Ухвала
від 10.05.2018 по справі 554/339/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 10.05.2018 Справа № 554/339/18

Провадження №1-кс/554/4058/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 травня 2018 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 :

при секретарі ОСОБА_2

за участю старшого слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого ВР ОТЗ слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018170000000003 від 01січня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України , -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий ВР ОТЗ СУ ГУНП в Полтавській області капітан поліції ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, погодженим прокурором прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 . В якому прохали: надати старшому слідчому СУ ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 , т.в.о. начальника відділу УЗЕ у Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції ОСОБА_5 або уповноваженій особі за дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 40 КПК України дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення справи з юридичного оформлення та відкриття рахунку згідно постанови НБУ №492 від 12.11.2003, карток зі зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, копій паспортів, чеків та інших документів на зняття готівки, усіх договорів з банком, що діяли з дати відкриття рахунку, платіжних доручень, заявок про зняття грошових коштів з рахунку, та переведення ні інші рахунки, доручень (довіреностей) про зняття грошових коштів іншим особам, документів щодо підготовки та передачі необхідного програмного забезпечення та устаткування системи «клієнт-банк» та осіб які їх отримали та інших документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 АДРЕСА_1 ) по рахункам №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 і належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 за період з 26.09.2016 по 02.05.2018, із наданням вказаною банківською установою можливості ознайомитися з ними та вилучити оригінали даних документів. А також надати дозвіл на вилучення роздруківки руху коштів у паперовому (електронному вигляді) - регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них по рахункам №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 із зазначенням номерів рахунку контрагентів, назву та код банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначенням контрагентів по кожній банківській операції та призначенням платежу з 26.09.2016 по 02 травня 2018 року. Розгляд даного клопотання в суді прохали провести без участі представників АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У судовому засіданні старший слідчий клопотання підтримала та просила його задовольнити. Прохала здійснити судовий розгляд клопотання без виклику представників АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якої знаходяться документи, оскільки це є необхідним з метою збереження інформації, яка має відношення до кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення старшого слідчого, дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, для проведення експертиз, приходжу до висновку про задоволення клопотання.

Встановлено, що СУ ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженню внесеного до ЄРДР за №12018170000000003 від 03.01.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України. Досудовим слідством встановлено, що протягом 2016-2017 років службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 переливання крові, шляхом зловживання своїм службовим становищем та діючи за попередньою домовленістю із СПД ФО « ОСОБА_6 », юридичною особою Полтавським обласним спеціалізованим ремонтно-будівельним підприємством протипожежних робіт добровільного пожежного товариства України, а також з іншими суб`єктами господарювання, заволоділи бюджетними коштами, чим завдали Державному (місцевому) бюджету збитків. На протязі 2016 - 2017 років службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 переливання крові, код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , АДРЕСА_2 , діючи за попередньою домовленістю із СПД ФО « ОСОБА_6 », зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, а саме актів приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в) по проведенню будівельних робіт з капітального ремонту виробничого корпусу станції на загальну суму 663920, 90 грн., виконання поточного ремонту кiмнати експедиції ПОСПК, на загальну суму 23863, 17 грн., обсяги робіт по ремонту яких завищені та частина робіт не виконана у повному обсязі та фактично зазначені будівельно-монтажні роботи виконувалися іншим підрядчиком, заволоділи коштами Державного (місцевого) бюджету на загальну суму 245000, 00 грн. Вказане підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до ст.160 КПК України, сторонни кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотанні зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подаєтьс яклопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадження; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

На підставі викладеного, надати дозвіл на розкриття охоронюваної законом банківської таємницідо оригіналу справи з юридичного оформлення та відкриття рахунків №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , які належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 , та перебуває у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 АДРЕСА_1 )

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів справи з юридичного оформлення та відкриття рахунків №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , які належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 , а саме : карток зі зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, паспортів, чеків, документів на зняття готівки, усіх договорів з банком, що діяли з дати відкриття рахунку, платіжних доручень, заявок про зняття грошових коштів з рахунку, та переведення на інші рахунки, доручень (довіреностей) про зняття грошових коштів іншим особам, документів щодо підготовки та передачі необхідного програмного забезпечення та устаткування системи «клієнт-банк» та осіб які їх отримали, регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них по рахункам №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 із зазначенням номерів рахунку контрагентів, назву та код банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначенням контрагентів по кожній банківській операції та призначенням платежу з 26.09.2016 по 02.05.2018, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 АДРЕСА_1 ).

Керуючисьст.ст. АДРЕСА_3 ,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого ВР ОТЗ слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018170000000003 від 01січня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати дозвіл з 08 травня 2018 року до 08 червня 2018 року старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , на розкриття охоронюваної законом банківської таємницідо оригіналу справи з юридичного оформлення та відкриття рахунків №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , які належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 , та перебуває у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 АДРЕСА_1 )

Надати дозвіл з 08 травня 2018 року до 08 червня 2018 року старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів справи з юридичного оформлення та відкриття рахунків №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , які належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 , а саме : карток зі зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, паспортів, чеків, документів на зняття готівки, усіх договорів з банком, що діяли з дати відкриття рахунку, платіжних доручень, заявок про зняття грошових коштів з рахунку, та переведення ні інші рахунки, доручень (довіреностей) про зняття грошових коштів іншим особам, документів щодо підготовки та передачі необхідного програмного забезпечення та устаткування системи «клієнт-банк» та осіб які їх отримали, регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них по рахункам №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що належать ОСОБА_6 , ПН НОМЕР_5 із зазначенням номерів рахунку контрагентів, назву та код банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначенням контрагентів по кожній банківській операції та призначенням платежу з 26 вересня 2016 року по 02 травня 2018 року, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 АДРЕСА_1 ).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторонни кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73887432
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018170000000003 від 01січня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —554/339/18

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні