Ухвала
від 18.04.2018 по справі 520/2248/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


справа № 520/2248/18

провадження № 2-о/520/226/18

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

відкриття провадження у справі

та витребування доказів

18.04.2018 року суддя Київського районного суду міста Одеси Літвінова І.А., вирішуючи питання щодо відкриття провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючих документів,

ВСТАНОВИВ:

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями Київського районного суду м. Одеси, справі присвоєно єдиний унікальний номер 520/2513/18; суть судової справи: встановлення факту належності правовстановлюючих документів; головуючим суддею по справі визначено суддю Літвінову І.А.

Справа № 520/2513/18 відноситься до юрисдикції місцевого загального суду, як суду першої інстанції. Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження на підставі пункту 5 частини другої статті 293 ЦПК України.

Відповідно до частини першої статті 316 ЦПК України, заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Місце проживання заявника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 значиться зареєстрованим у встановленому законом порядку в АДРЕСА_1, що підтверджено довідкою адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, одержаною на запит суду 16.03.2018 р.

Справа підсудна Київському районному суду м. Одеси на підставі частини першої статті 316 ЦПК України.

Заявник ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, звернулася до суду, як особа яка має цивільну процесуальну дієздатність, що полягає в здатності особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов'язки в суді, в тому числі і через представника.

Заява подана в порядку, передбаченому статтею 175 ЦПК України.

На цій стадії провадження суддею не встановлено підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Частиною першою статті 293 ЦПК України встановлено, що окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Заявник ОСОБА_1 просить рішенням суду встановити факт належності їй правовстановлюючого документу, а саме - свідоцтва про право власності на житло від 12 січня 2000 року, видане Управлінням житлово-комунального господарства виконкому Одеської міської ради депутатів №144101, зареєстрованого і записаного у реєстрову книгу за №4-16052 на квартиру №134 в житловому будинку №1 по вул. Ак. Корольова у м. Одесі.

Положеннями частин третьої та четвертої статті 294 ЦПК України, встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

За приписами частин першої та другої статті 294 ЦПК України, - під час розгляду справ окремого провадження суд зобов'язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи. З метою з'ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Керуючись ч. 3 ст. 3, ст. ст. 11, 84, 183, 185, 187, 293, 294, 353-355 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючих документів .

Відкрити провадження у цивільній справі № 520/2513/18.

Справу призначити до судового розгляду в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні за участю заявника та заінтересованих осіб: Комунального Підприємства Міське агентство з приватизації житла .

Початок судового засідання призначити о 14 годині 30 хвилин 19 квітня 2018 року в залі -к. № 240 Київського районного суду міста Одеси (місто Одеса, вулиця Варненська, 3-Б, ІІ поверх).

Явку заявника в судове засідання визнати обов'язковою.

Заявнику надати суду до огляду оригінали доказів, копії яких залученні до заяви.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Витребувати з Комунального Підприємства Міське агентство з приватизації житла копії всіх документів, на підставі яких 12 січня 2000 року Управлінням житлово-комунального господарства виконкому Одеської міської ради народних депутатів було видане Свідоцтво про право власності на житло № 144101, зареєстроване і записане у реєстрову книгу за № 4-16052 на квартиру № 134 в житловому будинку № 1 по вул. Ак. Корольова у м. Одесі на імя ОСОБА_2.

Встановити строк подання витребуваних доказів - до 18 квітня 2018 року.

Докази подати (надіслати) до Київського районного суду м. Одеси за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б, для приєднання до матеріалів цивільної справи № 520/2513/18 (головуючий суддя - ЛітвіноваІ.А.)

Зобов'язати виконавців ухвали в частині подання доказів, в разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або неможливості подати такі докази у встановлені строки, - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити виконавців ухвали в частині подання доказів, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали разом з копією заяви та доданих до неї документів негайно направити до Комунального Підприємства Міське агентство з приватизації житла - до відома та виконання;

Копію ухвали направити заявнику ОСОБА_1 - до відома та виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише в частині визначення підсудності справи. Заперечення на ухвалу в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

До утворення апеляційних судів в апеляційних округах, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Київський районний суд м. Одеси до апеляційного суду у межах територіальної юрисдикції якого перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала надіслана до Єдиного державного реєстру судових рішень в день її складання. З текстом ухвали можна ознайомитись за веб-адресою: www.reyestr.court.gov.ua.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ki.od.court.gov.ua .

Суддя Літвінова І. А.

Дата ухвалення рішення18.04.2018
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73469869
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючих документів

Судовий реєстр по справі —520/2248/18

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 06.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні