Ухвала
від 17.04.2018 по справі 724/1656/17
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/1656/17 Провадження № 2-а/724/12/18

У Х В А Л А

17 квітня 2018 року м. Хотин

Хотинський районний суд Чернівецької області у складі:

головуючого судді: Гураль Л.Л.

секретаря судового засідання: Рижак П.С.

за участю сторін:

представника позивачів: ОСОБА_1

представника відповідача: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Санковецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення Санковецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області від 13 жовтня 2017 року,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Хотинського районного суду Чернівецької області від 28.03.2018р. закрито підготовче провадження та справу за адміністративним позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Санковецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення Санковецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області від 13 жовтня 2017 року призначено до судового розгляду по суті на 17 квітня 2018 року о 14:00 годині у приміщенні Хотинського районного суду Чернівецької області.

В судовому засідання представником ОСОБА_7 сільської об'єднаної територіальної громади подано заяву про залучення останньої до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права або обов'язки ОСОБА_7 ОТГ, так як у даній справі вирішується питання законності рішення Санковецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області від 13.10.2017р., яке за своїм правовим змістом є процедурним рішенням процесу приєднання Санковецької громади до ОСОБА_7 ОТГ.

При цьому зазначає, що про наявність даного провадження в адміністративній справі стало відомо із офіційного, загальнодоступного інтернет-ресурсу - реєстру судових рішень, а тому ОСОБА_7 ОТГ була позбавлена можливості подати дане клопотання у підготовчому судовому засіданні.

Представник позивачів ОСОБА_1 в судовому засіданні не заперечував проти вказаного клопотання.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, а також проаналізувавши законодавство, що регулює спірні правовідносини, з метою повного та всебічного розгляду справи суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_7 сільську об'єднану територіальну громаду Хотинського району Чернівецької області.

У відповідності з ч. 2 ст. 49 КАС України , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Враховуючи вищенаведене, а також те, що ОСОБА_7 сільській об'єднаній територіальній громаді не було відомо про розгляд даної справи, що позбавило можливості останню подати клопотання до закінчення підготовчого засідання, а також, що рішення у даній справі може вплинути на права або обов'язки заявника, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Керуючись ст.ст. 49, 241, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_7 сільську об'єднану територіальну громаду Хотинського району Чернівецької області (вул. Головна, 66, с. Клішківці, Хотинського району Чернівецької області).

Встановити третій особі п'ятиденний строк з дня отримання копії позовної заяви для подання пояснень щодо позову, копію яких одночасно з поданням до суду повинно бути надіслано іншим учасникам справи.

Копію цієї ухвали направити: учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_8

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення17.04.2018
Оприлюднено18.04.2018
Номер документу73432392
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —724/1656/17

Постанова від 30.11.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 30.11.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 25.09.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Ухвала від 21.08.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Рішення від 18.05.2018

Адміністративне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Рішення від 14.05.2018

Адміністративне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 17.04.2018

Адміністративне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 28.03.2018

Адміністративне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 02.03.2018

Адміністративне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні