Постанова
від 22.02.2018 по справі 808/2729/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Д О Д А Т К О В А П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

22 лютого 2018 рокусправа № 808/2729/16

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Бишевської Н.А.

суддів: Добродняк І.Ю ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання: Кязимова Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДСР" про винесення додаткового рішення у справі за апеляційною скаргою Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області

на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 16 березня 2017 р. у справі № 808/2729/16

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДСР"

до Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 16 березня 2017 р. у справі № 808/2729/16 адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ДСР" до Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - задоволено.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 28.09.2017 року апеляційну скаргу Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 16 березня 2017 р. у справі № 808/2729/16 - залишено без задоволення. Постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 16 березня 2017 р. у справі № 808/2729/16 - залишено без змін.

04.12.2017 року до суду надійшла заява ТОВ ДСР , в якій заявник просить здійснити заміну відповідача ОСОБА_2 податкову інспекцію у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області її правонаступником Запорізькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Подана заява мотивна тим, що судом не відображено в ухваленому рішенні правонаступництво відповідача.

Перевіривши доводи заяви про ухвалення додаткового судового рішення та матеріали справи, колегія суддів вважає, що зазначена заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 252 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд, який ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадку, зокрема, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Враховуючи не вирішення клопотання скаржника про заміни відповідача на належного колегія суддів вирішила прийняти додаткову постанову з цього питання.

З матеріалів справи вбачається, що скаржником заявлено клопотання про заміну відповідача ОСОБА_2 податкову інспекцію у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області її правонаступником Запорізькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Відповідно до ст.52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самі мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2015 року №892 Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби та витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань реорганізовано юридичну особу публічного права територіальний орган Державної фіскальної служби - ОСОБА_2 податкову інспекцію у Комунарському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС шляхом приєднання до Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає необхідним замінити ОСОБА_2 податкову інспекцію у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області її правонаступником Запорізькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Керуючись ст.ст. 52, 252 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Замінити ОСОБА_2 податкову інспекцію у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області її правонаступником Запорізькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Постанова набирає законної сили з дати прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку в порядку та строки передбачені ст.329 КАС України.

Повну постанову складено 22 лютого 2018 року.

Головуючий: Н.А. Бишевська

Суддя: І.Ю. Добродняк

Суддя: Я.В. Семененко

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено23.03.2018
Номер документу72889529
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/2729/16

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Ухвала від 23.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Постанова від 22.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 23.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Верховний Суд

Гончарова І.А.

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні