Ухвала
від 20.03.2018 по справі 821/507/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

20 березня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/507/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Ковбій О.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження питання про передачу на розгляд іншого адміністративного суду адміністративної справи за позовом Головного управління ДФС у Херсонській області до Приватного підприємства фірми "ІМПЕРІАЛ" про накладення арешту на кошти та інші цінності платника податків, що знаходяться в банку, а також на кошти та інші цінності на рахунках, які будуть відкриті платником податків в подальшому в межах суми податкового боргу,

встановив:

Головне управління ДФС у Херсонській області звернулось до суду з позовною заявою, в якій просить накласти арешт на кошти та інші цінності платника податків ППФ "Імперіал" у банках, що його обслуговуютьта кошти за рахунок готівки в рахунок погашення податкового боргу по орендній платі з юридичних осіб, у сумі 413 085,26 грн.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, серед іншого, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Частиною 5 вказаної статті передбачено - якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу.

Згідно положень п.2 ч.1, ч. 5 ст. 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, зокрема, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

На підставі викладеного, суд вирішує дане питання в порядку письмового провадження.

Так, з позовної заяви вбачається, що вона адресована Окружного адміністративному суду міста Києва, містить адресу зазначеного суду. До матеріалів позову додано платіжне доручення №191 від 15 лютого 2018 року, що свідчить про сплату судового збору в сумі 1762 грн. на реквізити Київського окружного адміністративного суду.

Окрім викладеного, з зазначеної позивачем адреси Приватного підприємства фірми "ІМПЕРІАЛ" та отриманого судом, з власної ініціативи, витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №1003757832 вбачається, що місцезнаходженням відповідача, наразі є м. Київ, Дарницький район, вул. Ялтинська, буд. 5-Б.

Згідно вимог ч. 2 ст. 26 КАС України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Підсумовуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність передачі даної адміністративної справи за територіальною підсудністю (місцезнаходженням відповідача) на розгляд іншого адміністративного суду - Окружного адміністративного суду міста Києва.

          Відповідно ч.8 ст. 29 КАС України передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Керуючись ст. 26, 29, 171, 243, 248 КАС України,

ухвалив:

Адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Херсонській області (код ЄДРПОУ 39394259, адреса: 73026, м. Херсон, просп. Ушакова, 75) до Приватного підприємства фірми "ІМПЕРІАЛ" (код ЄДРПОУ 20488084, адреса: 02099, м. Київ, Дарницький район, вул. Ялтинська, буд. 5-Б) про накладення арешту на кошти та інші цінності платника податків, що знаходяться в банку, а також на кошти та інші цінності на рахунках, які будуть відкриті платником податків в подальшому в межах суми податкового боргу передати на розгляд Окружного адміністративного суду міста Києва (адреса: 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корп.1, м. Київ).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня складання повного судового рішення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

.

Суддя Ковбій О.В.

Дата ухвалення рішення20.03.2018
Оприлюднено23.03.2018
Номер документу72827647
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення арешту на кошти та інші цінності платника податків, що знаходяться в банку, а також на кошти та інші цінності на рахунках, які будуть відкриті платником податків в подальшому в межах суми податкового боргу

Судовий реєстр по справі —821/507/18

Ухвала від 03.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Постанова від 26.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 10.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 10.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 29.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Рішення від 31.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 20.04.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні