Ухвала
від 28.02.2018 по справі 686/2515/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/2515/18

УХВАЛА

про прийняття позовної зави та відкриття провадження

по цивільній справі, та призначення її

до підготовчого засідання

28 лютого 2018 року м. Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Мороз В.О., ознайомившись із матеріалами справи за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_4, Хмельницької міської ради Хмельницької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Управління земельних ресурсів та земельної реформи Хмельницької міської ради, ОСОБА_5 про зобов'язання до вчинення певних дій, -

встановила:

01 лютого 2018 року до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (місце проживання, зазначене в позові: м. Хмельницький, вул. Завадського, 10), ОСОБА_2 (місце проживання, зазначене в позові: м. Хмельницький, вул. Завадського, 10), ОСОБА_3 місце проживання, зазначене в позові: м. Хмельницький, вул. Завадського, 10) до ОСОБА_4 (місце проживання, зазначене в позові: м. Хмельницький, вул. Завадського, 10), Хмельницької міської ради Хмельницької області, зазначивши третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Управління земельних ресурсів та земельної реформи Хмельницької міської ради, ОСОБА_5 (місце проживання, зазначене в позові: м. Хмельницький, вул. Завадського, 10) про зобов'язання Хмельницької міської ради:

- розглянути питання про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою;

- передати у спільну сумісну власність, у межах норм безоплатної приватизації, земельну ділянку без погодження меж земельної ділянки.

Ухвалою судді від 07.02.2018 року позовну заяву було залишено без руху та запропоновано позивачу протягом десяти днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути недоліки даного позову.

27.02.2018 року до суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви та долучено оригінал квитанції про сплату судового збору на суму 704,80 грн.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Відповідно до вимог ст.ст. 4, 27, 30 ЦПК України позивач має право на звернення з даним позовом до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, якому ця справа підсудна.

Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження відсутні.

Клопотань про розгляд справи в порядку спрощеного провадження, інших клопотань, заяв у письмовій формі одночасно з поданням позову до суду позивачем подано не було (в позовній заяві не міститься).

Враховуючи вимоги ст.ст. 274, 276, 277 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя, -

постановила:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_4, Хмельницької міської ради Хмельницької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Управління земельних ресурсів та земельної реформи Хмельницької міської ради, ОСОБА_5 про зобов'язання до вчинення певних дій до розгляду та відкрити загальне позовне провадження.

Призначити підготовче засідання по даній справі на 21 березня 2018 року на 17 год. 00 хв. з участю сторін в приміщенні Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області (м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 117, каб. № 10, 1-й пов.).

В підготовче засідання викликати сторони, надіславши таким копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу - копію позовної заяви з додатками.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 21 березня 2018 року, надіслати суду відзив на позовну заяву відповідно до ст.ст. 178, 191 ЦПК України і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути ним подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання та подати відповідне письмове клопотання, яке повинно відповідати ст. ст. 84, 183 ЦПК України.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачам копії відзиву та доданих до нього документів (рекомендованим повідомленням), після чого надати суду підтверджуючі відомості направлення таких.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач також має право пред'явити зустрічний позов відповідно до ст. 193, 194 ЦПК України у строк для подання відзиву, який повинен відповідати вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Роз'яснити учасникам, що останні зобов'язані відповідно до ст. ст. 43, 83 ЦПК України подати усі наявні у них докази та не приховувати такі в строк не пізніше 21 березня 2018 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud2218

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині недотримання правил підсудності може бути подана до Апеляційного суду Хмельницької області через Хмельницький міськрайонний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя :

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено04.03.2018
Номер документу72558344
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —686/2515/18

Рішення від 11.10.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Рішення від 11.10.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 25.05.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Мороз В. О.

Ухвала від 27.04.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Мороз В. О.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Мороз В. О.

Ухвала від 07.02.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Мороз В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні