Ухвала
від 12.06.2018 по справі 193/801/18
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН193/801/18

Провадження №1-кс/193/192/18

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

У Х В А Л А

12 червня 2018 року смт.Софіївка

Слідчий суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши без фіксування технічними засобами згідно ст.107 ч.4 КПК України, клопотання слідчого ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення слідчої дії тимчасовий доступ до речей та документів, по кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040580000177 від 17.04.2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

До Софіївського районного суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Софіївського відділу Жовтоводської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про дозвіл на проведення слідчої дії тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040580000177 від 17.04.2018 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.121 КК України.

Слідчий обгрунтовує подане клопотання тим, що 17.04.2018 року до чергової частини Софіївського ВП надійшло повідомлення про те, що 17.04.2018 року до ІНФОРМАЦІЯ_1 було доставлено ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з місця мешкання за адресою: АДРЕСА_1 з тілесними ушкодженнями у вигляді ЗЧМТ, забій головного мозку, здавлення головного мозку справа напівкульовою субдуральною гематомою.

Згідно лікарської довідки від 17.04.2018 року потерпілому ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 спричинено тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, стиснення головного мозку правопівкульною субдуральною гематомою, забій головного мозку, забій м`яких тканин голови.

Зазначає, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості проведення досудового розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення, у кримінальному провадженні необхідно провести судово-медичну експертизу потерпілому ОСОБА_5 , а тому вбачається необхідність у тимчасовому доступі до документів, а саме до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який 17.04.2018 року каретою швидкої допомоги був доставлений до Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 »ДОР м. Кривий Ріг.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав на розгляд суду заяву, згідно якої подане клопотання підтримує в повному обсязі, просить розглянути клопотання без його участі в зв`язку із службовою зайнятістю без фіксування судового засідання звукозаписувальними засобами.

Прокурор надав на розгляд суду заяву, згідно якої не заперечує щодо розгляду вказаного клопотання без фіксування технічними засобами, клопотання про тимчасовий доступ до документів підтримує в повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ч.7 ст.163 КПК України - слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалось, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Дослідивши матеріали справи, та враховуючи, що отримані дані при витребуванні їх шляхом тимчасового доступу становлять охоронювану законом таємницю, вони можливо, будуть використані як докази для встановлення істини по справі та іншим способом встановити всі обставини спричинення потерпілому тілесних ушкоджень неможливо, вказані докази перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за можливе клопотання задовільнити в повному обсязі.

З врахуванням викладених обставин, керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Софіївського відділу Жовтоводської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про дозвіл на проведення слідчої дії тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040580000177 від 17.04.2018 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.121 КК України - задовольнити в повному обсязі.

Зобов`язати головного лікаря Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », надати слідчому Софіївського ВП ЖВП 1 УІ Н І в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , заступнику начальника СВ Софіївського ВГІ ЖВП ГУІШ в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ Софіївського ВП ЖВП ГУНИ в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, а саме: з 12 червня 2018 року по 12 липня 2018 року.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ч.1 ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу74638799
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —193/801/18

Ухвала від 22.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Іванова А. П.

Ухвала від 22.06.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 22.06.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 13.06.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні