Ухвала
від 23.03.2018 по справі 761/25362/16-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/25362/16-ц

Провадження № 2-п/761/61/2018

У Х В А Л А

Іменем України

23 березня 2018 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого: судді - Притули Н.Г.

при секретарі: Припутневич В.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Києві заяву Члена Національної спілки художників України ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення у справі за позовом Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів до Члена Національної спілки художників України ОСОБА_1, третя особа - Департамент комунальної власності м. Києва про зобов'язання звільнення об'єкту нерухомого майна у зв'язку із закінченням строку дії договору оренди, -

В С Т А Н О В И В:

02 серпня 2017 року у справі за позовом Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів до Члена Національної спілки художників України ОСОБА_1, третя особа - Департамент комунальної власності м. Києва про зобов'язання звільнення об'єкту нерухомого майна у зв'язку із закінченням строку дії договору оренди було ухвалено рішення при заочному розгляді справи, яким позовні вимоги задоволено.

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про перегляд заочного рішення, скасування його та призначення справи до розгляду в загальному порядку.

Свою заяву заявник обґрунтовує тим, що судом при ухваленні зазначеного заочного рішення не було взято до уваги причини її неявки в судове засідання, які остання зазначала у своїх заявах про відкладення розгляду справи, при цьому заявниця посилається на те, що судом не враховано обставину, що у встановлений Договором оренди строк сторони не заявляли про його припинення, а орендар не отримував такі повідомлення, а тому, як вважає відповідач, даний Договір вважається продовженим на тих самих умовах та строках, а отже, підстави для її виселення з орендованого приміщення відсутні.

Сторони в судове засідання не з'явилися.

Представник Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів направив до суду додаткові пояснення в яких зазначає, що відсутні підстави для перегляду заочного рішення.

Згідно ч.1 ст.288 ЦПК України, заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з'явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

З аналізу даної норми вбачається, що для задоволення заяви про перегляд заочного рішення потрібно дві умови: 1) відповідач не з'явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки з поважних причин; 2) докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач належним чином була повідомлена про час та місце слухання справи. В той же час, відповідачка не надала суду жодного доказу, який міг би вплинути на рішення суду та підтвердив наведені нею обставини у заяві.

Суд, вивчивши заяву та матеріали справи, приходить до висновку про відмову в задоволенні заяви за тих підстав, що сторона відповідача не надала жодного належного доказу, який міг би вплинути на прийняте судом рішення, на даній стадії суд позбавлений можливості здійснювати переоцінку доказів, а тому суд не вбачає підстав для скасування заочного рішення.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.287, 288 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Члена Національної спілки художників України ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення у справі за позовом Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів до Члена Національної спілки художників України ОСОБА_1, третя особа - Департамент комунальної власності м. Києва, про зобов'язання звільнення об'єкту нерухомого майна, у зв'язку із закінченням строку дії договору оренди - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому ЦПК України.

СУДДЯ: Н.Г.Притула

Дата ухвалення рішення23.03.2018
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73425296
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/25362/16-ц

Постанова від 08.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 20.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Махлай Людмила Дмитрівна

Ухвала від 09.10.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Махлай Людмила Дмитрівна

Ухвала від 20.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 19.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні