Ухвала
від 04.05.2018 по справі 640/4371/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/4371/18

н/п 1-кс/640/3946/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" травня 2018 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №32018220000000057 від 07.03.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 ,17.04.2018 року звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Харківської області радником юстиції ОСОБА_4 , яким просив задовольнити клопотання та надати старшому слідчому першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , працівникам податкової міліції за дорученням, тимчасовий доступ до оригіналів наступних документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх), які були надані для державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (реєстраційна справа), а саме: заяви, довіреності щодо осіб, які їх надають, договорів купівлі-продажу, статутів (нових редакцій), протоколів загальних зборів, наказів про призначення директорів, інших документів, що перебувають у реєстраційній службі ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ,( ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що в ході досудового слідства, встановлюються обставини, щодо невстановлених осіб, які в березні 2017 року внесли в документи, які відповідно до закону подавались для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), завідомо неправдиві відомості.

Проведеним оглядом 19.03.2108 р. АІС «Податковий блок» встановлено, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстровано з 21.04.2015 р., перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_4 з 07.04.2017 р., юридична адреса АДРЕСА_2 , статутний капітал 440 000,00 грн., кількість працюючих, станом на дату огляду, 2 особи - керівник ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 ), особа, що має право підпису ОСОБА_6 (код НОМЕР_3 ), на посадах перебувають з 07.03.2017 р., основний вид діяльності - 47.30 Роздрібна торгiвля пальним.

Допитана в якості свідка ОСОБА_7 , яка є матір`ю ОСОБА_5 (керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), повідомила, що її син ОСОБА_5 , тривалий час зловживає алкогольними напоями, на даний час ніде не працює та вищої освіти не має, фактично функції керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не виконує.

Слідчий зазначає, що з метою досягнення завдань кримінального провадження необхідно встановлення факту державної реєстрації підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Джерелом відомостей, що містять зазначену інформацію є статутні та реєстраційні документи вказаних підприємств. Без застосування такого заходу, як тимчасовий доступ до статутних та реєстраційних документів, отримати вказані докази неможливо.

Документи, які були надані для державної реєстрації вказаного підприємства, як зазначає слідчий, є незамінним джерелом відомостей про його фактичного засновника та осіб, які складали статутні та реєстраційні документи, необхідні для державної реєстрації, а також передумовою змістовного та результативного проведення досудового розслідування. Також, вказані документи являються доказами по даному досудовому розслідуванню.

У розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться статутні та реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Враховуючи, що відомості, які містяться у вищевказаних документах, будуть використані як докази у даному досудовому розслідуванні та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для проведення експертиз та іншим шляхом отримати їх неможливо, слідчий просить надати тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка знаходиться у реєстраційній службі ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, 04.05.2018 подав через канцелярію суду заяву, в якій просив розглядати клопотання без його участі, клопотання підтримує, просить задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_2 , про час та місце розгляду клопотання слідчого повідомлений належним чином, проте в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, його неприбуття за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018220000000057 від 07.03.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містить охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Разом з тим, не підлягає задоволенню вимога слідчого про надання тимчасового доступу до оригіналів вказаних документів з можливістю їх вилучення, оскільки слідчим, всупереч ч.3 ст. 132 КПК України, не доведено, що потреби досудового розслідування в конкретному вищевказаному кримінальному провадженні виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який йдеться в клопотанні слідчого.

Крім того слідчий зазначає, що оригінали документів реєстраційної справи, тимчасовий доступ до яких він просить надати, необхідні для проведення експертиз, проте матеріали справи не містять клопотання експерта про необхідність надання оригіналів вказаних документів тощо, а тому клопотання в цій частині задоволенню не підлягає.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч.4 ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №32018220000000057 від 07.03.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчом першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів, які були надані для державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), реєстраційної справи, а саме: заяви, довіреності щодо осіб, які їх надають, договорів купівлі - продажу, статутів (нових редакцій), протоколів загальних зборів, наказів про призначення директорів, ознайомитись з ними, з можливістю вилучити завірені належним чином копії вищевказаних документів.

Зобов`язати представника ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчом першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів, які були надані для державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), реєстраційної справи, а саме: заяви, довіреності щодо осіб, які їх надають, договорів купівлі-продажу, статутів (нових редакцій), протоколів загальних зборів, наказів про призначення директорів, ознайомитись з ними, з можливістю вилучити завірені належним чином копії вищевказаних документів.

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 04.06.2018 року.

Роз`яснити представнику ІНФОРМАЦІЯ_2 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення04.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73786798
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/4371/18

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Яковлева В. С.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні