Ухвала
від 30.03.2018 по справі 483/1625/17
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/1625/17

Провадження 2-з/483/1/2018

У Х В А Л А

про забезпечення позову

30 березня 2018 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді Казанлі Л.І.

при секретарі Гречці С.Є.,

за участю позивача ОСОБА_1, його представника ОСОБА_2,

представника відповідачки ОСОБА_3,

під час судового засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про поділ майна подружжя, -

В С Т А Н О В И В :

29 вересня 2017 року ОСОБА_1 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із позовною заявою до ОСОБА_4, в якій просить поділити між ними майно, набуте під час шлюбу.

12 січня 2018 року позивачем подано заяву про забезпечення позову, в якій він просить забезпечити позов шляхом накладення арешту на земельну ділянку загальною площею 0,10 га, що розташована за адресою: Миколаївська область, Очаківський район, с. Чорноморка, вул. Приморська, 170, та належить відповідачці.

У відповідності до ч. 4 ст. 153 ЦПК України судом було прийнято рішення провести розгляд вказаної заяви в судовому засіданні, оскільки наданих позивачем доказів недостатньо для розгляду заяви в порядку, передбаченому ч. 1 ст. 153 ЦПК України.

Позивач та його представник в судовому засіданні повністю підтримали вимоги заяви, додатково пояснивши суду, що відповідачка висловлювала намір відчужити недобудовану будівлю, яка розташована на спірній земельній ділянці.

Представник відповідачки в судовому засіданні просив вирішити заяву на розсуд суду , при цьому зазначив, що немає жодних підстав вважати, що відповідачка має намір відчужити спірну земельну ділянку.

Вислухавши пояснення осіб, які беруть участь в розгляді справи, суд дійшов такого.

Відповідно до ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених ст. 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду

Як вбачається з копії державного акту на право приватної власності на земельну ділянку (а. с. 44-45), відповідачка ОСОБА_4 є власницею спірної земельної ділянки.

Відповідно до п. 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

Крім того, відповідно до п. 4 вказаної Постанови, розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду у разі задоволення позову, а застосування саме такого виду забезпечення позову є співмірним заявленим вимогам та фактично реалізує мету його застосування.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 151-153 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про поділ майна подружжя - задовольнити повністю.

До набрання рішенням суду у зазначеній вище справі законної сили:

-накласти арешт на земельну ділянку площею 0,10 га із кадастровим номером 4825184800:04:000:0241 у межах території Чорноморської сільської ради Очаківського району Миколаївської області за цільовим призначенням - індивідуальне дачне будівництво, що належить ОСОБА_4;

-заборонити будь-якім особам у будь-який спосіб вчиняти будь-які дії щодо земельної ділянки площею 0,10 га із кадастровим номером 4825184800:04:000:0241 у межах території Чорноморської сільської ради Очаківського району Миколаївської області за цільовим призначенням - індивідуальне дачне будівництво, що належить ОСОБА_4.

Ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову направити негайно для виконання всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

Ухвалу може бути оскаржено протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до апеляційного суду Миколаївської області через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області.

Сторони, яким ухвала суду не була вручена у день її складення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення їм цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги на ухвалу, а у разі подання апеляційної скарги відразу після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала підлягає негайному виконанню. Оскарження цієї ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення30.03.2018
Оприлюднено01.04.2018
Номер документу73079108
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —483/1625/17

Ухвала від 24.07.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 20.12.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 20.12.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 10.10.2017

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні