Ухвала
від 29.01.2018 по справі 805/525/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 січня 2018 р. Справа №805/525/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Михайлик А.С., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Роздольненської сільської ради Великоновосільковського району Донецької області про визнання незаконним рішення, зобов'язання вчинити певній дії, стягнення моральної шкоди -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Роздольненської сільської ради Великоновосільковського району Донецької області про визнання рішення № 7/26-145 від 20 жовтня 2017 року незаконним та таким, що суперечить діючому законодавству та Конституції України; зобов'язання залишити в силі рішення № 7/21-125 від 25 травня 2017 року Про надання дозволу ОСОБА_1 на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства ; зобов'язання постійно діючої комісії з питань врегулювання земельних відносин будівництва і охорони навколишнього середовища Роздольненської сільської ради Великоновосільковського району Донецької області встановити межові знаки згідно меж виділеної позивачу у 1962 року земельної ділянки за місцем помешкання по вул. Шкільна, 41/2, с. Роздольне Великоновосільковського району Донецької області та надати під особисту охорону вказані межові знаки згідно акту встановлення межових знаків для подальшого вирішення питання щодо її приватизації та набуття права власності; стягнення моральної шкоди у розмірі 5000,00 грн.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу.

Як вбачається зі змісту ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, а у разі подання позову особою, звільненою від сплати судового збору, до позову додаються документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону, що закріплено також у ч. 8 ст. 160 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Станом на 1 січня 2018 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 1 762,00 грн., що визначено Законом України "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

Згідно з пп. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру фізичною особою встановлюється ставка судового збору в розмірі 0,4 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Разом із цим, відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України "Про судовий збір" у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Так, у даній позовній заяві об'єднано три позовні вимоги немайнового характеру, за подання кожної з яких позивачем має бути сплачено по 704,80 грн., тобто загалом - 2 114,40 грн.

Всупереч наведеному позивачем не додано до позову доказу сплати судового збору або документів, які підтверджували б підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону, заяви про зменшення розміру судових витрат чи відстрочення їх сплати із відповідними доказами на підтвердження ускладненого майнового стану позивача.

Враховуючи наведене судовий збір у сумі 2 114,40 грн. за подання даного адміністративного позову до Донецького окружного адміністративного суду підлягає сплаті за наступними реквізитами: отримувач коштів УК/м. Слов'янськ/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37803368; банк отримувача ГУДКСУ у Донецькій області; код банку отримувача (МФО) 834016; рахунок отримувача 31214206784075; код класифікації доходів бюджету 22030101. Призначення платежу: "Судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Донецький окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 35099148 (суду, де розглядається справа)".

Крім цього, згідно з п.п. 8, 11 ч. 5 ст. 160 цього Кодексу в позовній заяві також зазначаються відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В порушення наведених норм позивачем не зазначено в позовній заяві таких відомостей.

Наведене вище свідчить про те, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, що згідно частини 1 статті 169 цього Кодексу є підставою для постановлення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Також необхідно зазначити, що Кодекс адміністративного судочинства України не передбачає участі у справі заінтересованих сторін, якими у вступній частині позову визначені ОСОБА_2 та ОСОБА_3.

В силу приписів ст.ст. 42, 46 Кодексу адміністративного судочинства України учасниками справи є сторони (позивач та відповідач), а також треті особи, які можуть вступити до участі у справі в порядку, визначеному ст. 49 цього Кодексу, зокрема, за клопотанням учасників справи.

З огляду на наведене та керуючись ч. 1 ст. 169, ст.ст. 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Роздольненської сільської ради Великоновосільковського району Донецької області про визнання незаконним рішення, зобов'язання вчинити певній дії, стягнення моральної шкоди - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали шляхом: надання до суду доказу сплати судового збору за подання до суду даного позову у повному розмірі, що встановлений Законом України "Про судовий збір", за належними реквізитами для його сплати або документів, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону, чи заяву про зменшення розміру судових витрат або відстрочення їх сплати із відповідними доказами на підтвердження ускладненого майнового стану позивача; зазначення у позовній заяві відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; визначення статусу ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у разі наявності підстав для їх участі у справі.

Роз'яснити позивачеві, що у разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Михайлик А.С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено29.01.2018
Номер документу71851669
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/525/18-а

Постанова від 13.06.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Шишов Олег Олексійович

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Шишов Олег Олексійович

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Шишов Олег Олексійович

Рішення від 02.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 07.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 13.02.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 29.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні