Ухвала
від 26.01.2018 по справі 292/320/16-ц
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Номер провадження 2/292/4/18

Справа № 292/320/16-ц

У Х В А Л А

26 січня 2018 року смт .Пулини

Червоноармійського районного суду Житомирської області

Суддя - Гуц О.В.

секретар судового засідання Риданова Г.В.

у справі за позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМІНЬ" до приватного підприємства "ЛІБОС", ОСОБА_1, треті особи: Малинське районне управління юстиції Житомирської області, відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області, Малинська районна державна адміністрація, Відділ Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області, Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними.

В С Т А Н О В И В :

У вересні 2016 року позивач СТОВ "ПРОМІНЬ" звернулося до суду з позовною заявою до відповідачів ПП "ЛІБОС", ОСОБА_1, треті особи: Малинське районне управління юстиції Житомирської області, відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу справи від 08.09.2016 року, справа передана в провадження судді Гуц О.В.

Відповідно до ухвали судді від 08.09.2016 року, провадження у цивільній справі відкрито і справа призначена до судового розгляду на 16.09.2016 року.

Ухвалою суду від 06 червня 2017 року за клопотанням представника позивача провадження у справі було зупинено до отримання ОСОБА_2 свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_3 та надання суду відповідних доказів.

26 січня 2018 року ухвалою Червоноармійського райсуду Житомирської області поновлено провадження у даній справі.

З 15.12.2017 року набрав чинності ЗУ Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів від 03.10.2017 року, яким внесено зміни до ЦПК України, який викладено в новій редакції.

Відповідно до п.9 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України в новій редакції, справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У цій справі провадження відкрито ухвалою судді від 08.09.2016 року, тобто до набрання чинності ЦПК України в новій редакції, отже справа підлягає розгляду за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частинами третьою та четвертою статті 3 ЦПК України в новій редакції встановлено, що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до пункту 2 частини другої та частин четвертої, шостої статті 19 ЦПК України в новій редакції, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного) .

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує пятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, обєднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини (ч.4 ст.274 ЦПК України).

Отже, суд доходить до висновку, що ця справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки відноситься до спорів щодо договору оренди земельної ділянки , тому подальший розгляд справи має здійснюватися за правилами, передбаченими ЦПК України в новій редакції в частині, у якій вони не встановлюють нових обовязків, скасовують чи звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи обмежують їх використання у порядку загального позовного провадження.

Позивач не заявляв клопотань, повязаних із підготовкою справи до розгляду в судовому засіданні по суті.

Враховуючи, що ухвалою судді від 08.09.2016 року вже призначено судовий розгляд справи по суті і ця ухвала не змінена, не скасована і набрала законної сили, позивачем не заявлено клопотань про проведення дій, повязаних із підготовкою до розгляду в судовому засіданні по суті, тому не вбачаю підстав для здійснення підготовчого провадження у цій справі і вважаю за можливе продовжити провадження у справі зі стадії розгляду її по суті, відповідно до глави 6 ЦПК України в новій редакції, у судовому засіданні, що призначене на 16.09.2016 року, в яке учасники справи викликалися і повідомлені належним чином про місце, дату і час судового засідання, тому суд вважає, що права та обовязки позивача та відповідача, що передбачені в ЦПК України в новій редакції не обмежуються та не звужуються.

На підставі викладеного та керуючись п.9 Розділу ХІІІ Перехідні положення , ст.ст.258, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Продовжити розгляд справи за позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМІНЬ" до приватного підприємства "ЛІБОС", ОСОБА_1, треті особи: Малинське районне управління юстиції Житомирської області, відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області, Малинська районна державна адміністрація, Відділ Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області, Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними, тобто зі стадії розгляду справи по суті.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В.Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено28.01.2018
Номер документу71816299
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —292/320/16-ц

Рішення від 20.04.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 10.04.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 26.01.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 26.01.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 06.06.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 15.02.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 14.11.2016

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні