повідомлене місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_1), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Фермерське господарство "СЕМАГРО-2015" (АДРЕСА_1), про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, повернення земельних ділянок у користування держави з підстав недотримання законодавства під час ухвалення наказів щодо надання земельних ділянок, невідповідності договорів оренди (суборенди) земельних ділянок вимогам законодавства, перевіривши виконання вимог статей 184-187 ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Семенівського районного суду Полтавської області від 26.12.2017 вказану позовну заяву залишено без руху, вказано на недоліки, надано строк для письмового усунення недоліків позовної заяви, які надалі усунуто у наданий строк.

11.01.2018 і 23.01.2018 судом отримано листи виконавчого комітету Полтавської міської ради про технічну неможливість надати відомості про зареєстроване місце проживання відповідача ОСОБА_1.

Відповідно до ч. 10 ст. 187 ЦПК України якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Позовна заява подана і оформлена в порядку, встановленому ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі на час постановлення ухвали відсутні.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі у порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Семенівську районну державну адміністрацію Полтавської області, оскільки спір стосується права оренди (суборенди) земельної ділянки, яке зареєстровано її державним реєстратором.

Лубенській місцевій прокуратурі Полтавської області протягом двох днів з дня отримання копії ухвали надіслати третій особі копію позовної заяви і доданих до неї документів, докази чого надати до суду.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 30, 53, 187, 189-191, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Лубенської місцевої прокуратури Полтавської області в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, ОСОБА_1, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Фермерське господарство "СЕМАГРО-2015", Семенівська районна державна адміністрація Полтавської області, про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, повернення земельних ділянок у користування держави .

2.Лубенській місцевій прокуратурі Полтавської області протягом двох днів з дня отримання копії ухвали надіслати третій особі Семенівській районній державній адміністрації Полтавської області копію позовної заяви і доданих до неї документів, докази чого надати до суду.

3.Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

4.Дата час і місце підготовчого судового засідання - 22.02.2018 о 15 год. 40 хв., зала судових засідань № 1 Семенівського районного суду Полтавської області, адреса суду: вул. Шевченка, 41а, смт Семенівка, Полтавська область.

5.Строк для подання відповідачем відзиву на позов (заперечень проти позову) - 10 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У вказаний строк відповідач має право надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Інші вимоги до відзиву встановлено ст. 178 ЦПК України. Відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/

7.Надіслати учасникам справи копію ухвали, а відповідачам і третій особі ФГ "СЕМАГРО-2015" - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

8.Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

9.Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Полтавської області щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом 15-ти днів з дня її постановлення у порядку, передбаченому ст.ст. 351-355, п.п.п. 15.5 п.п. 15 п. 1 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає

Суддя В.Ф.Харченко

Дата ухвалення рішення24.01.2018
Оприлюднено25.01.2018
Номер документу71792533
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, повернення земельних ділянок у користування держави з підстав недотримання законодавства під час ухвалення наказів щодо надання земельних ділянок, невідповідності договорів оренди (суборенди) земельних ділянок вимогам законодавства,

Судовий реєстр по справі —547/1462/17

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Рішення від 26.11.2020

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Рішення від 26.11.2020

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Постанова від 07.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Бондаревська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні