Ухвала
від 22.06.2018 по справі 810/3948/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 810/3948/17

УХВАЛА

22 червня 2018 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Губська О.А., перевіривши апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергоресурс" до Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, про скасування рішення,

В С Т А Н О В И В

Позивач звернувся до суду з позовом до Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про скасування податкове повідомлення-рішення №0017951208 від 31.07.2017.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року позов задоволено.

Не погодившись з таким рішенням відповідач подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 18 травня 2018 року апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року повернуто особі, яка її подала, в зв'язку з тим, що додана до апеляційної скарги копія довіреності не є документом, що посвідчує повноваження ОСОБА_1 на підписання апеляційної скарги, оскільки не засвідчена у визначеному законом порядку.

15 червня 2018 року відповідач повторно звернувся до Київського апеляційного адміністративного суду із апеляційною скаргою.

Зазначена апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч.3 ст.298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку. Відповідно до п.4 ч. 1 ст. 299 КАС України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження, якщо скаржником у строк , визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційного оскарження визнані судом неповажними.

Згідно з ч.1 ст.295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 195 КАС України учасник справи, якому повне рішення не було вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення було прийнято 06 квітня 2018 року. Водночас, апеляційна скарга позивачем подана лише 15 червня 2018 року, тобто з порушенням встановленого процесуальним законом строку для її подачі.

Разом із апеляційною скаргою Головне управління Державної фіскальної служби у Київській області подало до суду клопотання про поновлення строків на апеляційне оскарження.

Клопотання вмотивоване тим, що відповідач вперше звернувся з апеляційною скаргою у межах строків, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, однак скаргу було повернуто у зв'язку з тим, що додана до апеляційної скарги копія довіреності не засвідчена у визначеному законом порядку.

Посилаючись на те, що на момент повторної подачі апеляційної скарги, апелянт виправив недоліки апеляційної скарги, а саме додав до апеляційної скарги копію довіреності засвідчену у визначеному законом порядку, скаржник просив поновити строк на апеляційне оскарження.

Однак, такі доводи апелянта не можуть бути прийняті до уваги судом апеляційної інстанції, оскільки, вперше апеляційну скаргу Київським апеляційним адміністративним судом повернуто Головному управлінню ДФС у Київській області 18 травня 2018 року , тоді як з апеляційною скаргою відповідач повторно звернувся майже через місяць, а саме лише 15 червня 2018 року , тобто із пропущенням встановленого строку на апеляційне оскарження.

Скаржником не надано будь-яких доказів на підтвердження того, що він з поважних причин протягом майже місяця, з моменту повернення апеляційної скарги, не подавав апеляційну скаргу.

За таких обставин відсутні підстави для визнання поважними, наведених Головним управлінням ДФС у Київській області, причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення Київського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року .

Оскільки апеляційна скарга подана до Київського апеляційного адміністративного суду з пропуском 30-ти денного строку на апеляційне оскарження, та апелянт не надає жодних доказів, які підтверджували б поважність пропуску строку для подачі апеляційної скарги та тривалого зволікання із зверненням з апеляційного скаргою, це є перешкодою в прийнятті апеляційної скарги Головного управління ДФС у Київській області до провадження суду апеляційної інстанції, то у відповідності до ч. 3 ст. 298 КАС України апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, а апелянту необхідно надати строк для усунення недоліків, а саме: вказати поважні підстави пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, а саме поважні причини тривалого зволікання із зверненням з апеляційного скаргою з моменту повернення апеляційної скарги ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 18 травня 2018 року .

Керуючись статтями 298, 299 КАС суддя, -

У Х В А Л И В

Визнати наведені Головним управлінням ДФС у Київській області підстави пропуску строку на апеляційне оскарження рішення Київського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року неповажними.

Апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергоресурс" до Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, про скасування рішення - залишити без руху.

Надати скаржникові строк на усунення недоліків протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали.

У разі неусунення недоліків у вищезазначений строк, до апеляційної скарги будуть застосовані наслідки, визначені п. 4 ч. 1 ст. 299 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Губська

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено24.06.2018
Номер документу74879985
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/3948/17

Постанова від 20.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 06.09.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 26.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 22.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська О.А.

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Парінов А.Б.

Рішення від 06.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні