Ухвала
від 22.05.2018 по справі 806/1290/18
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 травня 2018 року м. Житомир

справа № 806/1290/18

категорія 12.3

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Горовенко А.В.,

за участю секретаря судового засідання Демчук О.М.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1;

представника позивача - Козуба О.М. (за довіреністю від 04.04.2018 за реєстровим №195);

представників відповідача - Бохонько К.А. (за довіреністю від 05.04.2017) та Козачевської М.М. (за довіреністю від 05.04.2018);

представник третьої особи - Міністерства екології та природних ресурсів України - не з"явився;

представник третьої особи - Житомирської обласної державної адміністрації - не з"явився;

представник третьої особи - Ліквідаційну комісію Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області - не з"явився,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду за адресою: 10014, місто Житомир, вул. Мала Бердичівська, 23, справу за позовом ОСОБА_1 до управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Міністерство екології та природних ресурсів України, Житомирська обласна державна адміністрація та Ліквідаційна комісія Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області, про визнання відмови протиправною, зобов'язання виконати постанову суду та працевлаштувати, нарахувати і виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу, -

встановив:

У провадженні Житомирського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Міністерство екології та природних ресурсів України, Житомирська обласна державна адміністрація та Ліквідаційна комісія Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області, про визнання відмови протиправною, зобов'язання виконати постанову суду та працевлаштувати, нарахувати і виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу.

Справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

У визначений день та час у судове засідання прибули позивач, представник позивача та представники відповідачів.

Міністерство екології та природних ресурсів України подало клопотання за вх.№7664/18 від 12.04.2018 про розгляд справи без участі його представника.

Житомирська обласна державна адміністрація свого повноважного представника у судове засідання не направила, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлена належним чином, причин неявки свого повноважного представника не повідомила, заяв про відкладення розгляду справи до суду не направила.

Ліквідаційна комісія Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області свого повноважного представника у судове засідання не направила, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлялась належним чином, однак на адресу суду повернувся конверт із відміткою причин невручення поштового відправлення "за закінченням встановленого строку зберігання".

У судовому засіданні з"ясувалось, що третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Ліквідаційною комісією Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області, ухвала суду про залучення її як третьої особи та зобов"язання надати витребувані документи від 27.04.2018 не отримана. На адресу суду повернувся конверт із відміткою причин невручення поштового відправлення "за закінченням встановленого строку зберігання".

А тому витребувані докази на вимогу суду не надані.

Зважаючи на викладене, судом поставлено на обговорення питання про залучення до участі у розгляді справи, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Голову Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області та зобов"язати його надати витребувані у Ліквідаційної комісії, яку він очолює, документи.

Позивач та представник позивача проти вказаного не заперечували.

Представники відповідачів у вирішенні, поставленого на обговорення питання, поклались на розсуд суду.

Суд заслухавши думки учасників справи, зазначає наступне.

Відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Оскільки, зміст позовної заяви свідчить, що предметом спору у даній справі є визнання протиправною відмови управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної адміністрації у поновленні на посаді позивача, а Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області перебуває в процесі ліквідації, у суду на даний час відсутня можливість отримання витребуваних доказів по справі.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на день розгляду справи, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області (код ЄДРПОУ 05523961) перебуває в стані припинення, Головою комісії з припинення або ліквідатором призначено Сіренького Сергія Петровича.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Керуючись статтями 49, 72, 80, 181, 205, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, Житомирський окружний адміністративний суд, -

ухвалив:

1. Залучити до участі у розгляді справи, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Голову Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області Сіренького Сергія Петровича.

2. Зобов"язати Голову Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області Сіренького Сергія Петровича надати суду:

- штатний розпис працівників (із зазначенням прізвища, імені та по батькові), яких було звільнено з Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області.

3. Відкласти підготовче засідання у справі на 27 червня 2018 року о 10 год 30 хв.

4. Копію ухвали, разом із копією позовної заяви (з додатками) направити Голові Ліквідаційній комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області Сіренькому Сергію Петровичу.

5. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями) та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя А.В. Горовенко

Повний текст ухвали складено 23 травня 2018 року

Дата ухвалення рішення22.05.2018
Оприлюднено30.05.2018
Номер документу74284271
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання відмови протиправною, зобов'язання виконати постанову суду та працевлаштувати, нарахувати і виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —806/1290/18

Ухвала від 29.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Постанова від 07.12.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Рішення від 03.08.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 03.08.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 05.07.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 22.05.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 27.04.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні