Ухвала
від 13.04.2018 по справі 820/2768/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

13 квітня 2018 року                                         Справа № 820/2768/18                                                                                          

Харківський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Бідонько А.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду подання Головного управління ДФС у Харківській області (вул. Пушкінська, буд. 46, м. Харків, 61057) до Приватного підприємства "Науково - виробнича фірма "ТКС" (вул. Мечникова, буд. 16, м. Київ, 01023) про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

          До Харківського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДФС у Харківській області з поданням до Приватного підприємства "Науково - виробнича фірма "ТКС", в якій просить суд підтвердити обґрунтованість умовного адміністративного арешту майна Приватного підприємства «Науково Виробнича Фірма «ТКС» (код ЄДРПОУ: 34757183) застосованого на підставі рішення начальника Головного управління ДФС у Харківській області від 11.04.2018 року №14800/10/20-40-14-11-18.

Вирішуючи питання про відкриття провадження за вказаним поданням суд зазначає наступне.

Відповідно до положень ст. 283 Кодексу адміністративного судочинства України провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви таких органів щодо: 1) зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках платника податків; 2) підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків; 3) надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі; 4) зобов'язання керівника підприємства провести інвентаризацію основних фондів, товарно-матеріальних цінностей, які перебували або перебувають під митним контролем чи використовувалися цим підприємством разом із товарами, які були поміщені у відповідний митний режим; 5) стягнення коштів за податковим боргом; 6) зобов'язання платника податків, який має податковий борг, укласти договір щодо переведення права вимоги дебіторської заборгованості цього платника на орган доходів і зборів.

Заява подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинна містити: 1) найменування адміністративного суду; 2) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника; 3) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, щодо сторони, до якої застосовуються заходи, визначені частиною першою цієї статті; 4) підстави звернення із заявою, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника; 5) перелік документів та інших матеріалів, що додаються; 6) підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою.

Відповідно до частини 2 статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив, що місцезнаходженням відповідача - Приватного підприємства "Науково - виробнича фірма "ТКС", є вул. Мечникова, буд. 16, м. Київ, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

На підставі вищевикладеного, враховуючи приписи ч. 2 ст. 26 КАС України, суд приходить до висновку, що дана адміністративна справа відповідно до правил територіальної юрисдикції підсудна Окружного адміністративного суду м. Києва, а не Харківському окружному адміністративному суду, оскільки місцезнаходження відповідача є м. Київ.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 6. ст. 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

За правилами ч. 8 ст. 29 КАС України, передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи місцезнаходження відповідача та висновки суду про підсудність даної справи Окружному адміністративному суду м. Києва, суд вважає за необхідне передати матеріали подання Головного управління ДФС у Харківській області до Приватного підприємства "Науково - виробнича фірма "ТКС" про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна для розгляду по суті до Окружного адміністративного суду м. Києва.

Керуючись ст.ст. 26, 29, 283, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання Головного управління ДФС у Харківській області (вул. Пушкінська, буд. 46, м. Харків, 61057) до Приватного підприємства "Науково - виробнича фірма "ТКС" (вул. Мечникова, буд. 16, м. Київ, 01023) про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна - передати для розгляду до Окружного адміністративного суду м. Києва.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя                                                                                                     Бідонько А.В.

Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено17.04.2018
Номер документу73341922
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна

Судовий реєстр по справі —820/2768/18

Ухвала від 07.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Постанова від 24.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шелест С.Б.

Ухвала від 19.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шелест С.Б.

Ухвала від 19.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шелест С.Б.

Рішення від 03.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 02.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 13.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні