Ухвала
від 06.07.2018 по справі 525/790/18
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/790/18

Провадження № 2-а/525/26/2018

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

06 липня 2018 року суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Лисенко Н.В., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до інспектора роти № 2 батальйону патрульно-постової служби УПП у Полтавській області ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Великобагачанський районний відділ ДВС ГТУЮ у Полтавській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення серії НК № 757731 від 20 червня 2018 року, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся 27 червня 2018 року до суду з позовом до інспектора роти № 2 батальйону патрульно-постової служби УПП у Полтавській області ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Великобагачанський районний відділ ДВС ГТУЮ у Полтавській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення серії НК № 757731 від 20 червня 2018 року.

3 липня 2018 року дана адміністративна справа передана на розгляд судді Лисенко Н.В.

З матеріалів справи вбачається, що предметом позову є скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Спір підсудний Великобагачанському районному суду Полтавської області.

Вивчивши матеріали справи, суддя приходить до висновку, що позовна заява ОСОБА_1 в основному відповідає вимогам ст.ст. 160-161 КАС України.

Відповідно до ч.2 ст. 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ч.1 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

З огляду на характер спірних правовідносин, вказана адміністративна справа підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 257-263, 286 КАС України, -

у х в а л и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 жителя ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 до інспектора роти № 2 батальйону патрульно-постової служби УПП у Полтавській області ОСОБА_2 (юридична адреса: м. Полтава вул. Європейська, 164 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Великобагачанський районний ВДВС ГТУЮ у Полтавській області місцезнаходження: сел. Велика Багачка Полтавської області вул. Каштанова, 19-а про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення серії НК № 757731 від 20 червня 2018 року.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити по справі судове засідання на 10 годин 30 хвилин 25 липня 2018 року в приміщенні Великобагачанського районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область сел. Велика Багачка вул. Шевченка, 69 з викликом сторін.

Встановити відповідачу право на подання відзиву на адміністративний позов, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача. Відповідно до вимог ст. 162 КАС України, відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Позивач має право надати відповідь на відзив разом із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи, а відповідач заперечення на відповідь, які також подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих до них доказів іншим учасникам справи. Третя особа має право подати пояснення щодо позову в десятиденний строк, а щодо відзиву - протягом десяти днів з дня його отримання.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та судові повістки надіслати сторонам, a відповідачу та третій особі надіслати також копію адміністративного позову разом з копіями доданих до нього матеріалів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення06.07.2018
Оприлюднено08.07.2018
Номер документу75152144
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —525/790/18

Постанова від 24.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 12.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 12.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 13.09.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Рішення від 07.08.2018

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 06.07.2018

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні