Ухвала
від 09.07.2018 по справі 552/3915/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3915/18

Провадження № 1-кс/552/1775/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.07.2018 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням, про наданнядозволу на проведення обшуку у виробничих будівлях та спорудах, що за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, які займають ТОВ «Відродження МКБ» (код ЄДРПОУ 39784505) та яке належить Командитному товариству «Стецук та інші «Виробничо-торгівельне підприємство «Полтавахлібсервіс», з метою виявлення та вилучення предметів та документів, які мають відношення до виробництвата реалізаціїпродуктів м`ясногота рибногопоходження підторговою маркою«Полтавський м`яснийГост»,зокрема:м`яса тушкованого,паштетів,ковбасних виробів,консервів,каш ізм`ясом,тощо,а також:дозволів,сертифікатів якості,договорів купівлі-продажу,податкових накладних,видаткових накладних,рахунків,товарно-транспортнихнакладних таінших,електронних таматеріальних носіївінформації,грошових коштів, які здобуті у результаті кримінального правопорушення, чорнових записів.

В клопотанні зазначив, що слідчим відділом відділення поліції № 1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №42018171010000182 яке занесене до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 22.06.2018 за правовою кваліфікацією ст. 227 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що службові особи ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень у м. Полтаві зберігають та в подальшому вводять в обіг харчову продукцію, яка не відповідає вимогам безпечності в порушення вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

В ході виконання доручення співробітниками УСБУ в Полтавській області встановлено службових осіб суб`єктів підприємницької діяльності, які причетні до умисного введення в обіг на ринку України небезпечної продукції, а саме службові особи ТОВ «Відродження МКБ» (код ЄДРПОУ 39784505, м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9) та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (код ЄДРПОУ 40762657, Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2).

Встановлено, що службовими особами ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, в порушення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: здійснення виробництва та зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, організовано виробництво та реалізацію продуктів м`ясного та рибного походження під торговою маркою «Полтавський м`ясний Гост», зокрема: м`яса тушкованого, паштетів, ковбасних виробів, консервів, каш із м`ясом, тощо.

Так, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 організовано на території м. Полтави масове виробництво продуктів харчування неналежної якості та без наявності відповідних дозвільних документів. До вказаної протиправної діяльності ОСОБА_5 залучив ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою АДРЕСА_2 , яка здійснює ведення фінансового, бухгалтерського та податкового обліків ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост».

За отриманими даними, частина виробничого процесу вказаних продуктів харчування здійснюється службовими особами вказаних суб`єктів господарювання в одному із орендованих приміщень ТОВ «НВП «Полтавабіопродукт-Полтавський консервний завод» (код ЄДРПОУ 31562071) за адресою: м. Полтава, вул. Червонофлотська, 15.

Подальша реалізація виготовленої у такий спосіб продукції, здійснюється в роздрібній торгівельній мережі м. Полтави та суміжних районів Полтавської області, що підтверджено в ході проведення фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі отриманих скарг фізичних осіб, які відчували погіршення загального стану здоров`я після споживання таких харчових продуктів.

На етикетці готової продукції адресою виробника та потужностей виробництва вказано ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (Полтавська обл., Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2), експлуатаційний дозвіл якого був анульований в серпні 2017 року.

На даний час у слідства виникли підстави вважати, що за місцем виробничих будівель та споруд, що за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, буд. 9, можуть зберігатися предмети та документи, які мають відношення до виробництвата реалізаціїпродуктів м`ясногота рибногопоходження підторговою маркою«Полтавський м`яснийГост»,зокрема:м`яса тушкованого,паштетів,ковбасних виробів,консервів,каш ізм`ясом,тощо,електронних таматеріальних носіївінформації,грошових коштів, які здобуті у результаті кримінального правопорушення, чорнових записів, що мають важливе значення для повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на не рухоме майно за адресою: м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9 зареєстроване за Командитне товариство «Стецук та інші «Виробничо-торгівельне підприємство «Полтавахлібсервіс».

Крім того, за наявною оперативною інформацією особи, винні у вчиненні даного кримінального правопорушення висловлювали наміри знищити або сховати речі та предметі, здобуті злочинним шляхом у випадку звернення правоохоронних органів.

Для повноти та об`єктивності досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, з метою виявлення та вилучення за місцем знаходження виробничих будівель та споруд, що за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, предметів та документів, які мають відношення до виробництвата реалізаціїпродуктів м`ясногота рибногопоходження підторговою маркою«Полтавський м`яснийГост»,зокрема:м`яса тушкованого,паштетів,ковбасних виробів,консервів,каш ізм`ясом,тощо,електронних таматеріальних носіївінформації,грошових коштів, які здобуті у результаті кримінального правопорушення, чорнових записів, що мають важливе значення для повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, є необхідність у проведенні обшуку.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши обґрунтування слідчого ОСОБА_3 , що входить до слідчої групи по зазначеному кримінальному провадженню ( а.с 29,30), слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018171010000182 від 22.06.2018р. внесено відомостіпро вчиненнякримінального правопорушенняпередбаченого ст. 227 КК України ( а.с.4).

Органом досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень у м. Полтаві зберігають та в подальшому вводять в обіг харчову продукцію, яка не відповідає вимогам безпечності в порушення вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

В ході виконання доручення співробітниками УСБУ в Полтавській області встановлено службових осіб суб`єктів підприємницької діяльності, які причетні до умисного введення в обіг на ринку України небезпечної продукції, а саме службові особи ТОВ «Відродження МКБ» (код ЄДРПОУ 39784505, м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9) та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (код ЄДРПОУ 40762657, Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2). Встановлено, що службовими особами ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, в порушення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: здійснення виробництва та зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, організовано виробництво та реалізацію продуктів м`ясного та рибного походження під торговою маркою «Полтавський м`ясний Гост», зокрема: м`яса тушкованого, паштетів, ковбасних виробів, консервів, каш із м`ясом, тощо. Подальша реалізація виготовленої у такий спосіб продукції, здійснюється в роздрібній торгівельній мережі м. Полтави та суміжних районів Полтавської області, що підтверджено в ході проведення фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі отриманих скарг фізичних осіб, які відчували погіршення загального стану здоров`я після споживання таких харчових продуктів. На етикетці готової продукції адресою виробника та потужностей виробництва вказано ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (Полтавська обл., Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2), експлуатаційний дозвіл якого був анульований в серпні 2017 року ( а.с.5-21).

За місцем виробничих будівель та споруд, що за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, буд. 9, можуть зберігатися предмети та документи, які мають відношення до виробництвата реалізаціїпродуктів м`ясногота рибногопоходження підторговою маркою«Полтавський м`яснийГост» ( а.с.22-24).

Відповіднодо інформаційноїдовідки зДержавного реєструречових правна нерухомемайно правовласності нанерухоме майноза адресою:м.Полтава,вул.Хлібозаводська,9зареєстроване заКомандитне товариство«Стецук таінші «Виробничо-торгівельнепідприємство «Полтавахлібсервіс»(а.с.25-26).

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі та документи являються джерелом доказів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, які неможливо встановити іншим способом, а їх вилучення можливе лише на підставі ухвали суду.

Таким чином, матеріалами клопотання обґрунтовано ту обставину, що з метою виявлення та вилучення за місцем знаходження виробничих будівель та споруд та інших приміщень, що за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, предметів та документів, які мають відношення до виробництвата реалізаціїпродуктів м`ясногота рибногопоходження підторговою маркою«Полтавський м`яснийГост»,зокрема:м`яса тушкованого,паштетів,ковбасних виробів,консервів,каш ізм`ясом,тощо,електронних таматеріальних носіївінформації,грошових коштів, які здобуті у результаті кримінального правопорушення, чорнових записів, що мають важливе значення для повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, є необхідність у проведенні обшуку, при цьому за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом їх відшукання та вилучення .

Крім того, враховуючи конкретні обставини, викладені в клопотанні, обґрунтування слідчого та складність справи, вважаю достатнім визначити строк дії ухвали 20 діб.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надатидозвіл на проведення обшуку у виробничих будівлях та спорудах, що за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, які займають ТОВ «Відродження МКБ» (код ЄДРПОУ 39784505) та яке належить Командитному товариству «Стецук та інші «Виробничо-торгівельне підприємство «Полтавахлібсервіс», з метою виявлення та вилучення предметів та документів, які мають відношення до виробництвата реалізаціїпродуктів м`ясногота рибногопоходження підторговою маркою«Полтавський м`яснийГост»,зокрема:м`яса тушкованого,паштетів,ковбасних виробів,консервів,каш ізм`ясом,тощо,а також:дозволів,сертифікатів якості,договорів купівлі-продажу,податкових накладних,видаткових накладних,рахунків,товарно-транспортнихнакладних таінших,електронних таматеріальних носіївінформації,грошових коштів, які здобуті у результаті кримінального правопорушення, чорнових записів.

Строк дії ухвали 20 діб з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75178719
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/3915/18

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 23.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Гонтар А. А.

Ухвала від 17.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 17.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні