Ухвала
від 04.05.2018 по справі 554/339/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 04.05.2018 Справа № 554/339/18

Єдиний унікальний номер справи: №554/339/18

Провадження № 1-кс/554/3864/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.05.2018 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчий СУ ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідча звернулась до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, Протягом 2016-2017 років службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 переливання крові, шляхом зловживання своїм службовим становищем та діючи за попередньою домовленістю із суб`єктом підприємницької діяльності фізичною особою « ОСОБА_4 », юридичною особою Полтавським обласним спеціалізованим ремонтно-будівельним підприємством протипожежних робіт добровільного пожежного товариства України, ФОП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , а також з іншими суб`єктами господарювання, заволоділи бюджетними коштами, чим завдали Державному (місцевому) бюджету збитків.

Разом з тим, у ході досудового слідства встановлено, що на протязі 2016 - 2017 років службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 переливання крові, код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , діючи за попередньою домовленістю із суб`єктом підприємницької діяльності фізичною особою « ОСОБА_4 », зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, а саме актів приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в) по проведенню будівельних робіт з капітального ремонту виробничого корпусу станції на загальну суму 663920, 90 грн., виконання поточного ремонту кiмнати експедиції ПОСПК, на загальну суму 23863, 17 грн., обсяги робіт по ремонту яких завищені та частина робіт не виконана у повному обсязі та фактично зазначені будівельно-монтажні роботи виконувалися іншим підрядчиком, заволоділи коштами Державного (місцевого) бюджету на загальну суму 245000, 00 грн.

З метою здобуття доказів вини службових КУ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ФОП ОСОБА_4 у привласненні коштів комунальнго управління, а також отримання інформації щодо коштів підприємства, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що містяться у банківських установах, в яких були відкриті рахунки ФОП ОСОБА_4 .

Зокрема, установлено, що в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (МФО НОМЕР_2 ) ФОП ОСОБА_4 , ПН НОМЕР_3 відкрито рахунки №№ НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 .

Враховуючи вищевикладене та те, що іншим шляхом неможливо отримати достовірну інформацію про обсяги коштів на рахунках підприємства, а також їх використання службовими особами підприємства, що має суттєве значення для своєчасного і якісного документування вказаного кримінального правопорушення, а інформація доступна лише банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (МФО НОМЕР_2 ), а саме регістри аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них (з вказанням реквізитів контрагентів та розшифровкою призначення платежу на паперовому носії) по рахункам ФОП ОСОБА_4 довіреностей на право отримання готівки та грошових чеків на отримання готівки з рахунків за період з часу з 26.09.2016 по 02.05.2018 та вказана інформація може бути використана, як доказ у кримінальному провадженні, постала необхідність у долучені до матеріалів кримінального провадження письмової роздруківки зазначених вище даних.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи, що містять охоронювану законом таємницю, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати доступ до даних, які знаходяться лише у банківської установи АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (МФО НОМЕР_2 ), слідча звернулась до суду з вказаним клопотанням.

У судове засідання слідча не з`явилась, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлена належним чином, до суду слідчий подала заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за її відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчий СУ ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на розкриття охоронюваної законом банківської таємниці та тимчасовий доступ старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , т.в.о. начальника відділу УЗЕ у Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції ОСОБА_9 або уповноваженій особі за дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 40 КПК України до справи з юридичного оформлення та відкриття рахунку згідно постанови НБУ №492 від 12.11.2003, карток зі зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, копій паспортів, чеків та інших документів на зняття готівки, усіх договорів з банком, що діяли з дати відкриття рахунку, платіжних доручень, заявок про зняття грошових коштів з рахунку, та переведення ні інші рахунки, доручень (довіреностей) про зняття грошових коштів іншим особам, документів щодо підготовки та передачі необхідного програмного забезпечення та устаткування системи «клієнт-банк» та осіб які їх отримали та інших документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (МФО НОМЕР_2 АДРЕСА_2 ) по рахункам №№ НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 і належать ОСОБА_4 , ПН НОМЕР_3 за період з 26.09.2016 по 02.05.2018, із наданням вказаною банківською установою можливості ознайомитися з ними та виготовити копії даних документів. А також надати дозвіл на вилучення роздруківки руху коштів у паперовому (електронному вигляді) - регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них по рахункам№№ НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , що належать ОСОБА_4 , ПН НОМЕР_3 із зазначенням номерів рахунку контрагентів, назву та код банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначенням контрагентів по кожній банківській операції та призначенням платежу з 26.09.2016 по 02.05.2018.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.05.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —554/339/18

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні