Ухвала
від 07.02.2018 по справі 805/4145/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

07 лютого 2018 р. Справа №805/4145/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Буряк І.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання повноважних представників відповідача ОСОБА_1 загальноосвітньої школи I-III ступенів Волноваської районної ради Донецької області, Волноваської районної ради, третьої особи на стороні відповідачів: відділу освіти Волноваської райдержадміністрації про зупинення провадження по справі,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі: 11 державного пожежно-рятувального загону головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи I-III ступенів Волноваської районної ради Донецької області третя особа на стороні відповідачів: відділ освіти Волноваської райдержадміністрації про визнання бездіяльності незаконною зобов'язання вчинити певні дії.

У судове засідання, призначене на 07.02.2018 року сторони не з'явились, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином та своєчасно.

06.02.2018 року через відділ документообігу суду від сторін у справі надійшло клопотання про зупинення провадження у справі, для надання часу для укладення угоди про примирення на строк до 01.05.2018 року, згідно до п.4 ч.1 ст.236 КАС України.

Вищезазначене клопотання засвідчено представниками сторін а саме від відповідачів: ОСОБА_1 загальноосвітньої школи I-III ступенів Волноваської районної ради Донецької області - ОСОБА_2, відділу освіти Волноваської райдержадміністрації - ОСОБА_3, Волноваської районної ради - ОСОБА_4, одночасно зазначене клопотання підтримано представниками позивача, а саме: прокурора Савків С.Г., та представником 11 державного пожежно-рятувального загону головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області - ОСОБА_5

Згідно з ч.6 ст.7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до п.10 ч.1 ст.4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановленим цим Кодексом.

Відповідно до ч.9 ст.205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи, не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, з урахуванням того, що всі учасники даної адміністративної справи у судове засідання, призначене на 07.02.2018 року не з'явилися, судом ухвалено рішення розглянути клопотання повноважних представників сторін у справі в порядку письмового провадження, відповідно до ч.9 ст.205 КАС України.

Частиною 5 ст.47 КАС України закріплено право сторін досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Згідно до положень ч.2 ст.190 та п.4 ч.1 ст.236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Відтак, беручи до уваги вищевикладене, суд дійшов висновку, про можливість задоволення клопотання повноважних представників сторін щодо зупинення провадження у справі №805/4145/17-а за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі: 11 державного пожежно-рятувального загону головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи I-III ступенів Волноваської районної ради Донецької області третя особа на стороні відповідачів: відділ освіти Волноваської райдержадміністрації про визнання бездіяльності незаконною зобов'язання вчинити певні дії.

Керуючись п.10 ст. 4, ч.5 ст. 47, ст.166, ч.2 ст.190, ч.9 ст.205, п.4 ч.1 ст.236, ст.ст. 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання повноважних представників сторін, а саме від відповідачів: ОСОБА_1 загальноосвітньої школи I-III ступенів Волноваської районної ради Донецької області - ОСОБА_2, відділу освіти Волноваської райдержадміністрації - ОСОБА_3, Волноваської районної ради - ОСОБА_4, одночасно зазначене клопотання підтримано представниками позивача, а саме: прокурора Савків С.Г., та представником 11 державного пожежно-рятувального загону головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області - ОСОБА_5А про зупинення провадження по справі - задовольнити.

2. Зупинити провадження у справі №805/4145/17-а за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі: 11 державного пожежно-рятувального загону головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи I-III ступенів Волноваської районної ради Донецької області третя особа на стороні відповідачів: відділ освіти Волноваської райдержадміністрації про визнання бездіяльності незаконною зобов'язання вчинити певні дії. на строк до 02.05.2018 року.

3. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.court.gov.ua/sud1570/.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення, відповідно до ч.1 ст. 295 КАС України.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому положеннями ст.255 КАС України.

Суддя Буряк І. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2018
Оприлюднено21.02.2018
Номер документу72316065
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/4145/17-а

Рішення від 29.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 07.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 07.02.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 29.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні