Ухвала
від 07.06.2018 по справі 674/467/18
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Справа № 674/467/18

Провадження № 2/674/379/18

УХВАЛА

про призначення товарознавчої експертизи

07 червня 2018 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд

Хмельницької області

у складі: головуючої - судді: Артемчук В.М.

за участю :секретаря судового засідання Мудрицької Л.В.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м.Дунаївці клопотання представника відповідача про призначення товарознавчої експертизи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький , ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю Престиж -Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТОВ Еліт -Україна про розірвання договору та повернення грошових коштів (ціна позову 19580,66 грн.),

В С Т А Н О В И В:

30 березня 2018 року позивач, ОСОБА_1, звернувся до суду з позовом до ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький , ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю Престиж -Авто про розірвання договору та повернення грошових коштів ( ціна позову 19580,66 грн.).

03 квітня 2018 року ухвалою Дунаєвецького районного суду відкрито провадження по справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження і призначено підготовче засідання.

Ухвалою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 07.06.2018 року до участі у справі залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТОВ Еліт -Україна .

В підготовчому засіданні представник відповідача по довіреності ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький заявив клопотання про призначення товарознавчої експертизи на вирішення якої поставити наступні питання: 1 .Якими причинами зумовлений вихід з ладу компресор кондиціонера А VW К087 ? 2.Чи були дотриманні всі обов'язкові вимоги заводу виробника під час робіт ТОВ "Престиж Авто по встановленню компресора кондиціонера А VW К087 оформлений Актом № ПГН00001527 від 12.07.2017 р.? 3.Чи є зазначені недоліки вищезазначеного товару наслідком дефекту, що виникли при його виробництві? 4. Чи є недоліки вищезазначеного товару результатом порушення вимог виробника по встановленню такого товару? Проведення даної експертизи просив доручити Львівському науково-дослідному Інститутові судових експертиз. Проведення експертизи необхідно для встановлення причин несправності компресора.

В судовому засіданні позивач та представник позивача підтримали дане клопотання.

Суд, дослідивши матеріали справи, заслухавши клопотання представника відповідача та думку позивача і представника позивача, уважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 103 ч.1 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Оскільки у справі наявна сукупність таких умов, як для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань, тому суд призначає у справі судову товарознавчу експертизу.

Частинами 4,5 ст. 103 ЦПК України визначено, що питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз'яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта.

Згідно ст. 104 ч.1 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Згідно п.5 ч.1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Відповідно до п.9 ч.1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 5 частини першої статті 252 цього Кодексу, - на час проведення експертизи.

Зважаючи на те, що для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження в справі необхідно зупинити.

Керуючись ст.ст. 103, 104, 252, 253, 354, 355 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити клопотання представника відповідача про призначення експертизи.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький , ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю Престиж -Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТОВ Еліт -Україна про розірвання договору та повернення грошових коштів (ціна позову 19580,66 грн.) судово товарознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам Львівського науково-дослідного Інституту судових експертиз (79024, м. Львів, вул. Липинського, 54)

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити питання:

1. Якими причинами зумовлений вихід з ладу компресор кондиціонера А VW К087?

2.Чи були дотриманні всі обов'язкові вимоги заводу виробника під час робіт ТОВ "Престиж Авто по встановленню компресора кондиціонера А VW К087 оформлений Актом № ПГН00001527 від 12.07.2017 р.?

3.Чи є зазначені недоліки вищезазначеного товару наслідком дефекту, що виникли при його виробництві?

4. Чи є недоліки вищезазначеного товару результатом порушення вимог виробника по встановленню такого товару?

Для проведення експертизи надати експертам предмет дослідження: компресор кондиціонера А VW К087 та технічну документацію, яка зберігається у ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький .

Оплату експертизи покласти на відповідача ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький .

Копії ухвали для виконання направити в експертну установу та сторонам для відома.

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Хмельницької області через Дунаєвецький районний суд Хмельницької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:/підпис/

Вірно:

Суддя Дунаєвецького районного суду В.М. Артемчук

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення07.06.2018
Оприлюднено10.06.2018
Номер документу74566488
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —674/467/18

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 12.10.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 08.08.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 02.08.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні