Ухвала
від 14.02.2018 по справі 333/2745/17
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Унікальний номер справи 333/2745/17

Номер провадження 2/333/102/18

У Х В А Л А

м. Запоріжжя 14 лютого 2018 р.

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючий - суддя Фунжий О.А., за участю секретаря судового засідання Лященко В.А., представника позивача ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2, розглянувши в судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою

ОСОБА_3 до ОСОБА_4 гаражного кооперативу Мирний про визнання недійсним рішення загальних зборів членів кооперативу, -

в с т а н о в и в :

18 травня 2017 р. позивач звернувся до суду з позовною заявою про визнання недійсним рішення загальних зборів членів кооперативу.

Ухвалою судді від 31 травня 2017 р. відкрито провадження у справі та призначено розгляд.

Розгляд справи по суті до цього час не розпочався.

15 грудня 2017 р. набрали чинності зміни до ЦПК України. Відповідно до п.п. 9 п.1 Перехідних положень до ЦПК України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Клопотання не підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно зі ст. 19 ч.2, 4 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного; окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. Справи про визнання недійсним рішення загальних зборів не входять до зазначеного переліку, тому можуть розглядатись в порядку спрощеного позовного провадження.

З наведених підстав суд вважає за можливе розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін.

В судовому засіданні представником позивача заявлені клопотання про витребування доказів: у відповідача - оригіналу протоколу загальних зборів членів обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний № 29-04/01 від 29 квітня 2017 р. - для огляду в судовому засіданні, та належним чином завірену копію вказаного протоколу - для долучення до матеріалів провадження; у відділі реєстрації по Комунарському району Управління реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради - копію реєстраційної справи юридичної особи - обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , код ЄДРПОУ 19272965. Клопотання підлягають задоволенню відповідно до ст. 84 ЦПК України .

Керуючись ст. 19, 178-181, 222, 274-279 ЦПК України, суд

У х в а л и в :

У задоволені клопотання представника відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження відмовити.

Розгляд справи за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 гаражного кооперативу Мирний про визнання недійсним рішення загальних зборів членів кооперативу проводити в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Встановити відповідачеві ОСОБА_4 гаражному кооперативу Мирний п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подачі відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов'язати відповідача ОСОБА_4 гаражний кооператив Мирний відповідно до вимог ст. 178 ч. 4 ЦПК України, одночасно з наданням до суду відзиву, надіслати його копію та додані до нього документи іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами згідно зі ст. 178 ч. 8 ЦПК України.

Встановити позивачеві ОСОБА_3 п'ятнадцятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ст. 178 ч.3-5 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачеві ОСОБА_4 гаражному кооперативу Мирний десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ст. 178 ч.3-5 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

В судовому засіданні заявлені клопотання про витребування доказів: у відповідача - оригіналу протоколу загальних зборів членів обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний № 29-04/01 від 29 квітня 2017 р. - для огляду в судовому засіданні, та належним чином завірену копію вказаного протоколу - для долучення до матеріалів провадження; у відділі реєстрації по Комунарському району Управління реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради - копію реєстраційної справи юридичної особи - обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , код ЄДРПОУ 19272965. Клопотання підлягають задоволенню відповідно до ст. 84 ЦПК України .

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний (м. Запоріжжя, Оріхівське шосе, 3 В) оригінал протоколу загальних зборів членів обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний № 29-04/01 від 29 квітня 2017 р. - для огляду в судовому засіданні, та належним чином завірену копію вказаного протоколу - для долучення до матеріалів провадження.

Витребувати у відділі реєстрації по Комунарському району Управління реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради (м. Запоріжжя, вул. Чумаченка, 25А) копію реєстраційної справи юридичної особи - обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , код ЄДРПОУ 19272965, адреса: м. Запоріжжя, Оріхівське шосе, 3 В.

Призначити судове засідання по справі на 17 квітня 2018 р. о 10 год. 00 хв. в приміщення суду.

Сторони можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя О.А.Фунжий

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено16.02.2018
Номер документу72205999
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/2745/17

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 12.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 04.03.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кухар С. В.

Ухвала від 17.01.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кухар С. В.

Ухвала від 10.01.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кухар С. В.

Рішення від 13.11.2018

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Фунжий О. А.

Ухвала від 14.02.2018

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Фунжий О. А.

Ухвала від 08.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Поляков О. З.

Ухвала від 04.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Поляков О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні