Ухвала
від 02.02.2018 по справі 766/1615/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/1615/18

н/п 2/766/4786/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2018 року суддя Херсонського міського суду Херсонської області Хайдарова І.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Херсонського міського суду Херсонської області, третя особа: суддя Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинська Валерія Едуардівна про відшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою або службовою особою, а так само бездіяльністю суду,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Херсонського міського суду Херсонської області, третя особа: суддя Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинська Валерія Едуардівна про відшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою або службовою особою, а так само бездіяльністю суду.

Вивчивши матеріали справи, вважаю, що у відкритті провадження по справі необхідно відмовити з таких підстав.

Відповідно дост.55 Конституції Україниправа і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-якими не забороненими способами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно з ч.1 ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Частиною другою статті 16 ЦК України встановлено способи захисту цивільних прав та інтересів судом, до яких належать й інші способи відшкодування шкоди.

Статтею 1167 ЦК Українипередбачено, що моральна шкода, завдана фізичній або юридичній особі неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю, відшкодовується особою, яка її завдала, за наявності її вини, крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.

Моральна шкода відшкодовується незалежно від вини органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, фізичної або юридичної особи, яка її завдала: якщо шкоди завдано фізичній особі внаслідок її незаконного засудження, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності, незаконного застосування запобіжного заходу, незаконного затримання, незаконного накладення адміністративного стягнення у вигляді арешту або виправних робіт.

Відповідно до ст.20 КАС України, місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; адміністративні справи, пов'язані з виборчим процесом чи процесом референдуму; адміністративні справи, пов'язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України; адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1 - 3 частини першої зазначеної статті.

Всі інші адміністративні справи, крім визначених частиною першою статті 20 КАС України, підсудні окружним адміністративним судам.

За таких обставин суд приходить до висновку, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, а тому на підставі п.1 ч.1ст.186 ЦПК Україниу відкритті провадження у даній справі слід відмовити.

Відповідно до ч.2, 3ст.186 ЦПК України, ухвала про відмову у відкритті провадження у справі повинна бути надіслана позивачеві не пізніше наступного дня після її постановлення, разом із заявою та всіма доданими до неї документами.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.186,258,260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

У відкритті провадження за позовом ОСОБА_1 до Херсонського міського суду Херсонської області, третя особа: суддя Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинська Валерія Едуардівна про відшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою або службовою особою, а так само бездіяльністю суду - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Херсонської області протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання її копії.

СуддяІ. О. Хайдарова

Дата ухвалення рішення02.02.2018
Оприлюднено15.02.2018
Номер документу72192064
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою або службовою особою, а так само бездіяльністю суду

Судовий реєстр по справі —766/1615/18

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 20.02.2019

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 18.02.2019

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 20.12.2018

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Постанова від 06.12.2018

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Вирок від 06.12.2018

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Вейтас І. В.

Ухвала від 18.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Вейтас І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні