Ухвала
від 25.05.2018 по справі 389/1938/16-ц
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25.05.2018

ЄУН 389/1938/16-ц

провадження 2/389/649/16

У Х В А Л А

25 травня 2018 року Знам'янський міськрайонний суд

Кіровоградської області

у складі: головуючого судді - Українського В.В.

при секретарі - Данильчук Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду у місті Знам'янка Кіровоградської області цивільну справу за позовом ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС до ОСОБА_1 про відшкодування завданих збитків та за позовом ОСОБА_1 до ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС про визнання правочину не дійсними, скасування державної реєстрації іншого речового права, -

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області знаходиться цивільна справа за позовом ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС до ОСОБА_1 про відшкодування завданих збитків та за позовом ОСОБА_1 до ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС про визнання правочину не дійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права.

Представник ОСОБА_1 надала клопотання, відповідно до якого, стверджуючи про те, що договору оренди земельної ділянки та акту прийому-передачі ОСОБА_2, який був власником земельної ділянки на час укладення договору, власноруч не підписував, заявила клопотання про призначення додаткової судово-почеркознавчої експертизи. Вказала, що ухвалою суду від 28.08.2017 призначена по справі судово-почеркознавча експертиза. Однак, використання в процесі виконання експертизи наданих позивачем на дослідження документів дало розбіжності в досліджуваних зразках, про що зазначив експерт в мотивувальній частині свого висновку та призвело до неможливості встановлення належності підпису особі. Встановити, чи виконано досліджувані підписи ОСОБА_2, або іншою особою не виявилося можливим. На вирішення експерта просила поставити питання про те, чи виконано підпис від імені ОСОБА_2 у договорі та акту прийому-передачі власноруч ОСОБА_2, чи іншою особою. Проведення експертизи просить доручити експертам Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, що знаходиться за адресою 03113 м. Київ вул. Миколи Василенка,3.

Представник ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки не відомі. В попередньому судовому засіданні не заперечує проти проведення додаткової почеркознавчої експертизи, однак просить проведення її доручити тим же експертам, які проводили первісну експертизу.

Відповідно до ст. 111 ЦПК України, комісійна експертиза проводиться не менш як двома експертами одного напряму знань. Якщо за результатами проведених досліджень думки експертів збігаються, вони підписують єдиний висновок. Експерт, не згодний з висновком іншого експерта (експертів), дає окремий висновок з усіх питань або з питань, які викликали розбіжності.

Згідно із ст. 113 ЦПК України, якщо висновок експерта буде визнано неповним або неясним, судом може бути призначена додаткова експертиза, яка доручається тому самому або іншому експерту (експертам).

Вивчивши клопотання представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки для з'ясування обставин, що мають значення для справи, а саме з'ясування ким ОСОБА_2 чи іншою особою виконано підпис у договорах оренди земельної ділянки, та акті прийму-передачі до нього, необхідні спеціальні знання в галузі почеркознавства, висновок експерта від 21.02.2018 № 18892-18894/17-32 наданий за ухвалою суду про проведення експертизи є неповним та не надає можливості встановити обставини, що мають значення для справи, а тому на підставі ст.113 ЦПК України у справі необхідно призначити додаткову судову почеркознавчу комісійну експертизу, проведення якої доручити експертам в кількості не менше чотирьох осіб Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, що знаходиться за адресою 03113 м. Київ вул. Миколи Василенка,3.

Провадження у справі на час проведення експертзи зупинити.

На підставі вище викладеного та керуючись ст.ст.103, 113, 252, 260, ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Призначити у справі за позовом ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС до ОСОБА_1 про відшкодування завданих збитків та за позовом ОСОБА_1 до ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС , про визнання правочину не дійсними, скасування державної реєстрації іншого речового права,додаткову судову почеркознавчу посмертну комісійну експертизу, проведення якої доручити експертам в кількості не менше чотирьох осіб Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, що знаходиться за адресою 03113 м. Київ вул. Миколи Василенка,3.

На вирішення експерту поставити такі питання:

Чи виконаний підпис в договорі оренди земельної ділянки від 17 грудня 2014 року та в акті прийому-передачі без дати, земельної ділянки в оренду згідно договору без номеру від 17.12.2014, екземпляр яких був наданий реєстраційною службою Знам'янського міськрайонного управління юстиції Кіровоградської області, в графі орендодавець ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1, чи іншою особою з наслідуванням його підпису?

Чи виконаний підпис в договорі оренди земельної ділянки від 17 грудня 2014 року та в акті прийому-передачі без дати, земельної ділянки в оренду згідно договору без номеру від 17.12.2014, екземпляр яких наданий ТОВ АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС , в графі орендодавець ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1, чи іншою особою з наслідуванням його підпису?

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 (зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1, телефон НОМЕР_1).

Роз'яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Для проведення експертизи надати експертам матеріали справи №2/389/649/16 та наступні документи:

-копія паспорту ОСОБА_2, підпис якого міститься з обох сторін виготовленої копії по два підпису з кожної сторони;

-оригінал довіреності від 20.03.2012, яку підписав ОСОБА_2, як уповноважена особа;

-оригінал заповіту від 13.08.2012, посвідчений секретарем Казарнянської сільської ради Знам'янського району Кіровоградської області, в якому підпис ОСОБА_2 стоїть як заповідача;

-оригінал акту про встановлення та погодження в натурі меж земельної частки (паю) № 365 від 2.03.2011, де міститься підпис ОСОБА_2 на зворотному боці акту;

-оригінал заяви на видачу паспорта разом із квитанціями, де міститься підпис ОСОБА_2 в заяві в графі підпис та в квитанціях в графі підпис власника,

-оригінал технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі примірник 2, прошитий та пронумерований на 12 аркушах, де підпис ОСОБА_2 міститься на третьому аркуші замовлення на виконання робіт, четвертому аркуші технічне завдання в графі замовник, на шостому аркуші в графі власник/користувач;

-оригінал реєстру для реєстрації нотаріальних дій органу місцевого самоврядування Казарнянської сільської ради Знам'янського району Кіровоградської області, де підпис ОСОБА_2 міститься на восьмому аркуші останньої графи в рядку під номером 37.

Інших документів для надання експертам для проведення експертизи виявити та надати не представляється можливим, тому вважаю за необхідне з метою запобігання затягування розгляду справи, експертам провести експертизу за наявними матеріалами справи.

Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до апеляційного суду Кіровоградської області через Знам'янський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Знам'янського міськрайонного суду

Кіровоградської області В.В. Український

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення25.05.2018
Оприлюднено01.06.2018
Номер документу74295757
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/1938/16-ц

Рішення від 15.02.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 15.02.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Рішення від 15.02.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 05.12.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 25.05.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 07.05.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 07.08.2017

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 12.05.2017

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні