Ухвала
від 18.04.2018 по справі 691/397/18
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 691/397/18

провадження № 1-кс/691/94/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про накладенняарешту намайно

18 квітня 2018 рокум. Городище

Слідчий суддя Городищенського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

розглянувши, у судовому засіданні в залі суду в м. Городище Черкаської області, клопотання про накладення арешту на майно, в рамках кримінального провадження №12018250110000159 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 квітня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

до слідчого судді надійшло клопотання про накладення арешту на майно, а саме, транспортні засоби, які перебувають у володінні ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», з тих підстав, що 10 квітня 2018 року, о 07:34 год., до Городищенського відділення поліції надійшло повідомлення від ОСОБА_3 , 1964 року народження, про те, що на територію ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», яке розташоване за адресою: Городищенський район, с. Орловець, вул. Цвітківська 44, приїхала група невідомих людей на мікроавтобусах, які намагаються заволодіти майном товариства та надають підроблені документи, що підтверджують їх право власності на вказане майно.

По даному факту інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018250110000159 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.206-2 КК України, що в подальшому перекваліфіковано на ч.3 ст.206-2 КК України, та розпочато досудове розслідування.

В ході проведення досудового розслідування слідства встановлено, що 6 квітня 2018 року, у точно не встановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_4 , за попередньою змовою групою осіб із невстановленими особами, з метою протиправного заволодіння майновим комплексом підприємства ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», юридична адреса: м. Сміла, вул. О. Олійник 6, фактична адреса: Черкаська область, Городищенський район, с. Орловець, вул. Цвітківська 44, з використанням підроблених установчих документів товариства, а саме, зборів акціонерів, як містять недостовірні дані, шляхом подачі їх державному реєстратору в м. Черкаси внесено зміни до відомостей про юридичну особу, засновника та керівника вказаного товариства у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та, таким чином, вчинено протиправне заволодіння, тобто незаконне юридичне набуття права власності на майновий комплекс ТОВ «Черкаси Дніпро Агро» розташований за адресою: Черкаська область. Городищенський район с. Орловець, вул. Цвітківська 44, внаслідок чого заподіяно велику шкоду.

ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України, як протиправне заволодіння майном підприємства, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів вчинене за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло велику шкоду.

В ході проведення досудового слідства встановлено, що з 10 січня 2014 року директором ТОВ «Черкаси Дніпро Агро» призначений ОСОБА_3 , а засновником даного товариства являється ОСОБА_5 .. Товариству належить ряд транспортних засобів, які розташовані за адресою: Черкаська область, Городищенський район, с. Орловець, вул. Цвітківська, 44 та 46.

У зв`язку з цим, слідчий Городищенського ВП Смілянського відділу ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_6 просить вирішити питання про накладення арешту на транспортні засоби ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», з метою уникнення його відчуження та реалізації на користь третіх осіб.

На 18.04.2018 року до судового засідання, на розгляд клопотання про накладення арешту на майно, сторони не з`явилися, клопотали про розгляд за їх відсутності. Слідчий Городищенського ВП Смілянського відділу ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_6 надав матеріали кримінального провадження, додаткові матеріали на підтвердження реєстрації за ТОВ «Черкаси-Дніпро АГРО» транспортних засобів, для вивчення, врахування при прийнятті рішення, та просив задовольнити. Директор ТОВ «Черкаси Дніпро Агро» ОСОБА_3 не заперечує щодо накладення арешту. Прокурор клопотання підтримує.

Розгляд клопотання про накладення арешту на майно, здійснюється, з урахуванням положень ч.4 ст.107, ч.1 ст.172 КПК України, за відсутності осіб, які беруть участь у судовому провадженні, з урахуванням пояснень, що надані в судовому засіданні 16.04.2018 року щодо заявленого клопотання про накладення арешту на транспортні засоби.

Вивчивши доводи клопотання, врахувавши думку слідчого, прокурора, директора ТОВ «Черкаси Дніпро Агро» ОСОБА_3 , та дослідивши матеріали провадження, додані до клопотання, матеріали кримінального провадження №12018250110000159 від 10 квітня 2018 року, приходжу до такого.

За нормами ст.131, ч.1 ст.170 КПК України, засобом забезпечення кримінального провадження є арешт майна, який полягає у тимчасовому позбавленні за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Відповідно до ч.1 ст.171 КПК України, з клопотанням про арешт майна до слідчого суді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором.

Клопотання про арешт майна відповідає вимогам ст.171 КПК України.

10 квітня 2018 року розпочато досудове розслідування кримінального провадження №12018250110000159, за повідомленням директора ТОВ «Черкаси Дніпро Агро» ОСОБА_3 про те, що на територію ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», яке розташоване за адресою: Городищенський район, с. Орловець, вул. Цвітківська 44, приїхала група невідомих людей на мікроавтобусах, які намагаються заволодіти майном товариства та надають підроблені документи, що підтверджують їх право власності на вказане майно.

В ході досудового розслідування проведено ряд слідчий дій на з`ясування обставин вчиненого, попередня правова кваліфікація ч.3 ст.206-2 КК України, в тому числі, витребувано інформацію про наявні транспортні засоби, які зареєстровані на ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», документи на підтвердження права власності на них.

10.04.2018 року допитано потерпілого ОСОБА_3 , директора ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», який дав покази, що на даній посаді працює на протязі останніх чотирьох років, фактично з часу заснування. Засновником товариства являється ОСОБА_5 . 10 квітня 2018 року близько 7 години, коли знаходився вдома, на мобільний телефон зателефонував охоронець товариства та повідомив, що на територію товариства приїхали невідомі особи, які самовільно проникли на територію бригади та току, при цьому блокувавши входи до них, тобто незаконно захопили товариство, тим самим зупинивши його роботу. Коли приїхав туди, то особисто побачив групу невідомих йому осіб, в кількості близько ста чоловік, які заблокували входи на територію товариства. Серед даних осіб знаходився чоловік на прізвище ОСОБА_7 , якого знає в обличчя, та який пред`являв документи про те, що нібито він вже являється директором товариства, що явно являлося фікцією. Про звичайне «рейдерське» захоплення товариства повідомлено до поліції.

Проведено допити інших осіб, що підтвердили покази потерпілого.

11.04.2018 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України.

За нормами ч.11 ст.170 КПК України, заборона на використання майна, а також заборона розпоряджатися таким майном можуть бути застосовані лише у випадках, коли їх незастосування може призвести до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна. Та, завданням арешту майна, за нормами ч.2 ст.170 КПК України, є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, псування, передачі, відчуження.

При вирішенні питання про арешт майна, за нормами ч.2 ст.173 КПК України, слідчий суддя, повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні, якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому п.1 ч.2 ст.170 КПК України, 3) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених п.3, п.4 ч.2 ст.170 КПК України, 3-1) можливість спеціальної конфіскації (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому п.2 ч.2 ст.170 КПК України), 4) розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому п.4 ч.2 ст.170 КПК України, 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження, 6) наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

На підтвердження клопотання надано: Витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань; постанову про доручення розслідування кримінального провадження №12018250110000159 від 10.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України; протокол допиту потерпілого ОСОБА_5 від 10.04.2018 року; повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення від 11.04.2018 року; перелік наявності транспортних засобів, які зареєстровані на ТОВ «Черкаси-Дніпро Агро»; відомості з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ); наказ №2 від 10.01.2014 року про призначення директора ТОВ «Черкаси-Дніпро Агро», та документацію на транспортні засоби, які перебувають у володінні ТОВ «Черкаси Дніпро Агро» (свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, про реєстрацію машини, за переліком; видаткові накладні, акти приймання передачі техніки, за переліком).

Оцінюючи обставини, що встановлені, завдання арешту майна, як виду заходу забезпечення кримінального провадження, наслідки, які матиме накладення арешту на майно, з метою не відчуження майна до прийняття кінцевого рішення по кримінальному провадженню № 12018250110000159 від 10 квітня 2018 року, а також запобігання спробам незаконного вчинення будь-яких дій щодо реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, приходжу до висновку, що слідчим доведено необхідність накладення арешту на рухоме майно, так як в іншому випадку є загроза його незаконній передачі, використанні.

Керуючись ст. ст. 7, 131, 132, 169, 170-173, ч.3 ст.392, ст. 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

клопотання задовольнити, в рамках кримінального провадження №12018250110000159 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 квітня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України, накласти арешт на транспортні засоби, які перебувають у володінні ТОВ «Черкаси Дніпро Агро»:

№Найменування ТЗ, модель та маркаВиробникДержавний номерзаводський номер/ інв. номеррік випуску / рік вводу в експлуатаціютехнічний станномер та дата техпаспорту або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу1Трактор Case IH PUMA 210Case IH, США33971САZGBH50357 / 104001612016/ 2016добрийEE № 040169/ 03.11.2016р.2Трактор Case IH PUMA 210Case IH, США33972САZGBH50389/ 104001622016/ 2016добрийEE № 040170/ 10.11.2016р.3Обприскувач CASE IH SPX3330Case IH, США66953ААYGT043I052016/ 2016добрийEE № 045773/ 08.12.2016р.4Зернозбиральний комбайн CASE, IH 2388Case IH, США32802САJJC01976151998/ 1998добрийІС № 052370 / 11.11.2015р.5Трактор колісний CASE IH PUMA 210Австрія66627ААZGBH527172016/ 2016добрийЕЕ№ 041655 / 26.10.2016р.6Трактор колісний CASE IH PUMA 210Австрія66628ААZGBH523272016/ 2016добрийEE №041656/ 26.10.2016р.7Трактор колісний XT3 -17221 - 21Україна35218СА55592014/ 2014добрийEE № 092690 / 11.09.2017р.8Трактор колісний XT3 -17221 - 21Україна35220СА53842014 / 2014добрийEE № 092692 / 11.09.2017р.9Трактор колісний XT3 -17221 - 21Україна35217СА61462015/ 2014добрийEE № 092689 / 11.09.2017р.10Трактор колісний XT3 -17221 -21Україна35219СА61382015/ 2014добрийEE№ 092691 / 11.09.2017р.11Трактор колісний Беларус - 82,1Беларусь32947СА820071802016/ 2016добрийEE№015291 / 07.04.2016р.12Трактор колісний Беларус - 82,1Беларусь32949СА820071772016/ 2016добрийEE № 015293 / 07.04.2016р.13Трактор колісний Беларус - 82,1Беларусь32948СА820071762016/ 2016добрийEE №015292/ 07.04.2016р.14Трактор колісний Беларус - 82,1Беларусь32950СА820071822016/ 2016добрийEE № 015294 / 07.04.2016р.15Сівалка пневматична RAPID 400 С?б/нRD000169662016/ 2016добрийEE №040171 / 15.06.2016р.16Трактор колісний Т-150К-09Україна34180СА4604852016/ 2016добрийEE №049216/ 26.12.2016р.17МАЗ 64229 - 0322РосіяСА3262АТ 1995/ 1995добрийСХТ 419686/ 22.09.2015р.18ЗІЛ 431412РосіяСА4769ВА 1992 / 1992добрийСХТ 419689/ 22.09.2015р.19КРАЗ 6130 С4УкраїнаCA4877AX 2003/ 2003добрийСХТ 419687/ 22.09.2015р.20ЗІЛ 133ГЯРосіяСА7142АМ 1992 / 1992добрийСХТ 419688 / 22.09.2015р.21Комбайн зернозбиральний CASE IH AXIAL-FLOW 6140США66515ААYGG0I42762016 / 2016добрийEE №04152022ОДАЗ 9370 (загальний напівпричіп)УкраїнаCA4318XT 1990/ 1990добрийСХТ 419685 / 22.09.2015р.23MEGA MNW СА5505ХО 2007/ 2007добрийСХМ 925358 /18.10.2017р.24ГАЗРосіяСА1766АР 1993/ 1993добрийСХТ 419683/ 22.09.2017р25Автомобіль BMW F15x5x25d CA0044COWBALS010500V489182017/ 2017відміннийСХМ 70992926Автомобіль MAZDA New CX-5 2.5 I. 6АТ 4WS Premium SR СА7889СВ JMZKEEWLA00649101/2018відмінний 27Автомобіль ЗАЗ Sens SX 1.3 4dr МТ СА0038СОY6DTF698KH3396I52017/ 2017відміннийСХМ 71004228Автомобіль ЗАЗ Sens SX 1.3 4dr МТ СА0039СОY6DTF698KH3396672017/ 2017відміннийСХМ 70993329Автомобіль ЗАЗ Sens SX 1.3 4dr МТ СА7254ВХY6DTF698KG033885I2015/ 2017відміннийСХО 93837630Жниварка для збирання кукурудзи NARDI MAIZESTORM добрий 31Зернова жниварка CASE IH модель 3020 25 добрий 32Жниварка для збирання кукурудзи Franco Fabril SF 1270FVO добрий 33Сівалка Franco fabril SF1270 добрий 34Сівалка Franco fabril SF1270 добрий 35Жниварка для збирання соняшника FrancoFabril SFI470 добрий

Зобов`язати Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та Регіональний сервісний центр МВС в Черкаській області внести відповідні відомості про арешт зазначеного майна до Єдиного реєстру для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів та Єдиного державного реєстру МВС, відповідно, та не вчиняти будь-які дії (щодо реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку вказаного майна) до зняття арешту в установленому законом порядку.

Копію ухвали направити слідчому Городищенського ВП Смілянського відділу ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_6 , прокурору Городищенського відділу Смілянської місцевої прокуратури, ТОВ «Черкаси Дніпро Агро», Головному управлінню Держпродспоживслужби в Черкаській області та Регіональному сервісному центру МВС в Черкаській області.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого Городищенського ВП Смілянського відділу ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_6 ..

Ухвала підлягає негайному виконанню, та може бути оскаржена до апеляційного суду Черкаської області протягом п`яти днів з дня її оголошення/отримання, шляхом подачі апеляційної скарги.

Арешт майна може бути скасований в порядку ст.174 КПК України за клопотанням власника майна, що не був присутнім під час судового розгляду.

Повний текст ухвали виготовлений 23 квітня 2018 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.04.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75013789
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно, в рамках кримінального провадження №12018250110000159 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 квітня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України

Судовий реєстр по справі —691/397/18

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 30.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Соломка І. А.

Ухвала від 30.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Соломка І. А.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 25.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 25.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні