Ухвала
від 15.02.2018 по справі 752/5537/17
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/5537/17

Провадження по справі № 1-кс/752/1329/18

У Х В А Л А

про проведення обшуку

15.02.2018 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора у кримінальному провадженні прокурора Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві внесене в рамках кримінального провадження № 32016100010000065, клопотання про дозвіл на обшук, подане в порядку глави 20 Кримінального процесуального кодексу України, -

в с т а н о в и в:

Прокурор Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні Печерського відділення №7 АТ «Райффайзен Банк Аваль» за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, у банківських сейфах (скриньках) орендованих ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та речей зокрема: реєстраційних документів, установчих документів, первинної фінансово-господарської документації, печаток ТОВ «Вестнорд», ТОВ «Вестнорд Груп», ТОВ «Вінші», ТОВ «Форденгруп ЛТД», ТОВ «Сагро-Буд», ТОВ «Агро Спектр», ТОВ «Інфоліхт», ТОВ «Брокер Хаус», ТОВ «Альфа Трейд Груп», ТОВ «БК Стоквіл», ТОВ "АРІЕС-МЕНЕДЖМЕНТ", ТОВ "БОРИСФЕН ОЛЬВІЯ", ТОВ "ДІМДЕКС", ТОВ "ЕКОГРОУ", ТОВ "ЄВРОТЕХНОТРЕЙД", ТОВ "ІШО", ТОВ "КОДЕРОН", ТОВ "КОМПАНІЯ МЕГАТРЕЙД СОЛЮШН", ТОВ "ЛАРКОМ ГРУП», ТОВ "ЛОРР ГРУП", ТОВ "МОНОЛІТБУДСЕРВІС ЦЕНТР", ТОВ "ПРОМТОРГ ЛІЗІНГ", ТОВ "ПТК "МАТЕРИК", ТОВ "САГРО-БУД", ТОВ "ТІРЕЛ ГРУП", ТОВ "ФОПП ГРУП", ТОВ "ФУЛТОН КАМ", ТОВ "ШАТЕЛЬ", ТОВ "БК"МОНОЛІТ ЦЕНТР", ТОВ "ЛІВАЙЗ ГРУП", ТОВ "ПРОМТРАНСТОРГ", ТОВ "СІМУЗАР", ТОВ "ЦЕНТР ТОРГ КОМПАНІ", ТОВ "АЛЬТАН-17", ТОВ "КУШНІР-М", ТОВ"ХІМТРЕЙДІНГ", ТОВ "АДВАНТ ЛТД", ТОВ "МСУ", ТОВ "ТАЙВЕЙ", ТОВ "ТЕХНОЛОГІЇ ФІНАНСІВ", ТОВ "ПРОМІНЬ ЕНЕРГО", ТОВ "ТРЕНД-1", ТОВ "ЛЕСТЕР ГРУП ЛТД", ТОВ "БРЕМЕН ГРУП", ТОВ "ДЕЛЬМАР ЛТД", ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 та інших підприємств з ознаками «фіктивності» та «транзитності», які використовувались за для вчинених кримінальних правопорушень, які можуть мати важливе доказове значення під час досудового розслідування.

В обґрунтування клопотання прокурором зазначено, що у процесуальному керівництві Київської місцевої прокуратури №1 перебувають матеріали досудового розслідування, внесені 06.06.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32016100010000065, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що в період 2016-2017 на території м. Києва та Київської області ряд осіб розробили та організували злочинний механізм, який полягає у формуванні штучного податкового кредиту з ПДВ та завищення валових витрат підприємств реального сектору економіки, відображення у податковій звітності безтоварних операцій з використанням підконтрольних підприємств.

Проведеними процесуальними заходами встановлено офісні та житлові приміщення осіб причетних до незаконної діяльності, їх транспортні засоби, а також схованки в яких зберігаються речі та документи, які мають доказове значення для досудового розслідування.

Одна із банківських установ, а саме Печерське відділення №7 АТ «Райффайзен Банк Аваль», яку відвідують особи причетні до протиправної діяльності, з метою зберігання у банківських сейфах (скриньках) товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів отриманих від незаконної діяльності, розташована за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, де зберігається речі та документи, які мають доказове значення для досудового розслідування.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за №114047465 від 14.02.2018 земельна ділянка з цільовим призначенням: для експлуатації та обслуговування адміністративного будинку, за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, на праві власності зареєстрована за ПАТ «Райффайзен банк Аваль».

Досудовим розслідуванням встановлено, що в Печерському відділенні №7 АТ «Райффайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, у банківських сейфах (скриньках) орендованих ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ) можуть знаходитись реєстраційні, установчі документи, первинна фінансово-господарська документація, печатки ТОВ «Вестнорд», ТОВ «Вестнорд Груп», ТОВ «Вінші», ТОВ «Форденгруп ЛТД», ТОВ «Сагро-Буд», ТОВ «Агро Спектр», ТОВ «Інфоліхт», ТОВ «Брокер Хаус», ТОВ «Альфа Трейд Груп», ТОВ «БК Стоквіл», ТОВ "АРІЕС-МЕНЕДЖМЕНТ", ТОВ "БОРИСФЕН ОЛЬВІЯ", ТОВ "ДІМДЕКС", ТОВ "ЕКОГРОУ", ТОВ "ЄВРОТЕХНОТРЕЙД", ТОВ "ІШО", ТОВ "КОДЕРОН", ТОВ "КОМПАНІЯ МЕГАТРЕЙД СОЛЮШН", ТОВ "ЛАРКОМ ГРУП», ТОВ "ЛОРР ГРУП", ТОВ "МОНОЛІТБУДСЕРВІС ЦЕНТР", ТОВ "ПРОМТОРГ ЛІЗІНГ", ТОВ "ПТК "МАТЕРИК", ТОВ "САГРО-БУД", ТОВ "ТІРЕЛ ГРУП", ТОВ "ФОПП ГРУП", ТОВ "ФУЛТОН КАМ", ТОВ "ШАТЕЛЬ", ТОВ "БК"МОНОЛІТ ЦЕНТР", ТОВ "ЛІВАЙЗ ГРУП", ТОВ "ПРОМТРАНСТОРГ", ТОВ "СІМУЗАР", ТОВ "ЦЕНТР ТОРГ КОМПАНІ", ТОВ "АЛЬТАН-17", ТОВ "КУШНІР-М", ТОВ"ХІМТРЕЙДІНГ", ТОВ "АДВАНТ ЛТД", ТОВ "МСУ", ТОВ "ТАЙВЕЙ", ТОВ "ТЕХНОЛОГІЇ ФІНАНСІВ", ТОВ "ПРОМІНЬ ЕНЕРГО", ТОВ "ТРЕНД-1", ТОВ "ЛЕСТЕР ГРУП ЛТД", ТОВ "БРЕМЕН ГРУП", ТОВ "ДЕЛЬМАР ЛТД", ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_15 , ФОП ОСОБА_16 , ФОП ОСОБА_17 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 та інших підприємств з ознаками «фіктивності» та «транзитності», які використовувались за для вчинених вказаних кримінальних правопорушень, які можуть мати важливе доказове значення під час досудового розслідування.

У судовому прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити з підстав викладених у клопотанні.

Вислухавши пояснення прокурора, який підтримав клопотання,, дослідивши матеріали клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Одночасно з цим, відповідно до ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Як вбачається з клопотання та наданих до нього матеріалів, є достатні та обґрунтовані підстави вважати, що в Печерському відділенні №7 АТ «Райффайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, у банківських сейфах (скриньках) орендованих ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ), можуть знаходитися відомості про обставини вчинення кримінальних правопорушень, предмети та речі зокрема: реєстраційні документи, установчі документи, первинні фінансово-господарські документи, печатки ТОВ «Вестнорд», ТОВ «Вестнорд Груп», ТОВ «Вінші», ТОВ «Форденгруп ЛТД», ТОВ «Сагро-Буд», ТОВ «Агро Спектр», ТОВ «Інфоліхт», ТОВ «Брокер Хаус», ТОВ «Альфа Трейд Груп», ТОВ «БК Стоквіл», ТОВ "АРІЕС-МЕНЕДЖМЕНТ", ТОВ "БОРИСФЕН ОЛЬВІЯ", ТОВ "ДІМДЕКС", ТОВ "ЕКОГРОУ", ТОВ "ЄВРОТЕХНОТРЕЙД", ТОВ "ІШО", ТОВ "КОДЕРОН", ТОВ "КОМПАНІЯ МЕГАТРЕЙД СОЛЮШН", ТОВ "ЛАРКОМ ГРУП», ТОВ "ЛОРР ГРУП", ТОВ "МОНОЛІТБУДСЕРВІС ЦЕНТР", ТОВ "ПРОМТОРГ ЛІЗІНГ", ТОВ "ПТК "МАТЕРИК", ТОВ "САГРО-БУД", ТОВ "ТІРЕЛ ГРУП", ТОВ "ФОПП ГРУП", ТОВ "ФУЛТОН КАМ", ТОВ "ШАТЕЛЬ", ТОВ "БК"МОНОЛІТ ЦЕНТР", ТОВ "ЛІВАЙЗ ГРУП", ТОВ "ПРОМТРАНСТОРГ", ТОВ "СІМУЗАР", ТОВ "ЦЕНТР ТОРГ КОМПАНІ", ТОВ "АЛЬТАН-17", ТОВ "КУШНІР-М", ТОВ"ХІМТРЕЙДІНГ", ТОВ "АДВАНТ ЛТД", ТОВ "МСУ", ТОВ "ТАЙВЕЙ", ТОВ "ТЕХНОЛОГІЇ ФІНАНСІВ", ТОВ "ПРОМІНЬ ЕНЕРГО", ТОВ "ТРЕНД-1", ТОВ "ЛЕСТЕР ГРУП ЛТД", ТОВ "БРЕМЕН ГРУП", ТОВ "ДЕЛЬМАР ЛТД", ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_15 , ФОП ОСОБА_16 , ФОП ОСОБА_17 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 та інших підприємств з ознаками «фіктивності», які використовувались за для вчинених вказаних кримінальних правопорушень, які можуть мати важливе доказове значення під час досудового розслідування.

Тобто, в ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №32016100010000065 зібрано достатні дані, що вказують на те, що виявлення та вилучення вказаних вище речей та документів, мають важливе значення для розслідування кримінального провадження знаходяться в Печерському відділенні №7 АТ «Райффайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, у банківських сейфах (скриньках) орендованих ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ).

На підставі, керуючись ст.ст. 110, 234, 235, 236 КПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих СУ ФР ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 у кримінальному провадженні № 32016100010000065 від 06.06.2016 року, та/або уповноваженим особам за дорученням прокурора, провести обшук в нежитловому приміщенні Печерського відділення №7 АТ «Райффайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 4А, а саме в банківських сейфах (скриньках) орендованих ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та речей зокрема: реєстраційних документів, установчих документів, первинних фінансово-господарських документів, печаток ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), ТОВ «Вестнорд Груп» (код 41097342), ТОВ «АЛЬТАН-17» (код 41114320), ТОВ «КУШНІР-М» (і.п.н. 33786522), ТОВ «ХІМТРЕЙДІНГ» (код 31867515), ТОВ «АДВАНТ ЛТД» (код 40717887), ТОВ «АСТОТ» (код 40993165), ТОВ «АСФОРТ» (код 41783568), ТОВ «ВОЛЗ ЮА» (код 40427457), ТОВ «МСУ» (код 39744158), ТОВ «ТАЙВЕЙ» (код 38611564), ТОВ «ТЕХНОЛОГІЇ ФІНАНСІВ» (код 34938185), ТОВ «ПРОМІНЬ ЕНЕРГО» (код 41174149), ТОВ «ТРЕНД-1» (код 41121186), ТОВ «ДЕЛЬМАР ЛТД» (код 40722200), ТОВ «МАРИКОН» (код 41145537), ТОВ «ЗЕРНО.УА» (код 38451064), ТОВ «АВС-ПРОДУКТ» (код 37064316), ТОВ «ЛАРІС ГРУП» (код 41037723), ФОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_8 (і.п.н. НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_9 (і.п.н. НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_10 (і.п.н. НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_8 ), ФОП ОСОБА_12 (і.п.н. НОМЕР_9 ), ФОП ОСОБА_25 (і.п.н. НОМЕР_10 ), ФОП ОСОБА_13 (і.п.н. НОМЕР_11 ) та інших підприємств з ознаками «фіктивності» та «транзитності», а саме: договорів, специфікацій до них, податкових накладних, накладних, рахунків - фактур, платіжних доручень, векселів, актів прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, листів, доручень, актів виконаних робіт, актів взаємозвірок, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно - транспортних накладних, сертифікатів якості та інших документів, що підтверджують фінансово-господарську діяльність та реєстрацію/перереєстрацію підприємств з ознаками фіктивності, документів які свідчать про протиправну діяльність злочинного угрупування, чорнових записів, «тіньова» бухгалтерія «конвертаційного центру» в паперовому вигляді та на електронних (магнітних, оптичних, цифрових) носіях, серверного обладнання, інших речей та документів, які можуть мати важливе доказове значення для досудового розслідування, переписку з членами злочинного угрупування за допомогою електронної пошти, та інших програмами для спілкування через мережу інтернет (Skype, Viber, Telegram, Signal, WhatsApp, та ін.), що містяться на комп`ютерах та електронних (оптичних, магнітних, цифрових) носіях, мобільних телефонах, які використовувалися для спілкування членами злочинного угрупування, комп`ютерної техніки та оргтехніки, яка використовувалася для підготовки документів по реєстрації та перереєстрації, фінансово господарської діяльності підприємств з ознаками фіктивності в тому числі встановленої системи «Клієнт-банк» для користування рахунками фізичних та юридичних осіб, банківських карток фізичних осіб, договорів оренди, договорів про банківське обслуговування, довіреностей на отримання готівкових коштів в установах банків, документів, що посвідчують осіб, які брали участь у реєстрації суб`єктів господарювання, бланків з відбитками печаток та інших фінансово-господарських документів по підприємствах з ознаками фіктивності, спеціальної техніки, яка використовувались за для вчинених вказаних кримінальних правопорушень, які можуть мати важливе доказове значення під час досудового розслідування.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.02.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74596028
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук, подане в порядку глави 20 Кримінального процесуального кодексу України

Судовий реєстр по справі —752/5537/17

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 15.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні