Ухвала
від 08.12.2009 по справі 6-32/2009
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                                  Справа № 6-32/2009 р

УХВАЛА

ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

8 грудня 2009 року                                                                            м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області у складі:

    головуючого судді                                                                           Свиргуненко Ю. М.

    при секретарі                                                                               Федорченко Г.В.

    з участю представника ВДВС                               ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в залі суду в м. Білопілля подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Білопільського районного управління юстиції ОСОБА_1 про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України з вилученням у неї паспортного документу до виконання нею своїх зобов’язань по справі №2-н-7/2009 від 2 лютого 2009 року , -

В С Т А Н О В И В:

    5 листопада   2009 року до суду надійшло подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Білопільського районного управління юстиції Сумської області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 у праві виїзду за межі України з вилученням у неї паспортного документу до виконання нею своїх зобов’язань  по справі №2-н-7/2009 від 2 лютого 2009 року, мотивуючи свої вимоги тим, що у відділі ДВС Білопільського РУЮ на виконанні перебуває виконавче провадження, відкрите за виконавчим листом Білопільського районного суду № 2-н-7/2009 від 2 лютого 2009   про стягнення із ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканки ІНФОРМАЦІЯ_3, боргу в солідарному порядку в сумі 21402 грн. 05 коп. Боржником рішення суду в добровільному порядку не виконано.

В судове засідання ОСОБА_2 не з’явилась.

    Заслухавши представника відділу державної виконавчої служби Білопільського районного управління юстиції Сумської області ОСОБА_1, який підтримав подання, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що подання відділу державної виконавчої служби Білопільського районного управління юстиції Сумської області задоволенню не підлягає виходячи із наступного.

Судом встановлено, що 2 лютого 2009 року Білопільським районним судом винесений судовий наказ про стягнення із ОСОБА_2 на користь ВАТ КБ «Надра» заборгованості в сумі 21 402 грн. 05 коп.  

    В ході перевірки майнового стану боржника, згідно довідок реєструючи органів  (ВАТ «Ощадбанк», УДАІ, БТІ у Білопільському районі, УПФ України в Білопільському районі, Білопільське відділення Сумської МДПІ, Держтехнагляду), майно, кошти чи доходи боржника, на які можливо звернути стягнення, не виявлені.

    Із довідки СГІРФО Білопільського РВ ГУМВС України в Сумській області від 5 листопада 2009 року вбачається, що ОСОБА_2 знята з реєстрації з 19 серпня 2008 року  до м. Суми.

Підставою для тимчасового обмеження ОСОБА_2 у виїзді за кордон відділ ДВС Білопільського РУЮ зазначає те, що вона ухиляється від виконання судового наказу.

Але доказів суду про те, що ОСОБА_2 ухиляється від виконання судового наказу відділ ДВС Білопільського РУЮ суду не представив.

Крім того, ОСОБА_2 на території Білопільського району не зареєстрована і не проживає.

      Згідно п. 5 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадках, якщо він ухиляється віл виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання зобов’язань.  

    Частиною 2 ст. 6 зазначеного Закону передбачено, що громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених п. 1-9 цієї статті.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що подання ДВС  Білопільського РУЮ задоволенню не підлягає.

    На підставі викладеного, керуючись  ст. 217, 373ЦПК України, ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в в’їзду в Україну громадян України», суд, -

УХВАЛИВ :

Відділу державної виконавчої служби Білопільського районного управління юстиції Сумської області відмовити у задоволенні подання про тимчасове обмеження ОСОБА_2 у виїзді за межі України з вилученням у неї паспортного документу до виконання нею своїх зобов’язань щодо сплати заборгованості по судовому наказу.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Сумської області через Білопільський районний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом 5 днів з дня її проголошення та апеляційної скарги протягом 10 днів після подачі заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження    

    Суддя:

Копія вірно:

Суддя Білопільського районного суду                 Ю.М. Свиргуненко                                                                      

   

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.12.2009
Оприлюднено01.01.2010
Номер документу7249339
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-32/2009

Ухвала від 12.06.2009

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Жук М. І.

Ухвала від 13.05.2009

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С.А.

Ухвала від 14.04.2009

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Антонова Н.В.

Ухвала від 20.01.2009

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Лазаренко В.В.

Ухвала від 22.04.2009

Цивільне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Уржумова Наталя Валеріївна

Ухвала від 03.03.2009

Цивільне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Супрун М.Ю.

Ухвала від 20.10.2009

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Матвієнко Марія Володимирівна

Ухвала від 03.07.2009

Цивільне

Судацький міський суд Автономної Республіки Крим

Лісовська Валентина Володимирівна

Ухвала від 08.12.2009

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Юлія Миколаївна

Ухвала від 07.09.2009

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Мамаєв Віталій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні