Ухвала
від 15.06.2018 по справі 752/12116/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/12116/18

Провадження №: 1-кс/752/4889/18

У Х В А Л А

Іменем України

15.06.2018 року слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, внесене в рамках кримінального провадження № 42017100000001514, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 про арешт майна, -

встановив:

слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням, в якому просить накласти арешт на банківський рахунок за № НОМЕР_1 (за кодом валюти 980 - українська гривня, 840 - долар США, 978 євро, 643 російський рубль) ТОВ «ЛІВІН» (код ЄДРПОУ 38717123), який відкритий в АТ «УкрСиббанк» (МФО 351005). Зупинити та заборонити здійснювати всі видаткові операції по вищезазначеному рахунку з можливістю зарахування грошових коштів на даний рахунок, окрім операцій по виплаті заробітної плати працівникам, сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, які формують дохідну частину бюджету України. Зобов`язати службових осіб банківської установи, після пред`явлення їм ухвали суду, кошти на зазначеному рахунку заарештувати негайно та зробити відмітку в ухвалі суду із зазначенням дати та часу її надання в банківську установу, а також дати і часу її виконання й суми арештованих коштів. Зобов`язати службових осіб вказаної банківської установи направляти виписки (довідки) із зазначенням даних про зміну суми грошових коштів на вищезазначеному рахунку із зазначенням суми залишку, дати і часу зміни до слідчого СУ ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 за адресою місто Київ, вулиця Володимирська, 15, каб. 205.

Слідчий надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просив клопотання задовольнити з викладених підстав.

Також, слідчий просить відповідно ч. 2 ст. 172 КПК України, з метою забезпечення арешту майна, розглянути дане клопотання без повідомлення осіб, на рахунку яких знаходяться грошові кошти та співробітників банківської установи.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Вивчивши клопотання, матеріали надані слідчому судді, прихожу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що слідчою групою слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017100000001514від 04.12.2017, за фактом розкрадання бюджетних коштів під час здійснення закупівель медичного обладнання з порушенням процедури закупівель за завищеними цінами, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Керуюча компанія» Ксенко», ТОВ «Ксенко», Київська філія ТОВ «Ксенко», ТОВ «Лівін», ТОВ «Стоунфорд Груп», ТОВ «Авідан», ТОВ «Нова Медична Група», ТОВ «Радуніт», ТОВ «Асека» та інших суб`єктів господарської діяльності вчиняють протиправні дії, які полягають у поставлянні лікувально-профілактичним закладам України медичну техніку за штучно завищеними цінами, перебуваючи у змові із службовими особами «Хмельницька обласна дитяча лікарня», КНП «Перша Черкаська міська лікарня ЧМР», Департамент охорони здоров`я Кіровоградської ОДА, КЗ «Кіровоградська обласна лікарня», КЗ «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер», за узгодженим антиконкурентним характером дій, застосовуючи дискримінаційні умови в тендерній документації щодо інших учасників під час проведення процедур державних закупівель.

Службові особи «Хмельницька обласна дитяча лікарня», КНП «Перша Черкаська міська лікарня ЧМР», Департамент охорони здоров`я Кіровоградської ОДА, КЗ «Кіровоградська обласна лікарня» та інших медичних закладів забезпечують перемогу ТОВ «Керуюча компанія» Ксенко», ТОВ «Ксенко», Київська філія ТОВ «Ксенко», ТОВ «Лівін» , ТОВ «Стоунфорд Груп», ТОВ «Авідан», ТОВ «Нова Медична Група», ТОВ «Радуніт», ТОВ «Асека».

Так, встановлено, що закупівля медичного обладнання у певного суб`єкта господарської діяльності учасниками організованої злочинної групи планувалася задовго до проведення торгів. Для цього, конкурсним комітетом у змові із представником суб`єкту господарювання, розроблено спеціальні медико-технічні вимоги до устаткування з розрахунком на те, що таким вимогам буде відповідати лише певне устаткування, яке буде постачатися конкретним суб`єктом господарської діяльності. Та у подальшому до участі у торгах допущені лише певні суб`єкти господарювання, якими запропоновано обладнання за завищеною ціною.

Дії вищевказаних осіб, які входять до складу організованої групи, спричиняють тяжкі наслідки державному бюджету, тобто вчиняють злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 КК України.

У зв`язку з вищевикладеним, з метою розкриття злочину, відшкодування завданих злочином збитків та можливої конфіскації майна, виникла необхідність у накладенні арешту на банківський рахунок за № НОМЕР_1 (за кодом валюти 980 - українська гривня, 840 - долар США, 978 євро, 643 російський рубль), який відкритий в АТ «УкрСиббанк» (МФО 351005), та належить ТОВ «ЛІВІН» (код ЄДРПОУ 38717123).

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України, одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч.10 ст.170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

У порядку ч. 2 ст. 172 КПК України клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна. Також ураховуючи, що в разі повідомлення працівникам АТ «УкрСиббанк» (МФО 351005) про розгляд даного клопотання, останні можуть утаємничити чи змінити відомості, які необхідні органу досудового розслідування з метою забезпечення арешту майна, в зв`язку з цим наявні підстави, передбачені ч. 2 ст. 172 КПК України для розгляду даного клопотання без повідомлення вказаним власникам майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Метою арешту майна є забезпечення кримінального провадження, забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні, забезпечення конфіскації або спеціальної конфіскації.

Беручи до уваги наведене, слідчий суддя приходить висновку, що слідчим в клопотанні доведено, що з метою збереження доказів у кримінальному провадженні, уникнення та попередження розтрати грошових коштів, що знаходяться на банківському рахунку даного товариствата можливої конфіскації майна виникла необхідність у накладенні арешту, у зв`язку з чим клопотання про арешт майна підлягає задоволенню.

На підстав викладеного, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 170-173, 175 Кримінального процесуального кодексу України,-

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на банківський рахунок за № НОМЕР_1 (за кодом валюти 980 - українська гривня, 840 - долар США, 978 євро, 643 російський рубль) ТОВ «ЛІВІН» (код ЄДРПОУ 38717123), який відкритий в АТ «УкрСиббанк» (МФО 351005).

Зупинити та заборонити здійснювати всі видаткові операції по вищезазначеному рахунку з можливістю зарахування грошових коштів на даний рахунок, окрім операцій по виплаті заробітної плати працівникам, сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, які формують дохідну частину бюджету України.

Зобов`язати службових осіб банківської установи, після пред`явлення їм ухвали суду, кошти на зазначеному рахунку заарештувати негайно та зробити відмітку в ухвалі суду із зазначенням дати та часу її надання в банківську установу, а також дати і часу її виконання й суми арештованих коштів. Зобов`язати службових осіб вказаної банківської установи направляти виписки (довідки) із зазначенням даних про зміну суми грошових коштів на вищезазначеному рахунку із зазначенням суми залишку, дати і часу зміни до слідчого СУ ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 за адресою м. Київ, вул. Володимирська, 15, каб. 205.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду міста Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення15.06.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/12116/18

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Паленик Ігор Григорович

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 14.11.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Присяжнюк Олег Богданович

Постанова від 05.09.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 05.09.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 31.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Присяжнюк Олег Богданович

Ухвала від 11.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Паленик Ігор Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні