Ухвала
від 12.02.2018 по справі 2-222/10
БІЛОЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-222/10

Провадження № 6/648/37/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2018 року смт. Білозерка

Суддя Білозерського районного суду Херсонської області Сокирко Л.М., розглянувши заяву державного виконавця Білозерського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області ОСОБА_1 про вирішення питання про звернення стягнення на нерухоме майно боржника, яке не зареєстроване в установленому законом порядку,

в с т а н о в и л а :

9 лютого 2018 року державний виконавець звернувся до Білозерського районного суду Херсонської області із заявою про вирішення питання про звернення стягнення на нерухоме майно боржника, яке не зареєстроване в установленому законом порядку.

Суд вважає за необхідне роз'яснити заявнику, що з 15 грудня 2017 року набула чинності нова редакція Цивільно-процесуального кодексу України.

Відповідно ч. 2 ст. 182 ЦПК України заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

У відповідності до ст. 183 ЦПК України встановлені загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення, зокрема, підстави заяви та докази, що обґрунтовують заяву.

Так, до заяви додано архівну копію рішення Дніпровської сільської ради Білозерського району Херсонської області, яка не підлягає читанню.

Крім того, обгрунтовуючи свою заяву, державний виконавець повинен довести, що боржник є власником зазначеного у заяві майна, таких доказів суду не надано.

В заяві не міститься та не долучено підтвердження відомостей, що у боржника недостатньо грошових коштів або рухомого майна, за рахунок якого можливе задоволення вимог стягувача.

До заяви не долучено технічний паспорт на зазначену квартиру, а також не зазначено інформації щодо статусу земельної ділянки, на якій розташоване нерухоме майно. Виготовлення такої документації покладається за зверненням державного виконавця за рахунок додаткового асигнування стягувача.

Крім того, державним виконавцем не надано інформацію про можливих інших співвласників зазначеної квартири ( зареєстрованих осіб за вказаною квартирою).

Не надано доказів того, що боржник одноосібно володіє майном; відсутня інформація щодо того, чи зазначена в заяві квартира є єдиним житлом боржника

При цьому ч. 4 ст. 183 ЦПК України встановлює, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст. 182, 183, 260 ЦПК України (в редакції Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017), суддя

у х в а л и л а :

Подання державного виконавця Білозерського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області ОСОБА_1 про вирішення питання про звернення стягнення на нерухоме майно боржника, яке не зареєстроване в установленому законом порядку - повернути без розгляду.

Роз'яснити державному виконавцю, що у разі приведення у відповідність заяви про вирішення питання про звернення стягнення на нерухоме майно боржника, яке не зареєстроване в установленому законом порядку до вимог ст. 183 ЦПК України, воно буде розглянуто по суті в судовому засіданні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Сокирко Л.М.

СудБілозерський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено14.02.2018
Номер документу72166930
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-222/10

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 12.07.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Рішення від 14.07.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 06.07.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 23.04.2010

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 12.02.2018

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 15.03.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Васіна Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні