Ухвала
від 19.04.2018 по справі 520/2248/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


справа № 520/2248/18

провадження № 2-о/520/226/18

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

відкриття провадження у справі

та витребування доказів

19.04.2018 року суддя Київського районного суду м. Одеси Літвінова І.А., ознайомившись з уточненою заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, наданою на виконання ухвали судді від 06.04.2018 року про усунення недоліків заяви,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді від 06.04.2018 року заява ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення (вхід. № 6793/18) залишена без руху із встановленням заявнику строку усунення недоліків протягом десяти днів з дня одержання копії ухвали.

16 квітня 2018 року до канцелярії суду надійшла заява ОСОБА_1 в уточненій редакції із додатками до заяви (вхід. № 13093).

При ознайомлені із одержаними матеріалами, встановлено, що уточнена заява та додатки до неї оформлені з додержанням норм, встановлених статтями 95, 175, 177 ЦПК України.

Також до кола учасників справи заявник залучив крім ОСОБА_2 також ОСОБА_3 та Четверту Одеську державну нотаріальну контору. Щодо ОСОБА_4 заявником роз'яснено, що вказана особа померла (копія свідоцтва про смерть додана до матеріалів).

Копії заяви та додатків додані у відповідній кількості, засвідчені у порядку статті 95 ЦПК України, із зазначенням осіб, у яких наявні оригінали письмових доказів.

Попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат складає 325, 40 коп.

Заявник підтвердив, що ним не подано іншої заяви з тим самим предметом розгляду та з тих самих підстав.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Провадження у справі за заявою ОСОБА_1 підлягає відкриттю, справа - призначенню до розгляду в порядку окремого провадження.

Частиною першою статті 293 ЦПК України встановлено, що окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Заявник ОСОБА_1 просить рішенням суду встановити, що заповіт, складений 23.03.1995 року ОСОБА_5, який посвідчений державним нотаріусом Четвертої Одеської державної нотаріальної контори ОСОБА_6, зареєстрований в реєстрі за №3-627, належить ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Одеса, ІПН НОМЕР_1, прож. ОСОБА_7, АДРЕСА_1.

Положеннями частин третьої та четвертої статті 294 ЦПК України, встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

За приписами частин першої та другої статті 294 ЦПК України, - під час розгляду справ окремого провадження суд зобов'язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи. З метою з'ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Керуючись ч. 3 ст. 3, ст. ст. 11, 84, 183, 185, 187, 293, 294, 353-355 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1) про встановлення факту, що має юридичне значення.

Відкрити провадження у цивільній справі № 520/2248/18.

Справу призначити до судового розгляду в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні за участю заявника та заінтересованих осіб: ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_2, адреса: АДРЕСА_2); ОСОБА_3 (ІПН1773301953, адреса: АДРЕСА_2); Четвертої одеської державної нотаріальної контори (ідентифікаційний код 02899789; адреса: м. Одеса, вул. Перша Сортувальна, 36-Г).

Початок судового засідання призначити о 12 годині 30 хвилин 18 травня 2018 року в залі -к. № 240 Київського районного суду міста Одеси (місто Одеса, вулиця Варненська, 3-Б, ІІ поверх).

Надати суду до огляду оригінали доказів, копії яких залученні до заяви.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Витребувати з Четвертої одеської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, заведеної за заповітом, складеним 23.03.1995 року ОСОБА_5 (посвідчений державним нотаріусом Четвертої одеської державної нотаріальної контори ОСОБА_6, зареєстрований в реєстрі за №3-627 ).

Встановити строк подання витребуваних доказів - до 17 травня 2018 року.

Докази подати (надіслати) до Київського районного суду м. Одеси за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б, для приєднання до матеріалів цивільної справи № 520/2513/18 (головуючий суддя - Літвінова І.А.)

Зобов'язати виконавців ухвали в частині подання доказів, в разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або неможливості подати такі докази у встановлені строки, - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити виконавців ухвали в частині подання доказів, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити заявнику та заінтересованим особам.

Заінтересованим особам копію ухвали направити разом з копіями заяви та додатків до неї.

Учасників справи викликати у судове засідання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише в частині визначення підсудності справи. Заперечення на ухвалу в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

До утворення апеляційних судів в апеляційних округах, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Київський районний суд м. Одеси до апеляційного суду у межах територіальної юрисдикції якого перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала надіслана до Єдиного державного реєстру судових рішень в день її складання. З текстом ухвали можна ознайомитись за веб-адресою: www.reyestr.court.gov.ua .

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ki.od.court.gov.ua .

Суддя Літвінова І. А.

Дата ухвалення рішення19.04.2018
Оприлюднено20.04.2018
Номер документу73487175
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення недоліків заяви

Судовий реєстр по справі —520/2248/18

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 06.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні