Ухвала
від 15.08.2019 по справі 554/339/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 15.08.2019 Справа № 554/339/18

Провадження № 1-кс/554/12159/2019

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

15 серпня 2019 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду міста Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018170000000003 від 03.05.2018 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 191 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду із вище зазначеним клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 . Своє клопотання мотивує наступним.

У провадженніПолтавського відділуполіції ГУНП вПолтавській областіперебуває кримінальнепровадження №12018170000000003від 03.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1ст.14ч.3ст.191 КК України.

У ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_2 установлено, що Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », діючи за попередньою домовленістю із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 переливання крові, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом припинення юридичних осіб « ІНФОРМАЦІЯ_7 », « ІНФОРМАЦІЯ_8 », « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ІНФОРМАЦІЯ_1 готуються провести незаконну приватизацію зазначених підприємств, чим здійснити заволодіння майном територіальної громади Полтавської області, тобто завдати збитків територіальній громаді.

Встановлено, що 06.03.2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_10 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » уклали меморандум про взаємопорозуміння та співпрацю в якому зазначено, що в рамках реалізації проекту ДПП, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » інвестує в Полтавській області орієнтовно 3 млн. євро в гривневому еквіваленті, сторони погодилися, що підприємство утворене в рамках спільного інвестиційного проекту реалізуватиме власну продукцію та послуги, у т.ч. компоненти крові, організаціям, підприємствам, установам, які фінансуються за рахунок бюджету ІНФОРМАЦІЯ_1 . Сторони погодилися, що Проектне підприємство буде створене на основі станцій переливання крові у м. Полтава та м. Кременчук.

З метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та відомостей, які вказані в реєстраційних справах, встановлення повного кола причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб, усунення протиріч під час досудового розслідування та перевірки дійсності встановлених обставин, а також запобіганню умисного знищення та внесення змін до офіційних документів, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного слідчий просить задовольнити клопотання.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, зазначених у клопотанні, розгляд даного клопотання суд вважає за необхідне проводити відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України, без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчий в судовому засіданні підтримала заявлене клопотання, просила його задовольнити.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Судом встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування № 12018170000000003 від 03.05.2018 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 191 КК України.

У ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_2 установлено, що Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », діючи за попередньою домовленістю із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 переливання крові, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом припинення юридичних осіб « ІНФОРМАЦІЯ_7 », « ІНФОРМАЦІЯ_8 », « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ІНФОРМАЦІЯ_1 готуються провести незаконну приватизацію зазначених підприємств, чим здійснити заволодіння майном територіальної громади Полтавської області, тобто завдати збитків територіальній громаді.

Стаття 163КПК України передбачає,що слідчийсуддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; нестановлять собоюабо невключають речейі документів,які містятьохоронювану закономтаємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст.163КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

В судовому засіданні слідчим доведено, що інформація перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , та вказана інформація, сама по собі має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні може сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню обставин та мати доказове значення у справі. Іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаної інформації, неможливо.

Однак, у клопотанні слідчим ставиться питання про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів не тільки слідчим по даному кримінальному провадженню, але й посадовим особам, які не зазначені у витязі з кримінального провадження, а підтвердження їх повноважень у даному кримінальному провадженні не надано, тому вважаю за необхідне відмовити у задоволенні клопотання в частині надання доступу особам, які не зазначені у витязі з кримінального провадження.

На підставі викладеного клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 159-166, 167, 372 КПК України, , -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СВ Полтавського ВП ГУНП України в Полтавській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю зробити їх копію, а саме: до листування з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ІНФОРМАЦІЯ_14 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , щодо здійснення приватизації, реорганізації ІНФОРМАЦІЯ_6 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_14 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_16 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 та прийняття/зміну статутного капіталу; рішення, протоколи засідань ІНФОРМАЦІЯ_17 щодо зміни статутного капіталу ІНФОРМАЦІЯ_6 переливання крові та внесення 25% ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 »; документація яка була підставою укладення меморандуму від 06.03.2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_10 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » та документації що була надана та підписана на виконання вказаного меморандуму; статутну документацію, положення та зміни ІНФОРМАЦІЯ_6 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_14 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_16 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 ; оцінка нерухомого майна та земельних ділянок, що належить та якими користуються ІНФОРМАЦІЯ_18 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_19 переливання крові ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В іншій частині клопотання відмовити.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст. 382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83685349
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018170000000003 від 03.05.2018 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —554/339/18

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні