Ухвала
від 06.06.2018 по справі 564/376/17
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/376/17

06 червня 2018 року

Костопільський районний суд Рівненської області в складі:

головуюча суддя Грипіч Л. А.

з участю секретаря Федас І. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Костопіль цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16 до Приватного сільськогосподарського підприємства "Прогрес", ОСОБА_17, комунального підприємства "Сарненське бюро технічної інвентаризації" Сарненської районної ради, Фермерського господарства "Малинове сяйво", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Фермерське господарство "П'ятигірське" про визнання недійсним свідоцтва про право власності на майновий пай члена КСП та відновлення становища, яке існувало до порушення права власності на майно,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Костопільського районного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16 до ПСГП "Прогрес", ОСОБА_17, КП "Сарненське бюро технічної інвентаризації" Сарненської районної ради, ФГ "Малинове сяйво", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ФГ "П'ятигірське" про визнання недійсним свідоцтва про право власності на майновий пай члена КСП та відновлення становища, яке існувало до порушення права власності на майно.

Представник позивача адвокат ОСОБА_18 в судовому засіданні подав письмове клопотання, у порядку ст.103 ЦПК України, про призначення почеркознавчої експертизи, покликаючись на те, що відповідно до відповіді на адвокатський запит, Дюксинська сільська рада повідомила, що сертифікат на право власності на майновий пай члена КСП серії РВ №651, що підписаний від імені голови Дюксинської сільської ради ОСОБА_19, не видавався. Для встановлення належності підпису особі необхідні знання експерта .

Оскільки для встановлення дійсних обставин справи необхідне застосування спеціальних знань, то є підстави для призначення судової експертизи. Проведення почеркознавчої експертизи просить доручити експертам Рівненського науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС України .

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України, якщо для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неиожливо, суд призначає експертизу .

Суд вважає за необхідне задовольнити дане клопотання та призначити почеркознавчу експертизу, так як для з'ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання.

Оскільки для проведення зазначеної судової експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.103, 104, п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити по справі за позовом ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16 до Приватного сільськогосподарського підприємства "Прогрес", ОСОБА_17, комунального підприємства "Сарненське бюро технічної інвентаризації" Сарненської районної ради, Фермерського господарства "Малинове сяйво", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Фермерське господарство "П'ятигірське" про визнання недійсним свідоцтва про право власності на майновий пай члена КСП та відновлення становища, яке існувало до порушення права власності на майно, судову почеркознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

- чи належить підпис виписаний в свідоцтві на право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства серії РВ №651 виданого 27 січня 2006 року Дюксинською сільською радою на ім'я ОСОБА_20, ОСОБА_19 чи іншій особі?

Для проведення судової почеркознавчої експертизи витребувати від директора ПСГП "Прогрес" ОСОБА_20 оригінал майнового сертифікату - Свідоцтво на право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства серії РВ №651 виданого 27 січня 2006 року Дюксинською сільською радою на ім'я ОСОБА_20.

Проведення судової почеркознавчої експертизи доручити Рівненському науково-дослідному експертному криміналістичному центру МВС України за адресою 33000 м.Рівне вул.Гагаріна, 39, попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1, роз'яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі..

Провадження по справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Рівненської області шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з моменту її проголошення. У разі оголошення лишше вступної та резолютивної частини ухвали або розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення (ухвали).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

СуддяОСОБА_21

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.06.2018
Оприлюднено06.07.2018
Номер документу75128193
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —564/376/17

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Постанова від 11.02.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Рішення від 26.12.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Рішення від 26.12.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 12.03.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні