Ухвала
від 29.01.2018 по справі 152/1642/17
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/1642/17

2/152/22/18

УХВАЛА

29 січня 2018 року Шаргородський районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді - Славінської Н.Л.,

з участю:

секретаря судового засідання - Бабиної І.Д.,

представника позивача - ОСОБА_1,

відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Шаргороді Вінницької області в залі суду у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Фермерського господарства Слобідське до ОСОБА_2 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки,

встановив:

ФГ Слобідське звернулося з вказаним позовом до Шаргородського районного суду про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Провадження у справі відкрито 16.11.2017 року і призначено попереднє судове засідання на 28.11.2017 року, яке відкладено за клопотанням сторін на 13.12.2017 року та проведено 13.12.2017 року.

Розгляд справи призначався на 20.12.2017 року та відкладений за клопотанням представника позивача для надання йому строку для вирішення питання і подання заяви до суду про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження.

26.12.2017 року ухвалою Шаргородського районного суду прийнято рішення про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Крім того, цією ж ухвалою призначено судове засідання для розгляду справи по суті у порядку спрощеного позовного провадження на 29 січня 2018 року.

26.12.2017 року ФГ Слобідське подало заяву про зміну предмета позову, в додатку до якої зазначило про надання суду доказів направлення копії цієї заяви відповідачці (а.с.77-78).

Відповідно до акту від 26.12.2017 року працівників канцелярії Шаргородського районного суду виявлено відсутність додатку - доказів направлення копії заяви про зміну предмету позову відповідачці (а.с.79).

Відповідно до ч.5 ст.49 ЦПК України, у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

З копії заяви про зміну предмету позову вбачається, що представнику відповідача ОСОБА_2 копія заяви про зміну предмета позову вручена 26.12.2017 року.

Представник ФГ Слобідське ОСОБА_1 в судовому засіданні просить прийняти заяву про зміну предмету позову.

Відповідачка ОСОБА_2 не заперечує щодо прийняття заяви ФГ Слобідське про зміну предмету позову.

Представник відповідача ОСОБА_3 в судове засідання не з'явився, проте, відповідачка ОСОБА_2 не заперечує щодо вирішення судом питання про прийняття заяви позивача про зміну предмету позову у відсутності її представника.

Розглянувши заяву про зміну предмету позову, вислухавши думки учасників справи, суд прийшов до наступного висновку.

Частиною 3 ст.49 ЦПК України встановлено, що до закінчення підготовчого судового засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п'ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Заява про зміну предмету позову подана позивачем у строк, встановлений ч.3 ст.49 ЦПК України, а також, відповідно до ч.5 ст.49 ЦПК України, суду надано докази направлення її копії відповідачці (а.с.96).

Крім того, заява про зміну предмету позову відповідає вимогам, встановленим ст.183 ЦПК України.

Таким чином, суд вважає за необхідне прийняти до розгляду заяву позивача ФГ Слобідське про зміну предмету позову у цивільній справі за позовом Фермерського господарства Слобідське до ОСОБА_2 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки, відповідно до якої предмет позову полягає в усуненні перешкод користування земельною ділянкою, а позовні вимоги полягають у зобов'язанні ОСОБА_2 усунути перешкоди у користуванні Фермерським господарством Слобідське земельною ділянкою площею 1,3853 га з кадастровим номером 0525383000:02:001:0233 з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Клекотинської сільської ради Шаргородського району Вінницької області, шляхом звільнення за власний рахунок вказаної земельної ділянки від будь-яких посівів і насаджень сільськогосподарських та/або інших культур та приведення земельної ділянки до стану, який існував до порушення прав.

Керуючись ст.ст.49, 182-183, 222, 260 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Прийняти до розгляду заяву Фермерського господарства Слобідське про зміну предмету позову у цивільній справі за позовом Фермерського господарства Слобідське до ОСОБА_2 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки , відповідно до якої предмет позову полягає в усуненні перешкод користування земельною ділянкою, а позовні вимоги полягають у зобов'язанні ОСОБА_2 усунути перешкоди у користуванні Фермерським господарством Слобідське земельною ділянкою площею 1,3853 га з кадастровим номером 0525383000:02:001:0233 з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Клекотинської сільської ради Шаргородського району Вінницької області, шляхом звільнення за власний рахунок вказаної земельної ділянки від будь-яких посівів і насаджень сільськогосподарських та/або інших культур та приведення земельної ділянки до стану, який існував до порушення прав.

Копію ухвали вручити сторонам негайно.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_2 в п'ятнадцятиденний строк з дня вручення їй копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, по якій змінено предмет позову, який має відповідати вимогам, встановленим статтею 178 ЦПК України.

До відзиву на позовну заяву слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу .

Роз'яснити відповідачу ОСОБА_2, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу ФГ Слобідське в п'ятиденний строк з дня вручення (надіслання, надання) йому відповідачем відзиву на позов подати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам, встановленим статтею 179 ЦПК України.

До відповіді на відзив слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу .

Запропонувати відповідачу ОСОБА_2 в п'ятиденний строк з дня вручення (надіслання, надання) їй відповіді на відзив на позов подати до суду заперечення , які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 180 ЦПК України.

До заперечень слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених позивачем у відповіді на відзив заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів позивачу .

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала підписана суддею 29.01.2018 року.

Суддя:

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено29.01.2018
Номер документу71839380
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/1642/17

Рішення від 18.04.2018

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Рішення від 18.04.2018

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 26.12.2017

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 13.12.2017

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 16.11.2017

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 26.10.2017

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні