Ухвала
від 13.06.2018 по справі 755/12157/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/12157/17

1кс/755/3196/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"13" червня 2018 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Державної податкової інспекції у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017100040000032 від 06 червня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

в с т а н о в и в:

начальник другоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньДержавної податковоїінспекції уДніпровському районіГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 ,за погодженнямз прокуроромКиївської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_4 ,звернувся досуду зклопотанням протимчасовий доступдо речейі документів, а саме по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 .

Мотивуючи клопотання, слідчий посилається на те, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) в період із 01 січня 2013 року по 31 жовтня 2016 року, порушивши вимоги ПК України, незаконно занизили податок на прибуток підприємства у сумі 2789 239 грн, а також податок на додану вартість на суму 3439029 грн, що підтверджується, в тому числі, висновками акту № 12/26-15-14-07-01/38637551 від 07 лютого 2017 року «Про результати документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період із 01 січня 2013 року по 31 жовтня 2016 року», а також відповідними податковими повідомленнями-рішеннями, прийнятими контролюючим органом за результатами проведення перевірки.

Загальна сума збитків з податку на прибуток та податку на додану вартість, завданих діями службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » бюджету держави складає 6228268 грн.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження 32017100040000032 від 06 червня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування клопотання, слідчий посилається на те, що відомості щодо руху грошових коштів по рахункам, суб`єктів підприємницької діяльності (контрагентів) та інші відомості, зазначені в документах, можуть бути використані як докази, у зв`язку з тим, що вказують на факти та обставини, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання для розгляду даного клопотання не з`явився, їх неявка, відповідно до положень ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, слідчий суддя дійшов такого висновку.

У випадку необхідності отримання відомостей, які можуть становити банківську таємницю, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, містить охоронювану законом таємницю, сторона кримінального провадження в порядку, передбаченому главою 15 КПК України, має право згідно з положеннями ст. 160 КПК України звернутись до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходяться у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати як доказ відомості, що містяться у ній і відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати у розпорядження (забезпечити) начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Державної податкової інспекції у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 право тимчасового доступу до речей і документів Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , за № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 , зокрема, справи по юридичному оформленню рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 , документації, що свідчить про звернення для відкриття і закриття рахунків, в тому числі договору про розрахунково-касове обслуговування, карток із зразками підписів посадових осіб і відбитку печатки підприємства, копій документів, що засвідчують посадових осіб підприємства, договору на розрахункове обслуговування з використанням системи «Клієнт-Банк», актів встановлення програмного комплексу «Клієнт-Банк», а також документів по його технічному обслуговуванню;

документів (реєстр, штафель або виписки) щодо руху грошових коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 у період із дат відкриття по 12 червня 2018 року (з вказівкою призначення платежів, найменування відправника/одержувача, код ЄДРПОУ відправника/одержувача, рахунків і реквізитів відправника і одержувача, номера і дати документа, дебету і кредиту, залишку на кінець операційного дня) на паперовому і електронному носіях інформації;

довіреності від службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які уповноважують фізичних або юридичних осіб на здійснення операцій з грошовими коштами, що знаходились на рахунках № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 , які мали юридичну силу в період із дат відкриття рахунків по 12 червня 2018 року;

платіжних доручень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на списання грошових коштів з рахунків № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 у період із дат відкриття по 12 червня 2018 року;

документів (касові ордери, грошові чеки та інші) у яких відображені підстави і операції по переказу грошових коштів з рахунків, а також подальшому їх зняттю і отриманню у касі вказаної банківської установи за період із дат відкриття рахунків по 12 червня 2018 року;

інформації про користування підприємством системою «клієнт-банк» для перевірки стану рахунків і перерахування грошових коштів з рахунків (протоколи обміну інформацією, LOG-файли) за період з моменту відкриття рахунків по 12 червня 2018 року, з вказівкою IP-адрес комп`ютерів, із яких відбувалося з`єднання з системою, з вилученням належним чином завірених копій даних документів.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу74682408
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/12157/17

Ухвала від 27.01.2022

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 03.08.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 13.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 09.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 30.10.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.09.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.09.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні