Ухвала
від 09.02.2018 по справі 813/544/18
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

У Х В А Л А

про повернення заяви про забезпечення позову

09 лютого 2018 року № 813/544/18

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Костецький Н.В. розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Гребенівської сільської ради Сколівського району Львівської області про визнання протиправним і скасування рішення, -

встановив:

ОСОБА_1 звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Гребенівської сільської ради Сколівського району Львівської області, у якому просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Гребенівської сільської ради № 95 Про обрання ОСОБА_2 секретарем Гребенівської сільської ради прийнятого на двадцятій сесії сьомого скликання 25.01.2018.

Одночасно з позовною заявою позивачем подано заяву про забезпечення позову від 07.02.2018 (вх. № 3395), у якій просить заборонити (зупинити) Гребенівській сільській раді Львівської області (82634, Львівська область, Сколівський р-н, с. Гребенів, вул. Шевченка, 18, код ЄДРПОУ 22391372) впровадження, вчинення будь яких дій по реалізації (виконанню) рішення Гребенівської сільської ради № 95 Про обрання ОСОБА_2 секретарем Гребенівської сільської ради , що прийнято на дванадцятій сесії сьомого скликання 25.01.2018.

Заява обґрунтована тим, що голова Гребенівської сільської ради є обвинуваченим у ряді кримінальних правопорушень, щодо незаконних дій якого справи розглядаються у Сколівському районному суді Львівської області, а тому, у випадку відсутності голови в силу п. 2 статті 42 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні владні функції останнього виконує секретар сільської ради, приймає рішення, тощо... А відтак, у випадку визнання незаконним призначення секретарем - ОСОБА_2 в подальшому може суттєво утруднитися скасування незаконних рішень, які будуть прийматися секретарем (у випадку відсутності голови) Мочарою Н.М. всіх її рішень як голови та як секретаря відповідної ради. Також, при можливій реалізації оскаржуваного рішення, при кількамісячному розгляді справи в суді. ОСОБА_2 сільскою радою буде нараховано заробітну платню, яку в подальшому буде над складно повернути в бюджет громади села Гребенів . Таким чином, оскільки незаконність та протиправність рішень Гребенівської сільської ради є очевидною, існує необхідність в забезпеченні позову.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 154 Кодексу адміністративного судочинства України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадження якого перебуває справа або до якого має бути поданий позов, не пізніше двох днів з дня її надходження, без повідомлення учасників справи.

При постановленні ухвали суд виходить з такого.

Згідно з ч. 1 ст. 153 КАС України заява про забезпечення позову подається: 1) до подання позовної заяви - до суду, до якого має бути подано позов за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом; 2) одночасно з пред'явленням позову - до суду, до якого подається позов за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом; 3) після відкриття провадження у справі - до суду, у провадженні якого перебуває справа.

Відповідно до ч. 2 ст. 152 КАС України, якщо заява про забезпечення позову подається до відкриття провадження у справі, в такій заяві додатково зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) інших осіб, які можуть отримати статус учасника справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також відомі заявнику: реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), за його наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Згідно заяви про забезпечення позову позивач оскаржує рішення Гребенівської сільської ради № 95 Про обрання ОСОБА_2 секретарем Гребенівської сільської ради , отже таке може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки ОСОБА_2, яка може отримати статус учасника справи.

Однак у заяві про забезпечення позову даних щодо вказаної особи, визначеної ч. 2 ст. 152 КАС України, заявником не зазначено.

Згідно з ч. 7 ст. 154 КАС України, суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Зазначені вище обставини вказують, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 КАС України, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне повернути заяву забезпечення позову заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 3, 152, 154, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив :

Заяву представника ОСОБА_1 про забезпечення позову - повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали разом з заявою забезпечення позову невідкладно надіслати заявнику.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статями 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням вимог підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII «Перехідні положення» цього Кодексу.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засіданняабо в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Костецький Н.В.

Дата ухвалення рішення09.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72274571
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/544/18

Постанова від 21.03.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Нос Степан Петрович

Рішення від 25.09.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 09.02.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 09.02.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні