Ухвала
від 01.06.2018 по справі 910/3536/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

01.06.2018Справа № 910/3536/18

Господарський суд міста Києва у складі судді Якименко М.М. розглянув матеріали господарської справи

за позовом Національного банку України (01601, м. Київ, ВУЛИЦЯ ІНСТИТУТСЬКА, будинок 9; код ЄДРПОУ 00032106)

до Приватного підприємства "Центр Електробезпеки" (04070, м. Київ, ВУЛИЦЯ ПОЧАЙНИНСЬКА, будинок 57/59, квартира 106 код ЄДРПОУ 36865774)

про стягнення штрафних санкцій в розмірі 248 287,83 грн.

Представники учасників справи:

без виклику.

ВСТАНОВИВ:

Національний банк України звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного підприємства "Центр Електробезпеки" про стягнення штрафних санкцій в розмірі 248 287,83 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач в порушення умов Договору №К-7907 від 11.07.2017 року із змінами згідно Додаткового договору №К-8008 від 21.08.2017 року не в повному обсязі надав відповідачу послуги передбачені умовами вищевказаних договорів, в зв'язку з чим позивач просить суд стягнути з відповідача 248 287,83 грн. штрафних санкцій.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.04.2018 року позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

08.05.2018 року через відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, розглянувши яку суд встановив, що недоліки позовної заяви, які зумовили залишення її без руху, позивачем усунено.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.05.2018 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; постановлено розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами; визначено відповідачу строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали.

29.05.2018 року через канцелярію суду представник відповідача подав заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та заяву про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 2 ст. 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з приписами ч. 4 та 5 ст. 50 ГПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Розглянувши клопотання відповідача про залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю КВІРІН , суд дійшов до висновку про його задоволення та залучення вказаної сторони в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на її права та обов'язки, з огляду на те, що ТОВ КВІРІН являється субпідрядником відповідача за договором №39/17 ТО на технічне обслуговування та забезпечення працездатності систем пожежної сигналізації, пожежогасіння, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об'єктах Національного банку України від 11.07.2017 року з виконання зобов'язань відповідача за Договором №К-7907 про надання послуг технічного обслуговування та забезпечення придатності систем пожежної сигналізації, пожежогасіння, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об'єктах Банку від 11.07.2017 року, а тому при розгляді даної справи будуть встановлені обставини виконання чи неналежного виконання відповідачем зобов'язань за договором №К-7907 від 11.07.2017 року частину з яких можливо виконувало ТОВ КВІРІН (як субпідрядних відповідача) за договором №39/17 ТО від 11.07.2017 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ГПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред'явити вимоги до сторони, така сторона зобов'язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи, обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред'явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред'явленого цією третьою особою до такої сторони (ч. 2 ст. 51 ГПК України).

Відповідно до ч. 3 ст. 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі . У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається (ч. 6 ст. 250 ГПК України).

З врахуванням вищевикладеного суд дійшов до висновку про доцільність розгляду даної справи в порядку загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст.12, 121, 177, 178, 181, 234, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України

ПОСТАНОВИВ:

1. Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження, зі стадії відкриття провадження у справі.

2. Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю КВІРІН (04211, м. Київ, ВУЛИЦЯ МАТЕ ЗАЛКИ, будинок 2/12, квартира 125; код ЄДРПОУ 23501650) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

3. Явка представників учасників справи у судове засідання є обов'язковою.

4. Підготовче засідання у справі призначити на 17.07.18 о 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 12 .

5. Зобов'язати позивача надати суду у підготовчому судовому засіданні:

- оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду);

- докази на підтвердження факту надсилання (опис вкладення в лист та фіскальний чек) на адресу третьої особи копії позовної заяви із доданими до неї документами.

6. Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Відповідачам надати суду докази направлення позивачу відзиву та заперечень.

Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України).

Звернути увагу відповідачів, що відповідно до ч. 4 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України якщо відзив не містить вказівки на незгоду відповідача з будь-якою із обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, відповідач позбавляється права заперечувати проти такої обставини під час розгляду справи по суті.

7. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив (відзиви) протягом 5 днів з дня з дня отримання відзиву (відзивів) на позов (якщо такий було подано). Позивачу надати суду докази направлення відповідачам відповіді на відзив (відзиви).

8. Зобов'язати відповідача надати суду у підготовчому судовому засіданні оригінали (для огляду) та належним чином завірені копії:

- Договору №39/17 ТО на технічне обслуговування та забезпечення працездатності систем пожежної сигналізації, пожежогасіння, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об'єктах Національного банку України від 11.07.2017 року

- Акти приймання-передачі виконаних робіт (послуг) за договором №39/17 ТО на технічне обслуговування та забезпечення працездатності систем пожежної сигналізації, пожежогасіння, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об'єктах Національного банку України від 11.07.2017 року.

9. Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали.

10. Зобов'язати третю особу надати суду у підготовчому судовому засіданні оригінали (для огляду) та належним чином завірені копії:

- Договору №39/17 ТО на технічне обслуговування та забезпечення працездатності систем пожежної сигналізації, пожежогасіння, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об'єктах Національного банку України від 11.07.2017 року

- Акти приймання-передачі виконаних робіт (послуг) за договором №39/17 ТО на технічне обслуговування та забезпечення працездатності систем пожежної сигналізації, пожежогасіння, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об'єктах Національного банку України від 11.07.2017 року.

11. Повідомити учасників справи, що додаткові письмові докази, висновки експертів, клопотання, заяви, пояснення можуть бути подані до суду у строк до 17.07.2018 року (включно).

12. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 ГПК України надати документи, що підтверджують повноваження представників учасників справи.

13. Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов'язки, передбачені ст. 46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 ГПК України).

14. Звернути увагу сторін, що збирання доказів у господарських справах не є обов'язком суду , крім випадків, встановлених ГПК України (ч. 1 ст. 14 ГПК України).

15. Запропонувати позивачу надати суду посилання на висновок щодо застосування відповідної норми права у подібних правовідносинах, викладений в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала законної сили 01.06.2018 року та оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Якименко

Дата складання (підписання) повного тексту рішення: 01.06.2018 року.

Дата ухвалення рішення01.06.2018
Оприлюднено01.06.2018
Номер документу74377002
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення штрафних санкцій в розмірі 248 287,83 грн

Судовий реєстр по справі —910/3536/18

Постанова від 20.05.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Постанова від 25.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 28.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Рішення від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 28.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 01.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 15.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 24.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні