Ухвала
від 09.03.2011 по справі 2-а-46/11
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 2-а-46/11

Номер провадження *****

У Х В А Л А

про роз'яснення рішення

09 березня 2011 року, Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого - судді Попова В.В.,

при секретарі - Ладухіній І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, у м. Кривому Розі, заяву управління Пенсійного фонду в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу про роз'яснення судового рішення, -

В С Т А Н О В И В :

02.03.2011 року на адресу суду надійшла вищезазначена заява, в якій заявник просить суд роз'яснити рішення Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу від 31.01.2011 року у справі №2а-46/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії та вказати наступне:

- чи правильно на виконання рішення суду здійснити перерахунок державної пенсії з розміру 6 мінімальних пенсій за віком, який вказаний у абзаці 4 ч.4 ст.54 Закону України Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи або потрібно застосувати інший розмір;

- чи правильно на виконання рішення суду здійснити перерахунок додаткової пенсії з розміру 75% мінімальної пенсії за віком, який вказаний у абзаці 4 ч.1 ст.50 Закону України Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи або потрібно застосувати інший розмір;

- чи правильно застосувати на виконання рішення суд показник мінімальної пенсії за віком, який визначений ч.1 ст.28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та дорівнює прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність чи інший показник.

Постановою Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 31 січня 2011 року адміністративний позов ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу про перерахунок та виплату державної пенсії та додаткової пенсії було задоволено, визнано протиправними дії управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу стосовно відмови перерахувати та виплатити ОСОБА_1, як учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії та як особі, що став інвалідом 3 групи внаслідок Чорнобильської катастрофи, державну пенсію та додаткову пенсію з 23.05.2010 року та зобов'язано управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу перерахувати та виплатити ОСОБА_1, як учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії та як особі, що став інвалідом 3 групи внаслідок Чорнобильської катастрофи, державну пенсію та додаткову пенсію, відповідно до ст. 50, 54 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , з 23.05.2010 року з урахуванням раніше виплаченої суми.

Особи, які беруть участь у справі, будучи повідомленими про час та місце розгляду питання про роз'яснення рішення належним чином, в судове засідання не з'явились, що, у відповідності до положень ст.170 КАС України, не є перешкодою для розгляду цього питання.

Дослідивши заяву про роз'яснення судового рішення, Постанову Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 31 січня 2011 року, суд прийшов до наступного.

У відповідності до положень статті 170 КАС України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту. Подання заяви про роз'яснення судового рішення допускається, якщо воно ще не виконано або не закінчився строк, протягом якого судове рішення може бути подане для примусового виконання.

Тому, суд вважає, що заява про роз'яснення судового рішення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.170 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Заяву про роз'яснення судового рішення, подану управлінням Пенсійного фонду в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу задовольнити.

Роз'яснити управлінню Пенсійного фонду в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу, що Постановою Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 31 січня 2011 року зобов'язано Управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу перерахувати та виплатити ОСОБА_1, як учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії та як особі, що став інвалідом 3 групи внаслідок Чорнобильської катастрофи, державну пенсію з розміру 6 (шести) мінімальних пенсій за віком, відповідно до ч.4 ст.54 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та додаткову пенсію з розміру 75% мінімальної пенсії за віком, відповідно до ч.1 ст.50 Закону України Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , виходячи з розміру мінімальної пенсії, встановленого ч. 1 ст. 28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , з 23.05.2010 року з урахуванням раніше виплаченої суми.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудІнгулецький районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення09.03.2011
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73373558
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-46/11

Ухвала від 25.01.2011

Адміністративне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 26.05.2021

Адміністративне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Постанова від 11.01.2011

Адміністративне

Першотравневий районний суд Донецької області

Трегубенко С. В.

Ухвала від 12.01.2011

Адміністративне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 08.12.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бершадська О. В.

Постанова від 27.01.2011

Адміністративне

Лисичанський міський суд Луганської області

Стахова Н. В.

Ухвала від 09.03.2011

Адміністративне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Постанова від 31.01.2011

Адміністративне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні