Ухвала
від 17.07.2018 по справі 552/3915/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3915/18

Провадження № 1-кс/552/1861/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.07.2018 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора Полтавськоїмісцевої прокуратуриПолтавської області ОСОБА_4 про арешт майна,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням, про арешт майна та документів вилучених 12.07.2018р. у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15, де здійснюють фактичну діяльність ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост».

У клопотанні зазначив, що слідчим відділом відділення поліції № 1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №42018171010000182 яке занесене до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 22.06.2018 за правовою кваліфікацією ст. 227 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що службові особи ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень у м. Полтаві зберігають та в подальшому вводять в обіг харчову продукцію, яка не відповідає вимогам безпечності в порушення вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

В ході виконання доручення співробітниками УСБУ в Полтавській області встановлено службових осіб суб`єктів підприємницької діяльності, які причетні до умисного введення в обіг на ринку України небезпечної продукції, а саме службові особи ТОВ «Відродження МКБ» (код ЄДРПОУ 39784505, м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9) та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (код ЄДРПОУ 40762657, Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2).

Встановлено, що службовими особами ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, в порушення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: здійснення виробництва та зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, організовано виробництво та реалізацію продуктів м`ясного та рибного походження під торговою маркою «Полтавський м`ясний Гост», зокрема: м`яса тушкованого, паштетів, ковбасних виробів, консервів, каш із м`ясом, тощо.

Так, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 організовано на території м. Полтави масове виробництво продуктів харчування неналежної якості та без наявності відповідних дозвільних документів. До вказаної протиправної діяльності ОСОБА_5 залучив ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою АДРЕСА_2 , яка здійснює ведення фінансового, бухгалтерського та податкового обліків ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост».

За отриманими даними, частина виробничого процесу вказаних продуктів харчування здійснюється службовими особами вказаних суб`єктів господарювання в одному із орендованих приміщень ТОВ «НВП «Полтавабіопродукт-Полтавський консервний завод» (код ЄДРПОУ 31562071) за адресою: м. Полтава, вул. Червонофлотська, 15.

Подальша реалізація виготовленої у такий спосіб продукції, здійснюється в роздрібній торгівельній мережі м. Полтави та суміжних районів Полтавської області, що підтверджено в ході проведення фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі отриманих скарг фізичних осіб, які відчували погіршення загального стану здоров`я після споживання таких харчових продуктів.

На етикетці готової продукції адресою виробника та потужностей виробництва вказано ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (Полтавська обл., Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2), експлуатаційний дозвіл якого був анульований в серпні 2017 року.

12.07.2018 за адресою АДРЕСА_3 , де був присутній гр. ОСОБА_5 , проведено обшук згідно ухвали Київського районного суду м. Полтави, в ході якого виявлено та вилучено:

- 6 картонних коробок в які поміщено документи здійснення господарської діяльності в кількості 6 000 аркушів;

- 6 картонних коробок в яких маються етикетки, а саме (Салямі асорті, товстолобик обсмажений в томатному соусі, серце для салатів, свинина м`ясо тушковане, каша гречана, швейцарська з сиром);

- М`ясна консерва тушкована в жерстяних банках без етикеток в кількості 900 банок поміщена до картонних коробок кількості 27 ящиків;

- 7 картонних коробок в яких знаходяться спеції різного найменування для виготовлення ковбасної продукції;

- 2 на половину заповнених мішки з приправами для виготовлення ковбасної продукції;

- 1 картонний ящик з жерстяними кришками;

- 2 картонних ящики з фасувальною плівкою ковбасних виробів;

- 1 полімерний пакунок з пакувальною плівкою для сосисок та ковбас;

- 1 картонний ящик пакувальною плівкою на ковбасні вироби;

- 27 картонних ящиків з порожніми жерстяними банками;

- 34 картонних ящиків з порожніми жерстяними банками;

- Зразки харчової продукції, а саме: консерва без маркування в кількості 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва свинина тушена 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва у скляній банці толстолоб в олії 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва телятина тушкована 3 банки;

- 28 картонних ящиків з консервою тушкованою з наступним найменуванням: свинина м`ясо тушковане 6 ящиків, сніданок туриста, серце яловиче не тушковане, каша перлова, фарш із свинини сосисковий, каша пшенична із свинини, свинина тушкована, паштет, каша рисова з яловичини, паштет печінковий;

- 148 заморожених брикетів м`яса та фаршу з маркуванням ваги в 20 кг., загальна вага яких становить 2960 кг., та пластикові ящики в яких міститься ковбаса заморожена (домашня) без маркування; зразки харчової продукції, а саме зразок м`ясного фаршу вагою 532 г. для проведення дослідження, зразок вагою 593 г. аналогічного фаршу, який залишено ОСОБА_5 .

В подальшому після відбирання зразків та проведення відео фіксації двері до приміщення морозильної кімнати опечатано биркою №24 СУ ГУНП в Полтавській області на якій маються підписи учасників обшуку.

- 1 електроні ваги з функцією друку бірок звагою, які знаходяться в робочому стані;

- 1 пристрій для відтиску дати виготовлення продукції;

- Електрична закатувальна установка, яка у зв`язку з об`ємними габаритами та неможливістю фізично перемістити пропечатана биркою №24 СУ ГУНП в Полтавській області на якій маються підписи учасників обшуку і передана на збереження ОСОБА_5 ;

- Ноутбук марки TOSHIBA Satellite C55 series в пластиковому корпусі чорного кольору та зарядний пристрій до нього.

Перелік вилученого у ході обшуку майна вказаний у протоколі обшуку від 12.07.2018 року.

В ході даного обшуку виявлене вказане вище майно, що є речовими доказами та потребує об`єктивного дослідження, а також може фіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: збереження та введення в обіг харчової продукції, яка не відповідає вимогам безпечності в порушення вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» службовими особами ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень у м. Полтаві.

В зв`язку з цим, вилучені у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15, де був присутній гр. ОСОБА_5 , майно та документи просить арештувати так як у відповідності до ст. 167 КПК України у слідства є достатні підстави вважати, що вони є речовими доказами та будуть знищені у випадку повернення володільцю.

Вилучені у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15 документи зберігаються при матеріалах кримінального провадження відповідно в СУ ГУНП в Полтавській області.

Вилучені у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15 електрична закатувальна установка, яка у зв`язку з об`ємними габаритами та неможливістю фізично перемістити пропечатана биркою №24 СУ ГУНП в Полтавській області, та 148 заморожених брикетів м`яса та фаршу з маркуванням ваги в 20 кг., загальна вага яких становить 2960 кг., та пластикові ящики в яких міститься ковбаса заморожена (домашня) без маркування; зразок м`ясного фаршу вагою 593 г., передані під зберігальну розписку співзасновнику ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» ОСОБА_5 .

Вилучене у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15 майно згідно п.п. 2-13, 15-16, 18 протоколу обшуку передано на зберігання до ТОВ «ТВК Форвард-груп» за адресою м. Полтава, вул. Серьогіна, 17.

Крім того,враховуючи те, що у випадкуповернення вуличнихдокументів тамайна,службовими особамиТОВ «ВідродженняМКБ» таТОВ «Полтавськийм`ясний Гост»вони можутьбути знищені,або введенів обігв якостіхарчової продукції,яка невідповідає вимогамбезпечності впорушення вимогЗУ «Проосновні принципита вимогидо безпечностіта якостіхарчових продуктів»,а такожщо вході досудовогопровадження необхідноперевірити їхпричетність напредмет співучастііншими суб`єктамипідприємницької діяльності,які вводятьв обігхарчову продукцію, довчиненого злочину, клопотання просиврозглянути,у відповідностідо ч.2ст.163КПК України,без викликуособи уякої буловилучено майнота документи.

Заслухавши пояснення слідчого, що входить до складу слідчої групи по зазначеному провадженню, ознайомившись із матеріалами доданими до клопотання слідчий суддя приходить до таких висновків.

У відповідності до ч.1 ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.170, ч.3 ст.170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів та накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Частиною 10 статті 170КПК України передбачено, що арешт може бути накладений на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Згідно ч.11 ст.70 КПК України, заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існує обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

З метою забезпечення арешту майна, відповідно до ч. 2 ст. 172 КПК України, виклик осіб, у володінні яких воно знаходиться, не здійснювався.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, щодо Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №42018171010000182 від 22.06.2018р. внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч ст.227 КК України ( а.с.4).

Досудовим розслідуванням установлено, що службовими особами ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень за адресою м. Полтава, вул. Хлібозаводська, 9, в порушення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: здійснення виробництва та зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, організовано виробництво та реалізацію продуктів м`ясного та рибного походження під торговою маркою «Полтавський м`ясний Гост», зокрема: м`яса тушкованого, паштетів, ковбасних виробів, консервів, каш із м`ясом, тощо. На етикетці готової продукції адресою виробника та потужностей виробництва вказано ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» (Полтавська обл., Полтавський р-н., с. Мильці, вул. Переробників, 2), експлуатаційний дозвіл якого був анульований в серпні 2017 року. Частина виробничого процесу вказаних продуктів харчування здійснюється службовими особами вказаних суб`єктів господарювання в одному із орендованих приміщень ТОВ «НВП «Полтавабіопродукт-Полтавський консервний завод» (код ЄДРПОУ 31562071) за адресою: м. Полтава, вул. Червонофлотська, 15 ( а.с.5-7).

09.07.2018р. ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Полтава надано дозвіл на проведення обшуку у виробничих будівлях та спорудах за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська,15 ( а.с.8,9).

На підставі вищезазначеної ухвали, 12.07.2018р. за адресою: АДРЕСА_3 , де був присутній гр. ОСОБА_5 , проведено обшук, в ході якого виявлено та вилучено: 6 картонних коробок в які поміщено документи здійснення господарської діяльності в кількості 6 000 аркушів; 6 картонних коробок в яких маються етикетки, а саме (Салямі асорті, товстолобик обсмажений в томатному соусі, серце для салатів, свинина м`ясо тушковане, каша гречана, швейцарська з сиром); м`ясна консерва тушкована в жерстяних банках без етикеток в кількості 900 банок поміщена до картонних коробок кількості 27 ящиків;7 кордонних коробок в яких знаходяться спеції різного найменування для виготовлення ковбасної продукції; 2 на половину заповнених мішки з приправами для виготовлення ковбасної продукції; 1 картонний ящик з жерстяними кришками; 2 картонних ящики з фасувальною плівкою ковбасних виробів; 1 полімерний пакунок з пакувальною плівкою для сосисок та ковбас; 1 картонний ящик пакувальною плівкою на ковбасні вироби; 27 кордонних ящиків з порожніми жерстяними банками; 34 картонних ящиків з порожніми жерстяними банками; зразки харчової продукції, а саме: консерва без маркування в кількості 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва свинина тушена 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва у скляній банці толстолоб в олії 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва телятина тушкована 3 банки; 28 картонних ящиків з консервою тушкованою з наступним найменуванням: свинина м`ясо тушковане 6 ящиків, сніданок туриста, серце яловиче не тушковане, каша перлова, фарш із свинини сосисковий, каша пшенична із свинини, свинина тушкована, паштет, каша рисова з яловичини, паштет печінковий; 148 заморожених брикетів м`яса та фаршу з маркуванням ваги в 20 кг., загальна вага яких становить 2960 кг., та пластикові ящики в яких міститься ковбаса заморожена (домашня) без маркування; зразки харчової продукції, а саме зразок м`ясного фаршу вагою 532 г. для проведення дослідження, зразок вагою 593 г. аналогічного фаршу, який залишено ОСОБА_5 ; 1 електроні ваги з функцією друку бірок звагою, які знаходяться в робочому стані; 1 пристрій для відтиску дати виготовлення продукції; електрична закатувальна установка, яка у зв`язку з об`ємними габаритами та неможливістю фізично перемістити пропечатана биркою №24 СУ ГУНП в Полтавській області на якій маються підписи учасників обшуку і передана на збереження ОСОБА_5 ; ноутбук марки TOSHIBA Satellite C55 series в пластиковому корпусі чорного кольору та зарядний пристрій до нього. Перелік вилученого у ході обшуку майна вказаний у протоколі обшуку від 12.07.2018 року (10-13).

Таким чином, клопотанням доведено ту обставину, що виявлене в ході обшуку майно, потребує об`єктивного дослідження, а також може фіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: збереження та введення в обіг харчової продукції, яка не відповідає вимогам безпечності в порушення вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» службовими особами ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» на території виробничих приміщень у м. Полтаві.

Враховуючи, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вказаного кримінального правопорушення, з метою збереженням слідової інформації та загалом речових доказів, приймаючи доуваги,що виявленіта вилучені предмети являються джерелом доказів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, в тому числі причетності встановлених осіб до вчинення кримінального правопорушення, будуть використанні для проведення відповідних судових експертиз,з метоюзапобігання їх знищеннячи пошкодження,на них необхідно накласти арешт.

Керуючись ст. ст. 170-173 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотаннязадовольнити.

Накласти арешт на речі, вилучені 12.07.2018 року у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15, де здійснюють фактичну діяльність ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост», а саме:

- 6 картонних коробок в які поміщено документи здійснення господарської діяльності в кількості 6 000 аркушів;

-6 картонних коробок в яких маються етикетки, а саме (Салямі асорті, товстолобик обсмажений в томатному соусі, серце для салатів, свинина м`ясо тушковане, каша гречана, швейцарська з сиром);

-М`ясна консерва тушкована в жерстяних банках без етикеток в кількості 900 банок поміщена до картонних коробок кількості 27 ящиків;

-7 картонних коробок в яких знаходяться спеції різного найменування для виготовлення ковбасної продукції;

-2 на половину заповнених мішки з приправами для виготовлення ковбасної продукції;

-1 картонний ящик з жерстяними кришками;

-2 картонних ящики з фасувальною плівкою ковбасних виробів;

-1 полімерний пакунок з пакувальною плівкою для сосисок та ковбас;

-1 картонний ящик пакувальною плівкою на ковбасні вироби;

-27 картонних ящиків з порожніми жерстяними банками;

-34 картонних ящиків з порожніми жерстяними банками;

-Зразки харчової продукції, а саме: консерва без маркування в кількості 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва свинина тушена 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва у скляній банці толстолоб в олії 3 банки та 3 банки аналогічної, які залишено ОСОБА_5 (загальна кількість 6 банок); консерва телятина тушкована 3 банки;

-28 картонних ящиків з консервою тушкованою з наступним найменуванням: свинина м`ясо тушковане 6 ящиків, сніданок туриста, серце яловиче не тушковане, каша перлова, фарш із свинини сосисковий, каша пшенична із свинини, свинина тушкована, паштет, каша рисова з яловичини, паштет печінковий;

-148 заморожених брикетів м`яса та фаршу з маркуванням ваги в 20 кг., загальна вага яких становить 2960 кг., та пластикові ящики в яких міститься ковбаса заморожена (домашня) без маркування; зразки харчової продукції, а саме зразок м`ясного фаршу вагою 532 г. для проведення дослідження, зразок вагою 593 г. аналогічного фаршу, який залишено ОСОБА_5

-1 електроні ваги з функцією друку бірок звагою, які знаходяться в робочому стані;

- 1 пристрій для відтиску дати виготовлення продукції;

- Електрична закатувальна установка, яка у зв`язку з об`ємними габаритами та неможливістю фізично перемістити пропечатана биркою №24 СУ ГУНП в Полтавській області на якій маються підписи учасників обшуку і передана на збереження ОСОБА_5 ;

- Ноутбук марки TOSHIBA Satellite C55 series в пластиковому корпусі чорного кольору та зарядний пристрій до нього.

Місцем зберігання 6картонних коробок,в якіпоміщено документиздійснення господарської діяльностів кількості6000аркушів, визначити слідче управління ГУНП в Полтавській області (м. Полтава, вул. Сковороди, 2Б) при матеріалах кримінального провадження 42018171010000182від 22.06.2018 відповідно.

Місцем зберігання електричної за катувальної установки, яка у зв`язку з об`ємними габаритами та неможливістю фізично перемістити пропечатана биркою №24 СУ ГУНП в Полтавській області, та 148 заморожених брикетів м`яса та фаршу з маркуванням ваги в 20 кг., загальна вага яких становить 2960 кг., та пластикових ящиків, в яких міститься ковбаса заморожена (домашня) без маркування; зразок вагою 593 г. аналогічного фаршу, визначити за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15, та передати під зберігальну розписку співзасновнику ТОВ «Відродження МКБ» та ТОВ «Полтавський м`ясний Гост» ОСОБА_5 .

Місцем зберігання вилученого у ході обшуку за адресою м. Полтава, вул. Червонофлотська, буд. 15 майна згідно п.п. 2-13, 15-16, 18 протоколу обшуку визначити ТОВ «ТВК Форвард-груп» за адресою м. Полтава, вул. Серьогіна, 17.

Арешт діє до його скасування у встановленому КПК України порядку.

Ухвала про арешт майна підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів безпосередньо до апеляційного суду Полтавської області.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75337354
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/3915/18

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 23.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Гонтар А. А.

Ухвала від 17.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 17.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні